Home Κοινωνικοί φορείς Διαψεύδει η εταιρεία και το σωματείο εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας
Κοινωνικοί φορείς - 14 Αυγούστου, 2019

Διαψεύδει η εταιρεία και το σωματείο εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

 Τι συμβαίνει στα Κοτόπουλα Ναυπάκτου;

Διαψεύδει η εταιρεία και το σωματείο εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

-Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί η Διοίκηση της εταιρείας, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων διαψεύδει κατηγορηματικά το ΕΚΦ.

 

Την ώρα που η εταιρεία απειλεί με μηνύσεις, διαψεύδει κατηγορηματικά το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση Κοντοχρήστου τα όσα ισχυρίστηκε το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και ούτε λίγο ούτε πολύ του ζητεί και «τα ρέστα» για την ενασχόλησή του με τη συγκεκριμένη εταιρεία, μιας που όπως λένε, το Σωματείο του ανήκει στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας – Δωρίδας.

 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

 

Το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει τα εξής:

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε., αναγνωρισμένο σωματείο και μέλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας, έχοντας ευθύνη για τους 150 και πλέον εργαζόμενους της επιχείρησης, αισθάνεται την υποχρέωση να απαντήσει σε όσα ανυπόστατα πράγματα αναγράφει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 και που δεν μπήκε καν στη διαδικασία να διερευνήσει ως όφειλε δεοντολογικά να κάνει, με το να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων πριν προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Η εταιρεία τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους της και έχει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις κατά ISO 22000:200 και HACCP.

Το υποτιθέμενο «δουλεμπορικό γραφείο», όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, του MUHAMMAD SHAKHI, γνωρίζουμε ότι λειτουργεί νόμιμα. Οτιδήποτε άλλο αναγράφεται στην ανακοίνωση εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και είναι μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων που κατευθύνονται από συγκεκριμένα κέντρα.

Η επιχείρηση του MUHAMMAD SHAKHI ξέρουμε ότι διαθέτει προσωπικό με ειδίκευση και τεχνογνωσία, εδρεύει στην πόλη των Ιωαννίνων και για περαιτέρω διερεύνηση αυτής της επιχείρησης, αρμόδιο είναι το εκεί εργατικό κέντρο και οι υπηρεσίες του νομού.

Το τι κάνει ο κάθε εργαζόμενος μιας επιχείρησης στον ελεύθερο χρόνο του, δεν είναι θέμα που μπορεί να απασχολεί καμία εταιρεία.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου, έχοντας ως γνώμονα την άψογη εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτές τηρούνται στον μέγιστο βαθμό, καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους ανακοινώσεις από όπου και αν προέρχονται, που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό όφελος, δεν στέκονται στο πλάι των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως μόνο κακό κάνουν αφού ότι γίνεται έχει ως μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και την εξυπηρέτηση προσωπικών, κομματικών ή άλλων συμφερόντων.

 

               Για τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

 

Μάνος Βιντζηλαίος                          Βαγγέλης Ξυθάλη

 

 

Η ανακοίνωση της επιχείρησης

 

Η επιχείρηση του κ. Κο0ντοχρήστου με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

 

Η εταιρεία ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας όπου και στρέφεται εναντίον της Διοίκησης με ανακρίβειες και ανυπόστατες κατηγορίες, δηλώνει απερίφραστα ότι, προτίθεται να προστατέψει το όνομα της και να μην επιτρέψει ξανά τέτοιου είδους επιθέσεις, από όπου και αν προέρχονται, που έχουν ως μόνο σκοπό να βλάψουν την επιχείρηση και τους 150 εργαζόμενους της (συνολικά 230 εργαζόμενοι του ομίλου ανά την Ελλάδα), με το να εξαντλήσει κάθε δικαίωμα που της δίνει ο νόμος για την προστασία της από κακοήθειες που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Για τις ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

H ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου που προκάλεσε το θόρυβο

 

Στην ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

Ένα εργατικό ατύχημα στις επιχειρήσεις «Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος» ήρθε να αναδείξει και στην περιοχή μας τις άθλιες συνθήκες εργασίας – ασφάλειας και κυρίως του καθεστώτος πλέον των ενοικιαζόμενων εργαζομένων.

Πριν λίγες μέρες ενοικιαζόμενος εργαζόμενος, Πακιστανικής καταγωγής, από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στην πιο πάνω επιχείρηση, κατάπιε χλώριο βιομηχανικής χρήσης, το οποίο βρισκόταν σε φιάλη τύπου “πόσιμου νερού” δίπλα στους χώρους εργασίας. Σε μία επιχείρηση που επενδύονται αρκετά χρήματα για την παρακολούθηση των εργαζομένων της με κάμερες σε όλους σχεδόν τους χώρους εργασίας δεν υπήρχε στοιχειώδης πρόβλεψη για την αποθήκευση επικίνδυνων ουσιών σε χώρους μάλιστα που επεξεργάζονται βρώσιμες πρώτες ύλες!!

Ο εργαζόμενος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και από εκεί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας της Πάτρας. Είναι προς διερεύνηση εάν ήταν ασφαλισμένος μιας και ήταν ένας από τους εκατοντάδες εργαζόμενους (κυρίως Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής) από το γνωστό «δουλεμπορικό γραφείο» ενοικίασης εργαζομένων MUHAMMADSAKHI και Σια όπου κανείς δεν γνωρίζει πόσους εργαζόμενους έχει, πως τους αμείβει, τι ασφάλεια έχουν, που κατοικούνε και τελικά πως αυτοί τελικά ζούνε. Το συγκεκριμένο «γραφείο» με έδρα τα Ιωάννινα διακινεί εργαζόμενους σε όλη σχεδόν τη χώρα «εξασφαλίζοντας» τους τροφή, ύπνο σε άθλια καταλύματα που σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται σπίτια. Όλο αυτό το σκηνικό βοηθάει και τους εργοδότες να μην λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους με τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας μιας και δεν αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενούς τους ως ανθρώπους αλλά σαν αναλώσιμο υλικό, μειώνοντας τα εργατικά κόστη  πολλαπλασιάζοντας την κερδοφορία τους.

Οι ευθύνες είναι ισομερώς κατανεμημένες σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται με τέτοιους τρόπους συναδέλφους εργαζόμενους  αλλά και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που αν και γνωρίζουν τις τέτοιου είδους  «δραστηριότητες» των εργοδοτών δεν κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους τόσο για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας όσο και τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους ειδικά σε επιχειρήσεις τροφίμων.

Επιβάλλεται, έστω και τώρα, έλεγχος όλων των παραπάνω, τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ Φωκίδας όσο και από το ίδιο το Υπουργείο εργασίας μιας και  οι δραστηριότητες του «δουλεμπορικού γραφείου» είναι σε πανελλαδική κλίμακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …