Home Π.Ε. Φωκίδας Διακριτοί ρόλοι… άμεσα αποτελέσματα
Π.Ε. Φωκίδας - 9 Μαΐου, 2019

Διακριτοί ρόλοι… άμεσα αποτελέσματα

 Γράφει ο Νώντας  Τριβήλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
με το ψηφοδέλτιο 
“Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας”  
του Φάνη Σπανού
 
Η φούσκα που δημιούργησαν τεχνηέντως επί σειρά ετών «Μαυρογιαλούροι» της πολιτικής ζωής του τόπου μας, ότιτο κράτος δηλαδή όφειλε να βρει απαντήσεις αναφορικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των πολιτών κυρίως στην κρατική μηχανή ή ακόμα και στην ανάπτυξη εξαρτημένης με το κράτος επιχειρηματικότητας, έσκασε εν μέσω κρίσης και ο θόρυβος της ήταν μεγάλος. 
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι αυτή η στρεβλή θεώρηση δημιουργήθηκε για να συντηρούνται οι πελατειακές σχέσεις εξάρτησης κράτους και πολιτών. Θα μπορούσε να πει κανείς εκ του αποτελέσματος ότι δεν υπήρξε κερδισμένος από τη σχέση αυτή, παρά μόνο χαμένοι. Στα θετικά μπορεί να καταγραφεί το γεγονός ότι το σοκ που υπέστησαν οι πολίτες όταν αντιλήφθηκαν την εξαπάτηση ήταν τόσο ισχυρό, που η επόμενη έντιμη κοινωνική συμφωνία μεταξύ κράτους και πολιτών που θα βασιστεί στην ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την κεφαλαιοποίηση της  εργατικότητας, της οξυδέρκειας και της ευφυΐας που μας χαρακτηρίζει σαν λαό, δείχνει να βάζει γερά θεμέλια. 
Επί της ουσίας, πλήθος ενεργών πολιτών αυτής της χώρας υπνωτίστηκε για πολλά χρόνια, αναμένοντας κρατικές παρεμβάσεις που θα τους οδηγούσε στην εξασφάλιση του επιούσιου. 
Πρέπει να γίνει άμεσα σαφές ότι ο ρόλος του κράτους και των ασκούντων την αυτοδιοίκηση είναι να λειτουργούν υποστηρικτικά και μόνο στις προσπάθειες ενίσχυσής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Εξάλλου η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η οικονομική ευημερία ενός τόπου έρχεται μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Το πολιτικό σύστημα της χώρας διαφαίνεται ότι έστω με μεγάλη καθυστέρηση συμφωνεί σύσσωμο με την ανωτέρω παραδοχή.   
Τρανό παράδειγμα των λεγομένων μου αποτελεί η πενταετής έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στους παραγωγούς και τυποποιείς αγροτικών προϊόντων του τόπου μας. Η μορφή της στήριξης αυτής ήρθε μέσω της εξασφάλισης της συμμετοχής επιχειρηματιών του κλάδου, σε εγχώριες αλλά και διεθνής εκθέσεις τροφίμων. Το αρίστης ποιότητας τυρί, το εκλεκτό κρασί και τα λοιπά προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας, δεν είναι επίτευγμα των εκλεγμένων αιρετών αλλά των ταλαντούχων Ελλήνων επιχειρηματιών. Από την άλλη μεριά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας άνοιξε ως όφειλε το δρόμο σε αυτούς τους χαρισματικούς επιχειρηματίες ώστε η εξωστρέφεια να προσδώσει περαιτέρω υπεραξία στον επαγγελματικό τους βίο. Και το κατάφερε υποδειγματικά, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.   
Όντας 36 χρονών, σας δηλώνω υπεύθυνα ότι η Ελλάδα που οραματίζομαι και αναμένω να ακμάσει μέσω ενός διαφορετικού μοντέλου, δίνει έμφαση στη στήριξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, προς όφελος του πολίτη. Όσα κράτη του δυτικού κόσμου επέλεξαν αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, είδαν σύντομα αποτελέσματα στους τομείς της οικονομίας, της μείωσης της ανεργίας και εν γένει της κοινωνικής ευημερίας.  Οι διακριτοί ρολόι όλα δείχνουν ότι γίνονται πλέον ξεκάθαροι στους πολίτες και αυτό αποτελεί ίσως την πραγματική ελπίδα που όλοι αναμένουμε στη χώρα μας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …