Home Π.Ε. Φωκίδας Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας
Π.Ε. Φωκίδας - 23 Απριλίου, 2014

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας

Στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση, το

ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Κάνε οδηγό και πυξίδα της πάλης σου την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών σου. Δυνάμωσε τη λαϊκή συμμαχία για να ανοίξει ο μόνος φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους. Η λαϊκή οργή και αγανάκτηση μπορεί να μετατραπεί σε τεράστια δύναμη με τη μαζική και αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.

Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, συνταξιούχε, νέα και νέε

Εμπιστοσύνη στη δύναμή σου!

 Μπορείς να πετάξεις από πάνω σου τα βάρη που σου φορτώνουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου που υλοποιούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της λυκοσυμμαχίας που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, ξηλώνει εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εξαπολύει ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επιβάλλει μόνιμα μνημόνια κατά του λαού μας, κατά των άλλων λαών. Μην επιτρέπεις στην κυβέρνηση να κάνει εμπόριο ελπίδας πάνω στα βάσανά σου διαφημίζοντας την επερχόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη, το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε με το μάτωμα του λαού. Η καπιταλιστική ανάπτυξη θα γίνει για τα κέρδη των μονοπωλίων, πάνω στα αποκαϊδια των λαϊκών δικαιωμάτων. Η «έξοδος στις αγορές» σημαίνει δανεικά για το κεφάλαιο και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο λαός.

 Δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού!

 Στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στην ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και τους Δήμους. Έχεις πολλούς λόγους να κάνεις αυτή την ξεκάθαρη επιλογή. Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τη δύναμη που τους έδωσε η λαϊκή ψήφος, στάθηκαν ανιδιοτελείς υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων, αγωνίστηκαν σταθερά για τα λαϊκά συμφέροντα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, περιφέρειας και δημοτικών αρχών. Συγκρούστηκαν με την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που ήταν μοχλός επιβολής αντιλαϊκών μέτρων σε τοπικό επίπεδο για να τσακιστούν δικαιώματα και κατακτήσεις, όταν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις στήριζαν ή έκαναν κριτική σε δευτερεύοντα ζητήματα, συμφωνώντας στην ουσία. Οι θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, η συμπαράταξη των εκλεγμένων και υποψηφίων της σε όλους τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες στην περιοχή μας είναι η εγγύηση ότι το ίδιο θα πράξουν και στο μέλλον πάντα με γνώμονα την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, την άμεση προστασία και ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους. Η πολυδιαφημισμένη από την περιφέρεια απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ άνω του 90%, σημαίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους της περιοχής και διαιώνιση της σκληρής πραγματικότητας με ποσοστά ανεργίας στα ύψη, με τη Στερεά να αγγίζει το 27%, με την Εύβοια να το υπερβαίνει λόγω του κλεισίματος εργοστασίων, αποτέλεσμα της ανάπτυξης με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου, πετώντας εργαζόμενους στο δρόμο.

Για την αποκάλυψη των κυβερνητικών και επιχειρηματικών σχεδίων, όπως η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση ή και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Σχεδιασμών που σε κάθε περίπτωση εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και την ενίσχυση της κερδοφορίας τους από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής, με σοβαρές επιπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα.

Αταλάντευτοι στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα τους, τη μείωση, ακόμα και τον αφανισμό δυναμικών καλλιεργειών της περιοχής όπως ο καπνός, τα ζαχαρότευτλα, η βιομηχανική τομάτα, το βαμβάκι. Πολέμιοι της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, των συνεπειών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στη συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών, αποκαλύπτοντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ενεργητική συμβολή της περιφέρειας που αναδεικνύεται και με το πέρασμα του Οργανισμού Κωπαϊδας στην ευθύνη της ως φιλέτου για επιχειρηματική δράση.

Ασυμβίβαστοι στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, με δωρεάν παροχή για όλους σύγχρονων υπηρεσιών και φαρμάκων, πλήρους στελεχομένου και εξοπλισμένου, που δίνει βάρος στην πρόληψη, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χωρίς επιχειρηματικές δραστηριότητες.Κόντρα στην πολιτική που κλείνει κέντρα υγείας σε Αταλάντη, Μακρακώμη, Ιστιαία κ.α., που υποβαθμίζει τα νοσοκομεία Χαλκίδας, Λαμίας, Θήβας, Λιβαδειάς, Άμφισσας και Καρπενησίου, της Κύμης και της Καρύστου με τις τεράστιες ελλείψεις σε κλινικές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή. Για την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης που βάζει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν άμεσα ή έμμεσα για νοσήλεια, διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα. Για την στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των οικογενειών τους, στο πλευρό των ηλικιωμένων, των πολύτεκνων οικογενειών.

Πρωτοπόροι με παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες, αγωνιστικές δράσεις που θέτουν στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης σημαντικά ζητήματα της ζωής του λαού της Στερεάς.

Για σύγχρονο οδικό δίκτυο και άμεσα μέτρα εκσυγχρονισμού των απαρχαιωμένων και επικίνδυνων αξόνων της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φωκίδας, για την κατάργηση όλων των διοδίων.

Για το δικαίωμα στη χρησιμοποίηση των ιαματικών πηγών, που η ιδιωτικοποίηση τους (π.χ. Καμένων Βούρλων, Πλατύστομου, Λουτρών Αιδηψού) κάνει απαγορευτική την πρόσβαση στα λαϊκά στρώματα.

