Home Δήμος Δωρίδας “δημιούργησε πολλά και εύλογα ερωτήματα και απορίες”
Δήμος Δωρίδας - 4 Αυγούστου, 2020

“δημιούργησε πολλά και εύλογα ερωτήματα και απορίες”

 Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο δήμο Δωρίδας μετά την ανακοίνωση του διορισμού του κ Ανθή στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Στο πλαίσιο αυτό  η παράταξη  “Νέα Εποχή για τη Δωρίδα¨του κ Φλώρου εξέδωσε χθες το απόγευμα ανακοίνωση με την οποία εκτοξευει τα βέλη της τόσο ενάντια στην  παραιτηθείσα από την παράταξη δημοτική σύμβουλος κ Καζανά όσο και ενάντια στη δημοτική αρχή την οποία κατηγορεί για αντιδεοντολογική συμπεριφορά
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Την Δευτέρα 03/08/2020 συνήλθαν μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης κ. Φλώρου Αναστασίου οι σύμβουλοι με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόσληψη ως Γενικού Γραμματέα του Δήμου του κ. Ι. Ανθή, συζύγου της δημοτικής συμβούλου της παράταξης κας Καζανά Μαρίας.
 Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης εκτός από την κ. Καζανά, η οποία ενώ στην αρχή δήλωσε ότι θα προσέλθει τελικά δεν προσήλθε επικαλούμενη υπηρεσιακούς λόγους.  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επικοινώνησε και πάλι τελικά μαζί της ο επικεφαλής της παράταξης και την κάλεσε να προσέλθει στην συνεδρίαση, η οποία γινόταν κοντά στον τόπο κατοικίας της για να ακουστούν οι απόψεις της για το θέμα και να διευκολύνει την περαιτέρω εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της παράταξης.
Τελικά, ενώ ο επικεφαλής προσπάθησε να την πείσει για την αναγκαιότητα της παρουσίας της στη συζήτηση δεν προσήλθε και αντί αυτού μετά από λίγο χρονικό διάστημα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη αφήνοντας αιχμές για την λειτουργία της παράταξης και τον επικεφαλής αυτής χωρίς να αναφέρει ούτε μια λέξη για τον πραγματικό λόγο που δεν προσήλθε στην συνεδρίαση και δήλωσε ανεξαρτητοποίηση.
Ανακάλυψε, ξαφνικά, τώρα που διορίστηκε ο σύζυγος στην έμμισθη θέση του Γ. Γραμματέα από τον Δήμαρχο, πιέσεις στην άσκηση των καθηκόντων της και προχειρότητα, πράγματα για τα οποία ουδέποτε είχε εκφράσει και καταθέσει οποιαδήποτε πρόταση. Η ενέργειά της αυτή και η αντιδεοντολογική συμπεριφορά της ενόχλησε και εξόργισε τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης και δημιούργησε πολλά και εύλογα ερωτήματα και απορίες τα οποία χρήζουν απάντησης και από την κα. Καζανά, αλλά και από την δημοτική αρχή.
Γιατί η κα Καζανά δεν ενημέρωσε την παράταξη για την πρόσληψη του συζύγου της;
Γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν τήρησε την στοιχειώδη δεοντολογική αρχή που διέπει την ιδιαιτέρως σημαντική επιλογή για την λειτουργία του δήμου;
    H κα Καζανά από την θέση της στην οικονομική επιτροπή στην οποία την εξέλεξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, αλλά και από την επαγγελματική της ιδιότητας είχε ασχοληθεί -με τον θεσμικό ρόλο της μείζονος μειοψηφίας- με θέματα της διοίκησης και της διαχείρισης του Δήμου κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία αλλά και την τωρινή.
    Αν έχει στοιχεία κακοδιοίκησης και κακής διαχείρισης των οικονομικών όπως είχε αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο και σε προσυνεδριακές συζητήσεις στην παράταξη , π.χ. για το θέμα των  λιπαντικών και της κίνησης των οχημάτων, για Μ.Κ.Ο για το δίκτυο λιμνών και όποιο άλλο στοιχείο έχει, να τα δώσει στην παράταξη για να συνεχίσει τον έλεγχο όπως φυσικά υποχρεούται από τον θεσμικό της ρόλο.
    Αν έχει στοιχεία κακής διαχείρισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος του  Δήμου από την υπηρεσιακή της θέση να τα δώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες και ελεγκτικές αρχές για να πράξουν τα δέοντα και να μην πλανώνται σκιές οποιασδήποτε συγκάλυψης  ή συναλλαγής.
Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή για τις αντιδεοντολογικές μεθόδους τις οποίες χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί για τον σχηματισμό απόλυτης πλειοψηφίας με την οποία θα μπορεί να περνάει οποιαδήποτε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.
Διαβεβαιώνουμε τους συνδημότες μας ότι η παράταξή μας θα συνεχίσει για το καλό του τόπου μας να ασκεί τα καθήκοντά της με την εντιμότητα και το ήθος που αξίζει στους πολίτες της Δωρίδας και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θα συνεχίσουμε το έργο μας με την ίδια δύναμη και τον ίδιο ζήλο και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους για την επίλυση των προβλημάτων τους.  
Επισημαίνουμε στην δημοτική αρχή ότι οποιαδήποτε μεθόδευση και αν επιχειρεί δεν ανακόπτει την καθοδική της πορεία και αυτή την φορά όταν έλθει η κρίσιμη ώρα θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει, καθότι δεν πήρε το μήνυμα ότι οι συμπολίτες μας καταδικάζουν τέτοιες μεθοδεύσεις.
 
Ο επικεφαλής της Παράταξης
Αναστάσιος Φλώρος
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…