Για το δικαίωμα στην υγιεινή διαβίωση σε περιβάλλον που δε θα υπονομεύεται από τη μόλυνση του νερού από τη δράση των βιομηχανιών, όπως σε Ασωπό- Οινόφυτα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων και για την αγροτική παραγωγή Για τη σωτηρία της Γκιώνας, του Παρνασσού και της Οίτης από την κερδοσκοπία των μονοπωλίων.

Για αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό, το Ληλάντιο πεδίο και σε άλλες περιοχές για να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα με πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατοικίες. Για την επείγουσα ανάγκη για μέτρα αντισεισμικής προστασίας σε μια περιοχή με μεγάλη συχνότητα σεισμών όπως δείχνει η πείρα από την Αταλάντη και την Αμφίκλεια.

Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε,αγρότη, συνταξιούχε, νέα και νέε

Στις εκλογές του Μάη κάνε κριτήριο ψήφου τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, τις δικές σου ανάγκες.

Κρίνε αυστηρά και καταψήφισε τα κόμματα του κεφαλαίου και τους υποψηφίους τους. Στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, σε αυτούς βρίσκουν τους ανθρώπους τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι της περιοχής για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, έχουν απαράδεκτη στάση απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα.

Καμιά εμπιστοσύνη στους κάθε λογής επίδοξους σωτήρες, παλιούς και νέους, που στηρίζουν τον αντίπαλο του λαού, τα μεγάλα συμφέροντα, συμμετέχουν στο χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων και επιχειρούν προεκλογικά να εμφανιστούν ως φίλοι του λαού για να αρπάξουν την ψήφο του.

Μαύρισέ τους παντού στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους

 Απόρριψε τον κυβερνητική υποψηφιότητα του Κ.Μπακογιάννη. Είναι γνήσιος εκφραστής της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η επιδίωξη να παρουσιαστεί ως νέοςκαι άφθαρτος δε σβήνει τα δείγματα γραφής που έχει δώσει ως δήμαρχος Καρπενησίου με τη στήριξη όλων των αντιλαϊκών μέτρων των κυβερνήσεων. Η στάση του υπέρ των συμφερόντων που γεμίζουν τα βουνά ανεμογεννήτριες και καταστρέφουν το φυσικό πλούτο, η υποστήριξη της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, η τοποθέτηση υπέρ της ΚΑΠ που καταστρέφει τους μικρομεσαίους αγρότες, οι προτάσεις για φορολογία των εργατικών, λαϊκών οικογενειών για την εξασφάλιση πόρων της τοπικής διοίκησης, η προώθηση της επιχειρηματικής δράσης στην Κωπαϊδα, οι αερολογίες του για την αξιοποίηση προγραμμάτων της ΕΕ, είναι στοιχεία που δείχνουν πως οραματίζεται τη διαχείριση της Περιφέρειας.

Γύρισε την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιό του στην περιφέρεια Β. Αποστόλου. Η φιλολαϊκή προβιά που επιχειρεί να φορέσει είναι παραλλαγή της διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του δρόμου ανάπτυξης που μας έφερε ως εδώ. Αυτή υπόσχεται να υπηρετήσει σπέρνοντας αυταπάτες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αλλάξει και να γίνει Ευρώπη των λαών, ότι η υγιής επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας θα έχει κερδισμένους και τους επιχειρηματίες και το λαό. Η λεγόμενη παραγωγική ανασυγκρότηση είναι η άλλη όψη

του νομίσματος της ίδιας πολιτικής υποστήριξης της ΕΕ και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με αντιμνημονιακό περιτύλιγμα. Είναι θερμός υποστηρικτής της ΚΑΠ, ενώ ταυτίζεται με τον κυβερνητικό υποψήφιο σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης μέσω της φορολογίας του λαού. Συνεπής με τις επιλογές του κόμματός του τις εφαρμόζει και

στην περιφέρεια με μεταγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού του κ. Τιμπλαλέξης γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της απερχόμενης Περιφερειακής Διοίκησης του κ. Περγαντά.

Η λαϊκή ψήφος να μη σκορπίσει στους μεταμορφωμένους διαχειριστές της άθλιας κατάστασης που ζει ο λαός μας. Στα διάφορα μορφώματα, τις Ελιές, τα Ποτάμια, τη ΔΗΜΑΡ της κυβερνώσας αριστεράς και της συγκυβέρνησης με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θα την καταθέσουν στην ίδια πολιτική.

Ξέρεις ποιος είναι ο Γιαννόπουλος. Πρώην υπουργός της ΝΔ, που τώρα εμφανίζεται ως «ανεξάρτητος» και αντιμνημονιακός για να απορροφήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην κυβερνητική πολιτική, επιχειρεί να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στο ίδιο μαντρί της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ.

Μην παρασυρθείς από τα κάλπικα συνθήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο στόχος για έξοδο από ευρώ και ΕΕ με την πλουτοκρατία να κρατά στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας και της διακυβέρνησης, δεν είναι ριζοσπαστικός, σημαίνει διατήρηση στης σημερινής βαρβαρότητας. Στείλε στο περιθώριο τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Δυνάμωσε τη λαϊκή συμμαχία για να χωθούν στα λαγούμια τους οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και υμνητές του Χίτλερ.

Στις εκλογές του Μάη κάνε αποφασιστικό βήμα!

Για να εκλεγούν αγωνιστές στην ευρωβουλή, στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια που θα είναι δίπλα στον αγώνα του εργαζόμενου λαού, στην πάλη για κάθε λαϊκό πρόβλημα, σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…