Home Εικόνες Αρχικής Δηλωση υποψηφιότητας – εκλογικό μήνυμα Γεωργίας Μαντα
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Δηλωση υποψηφιότητας – εκλογικό μήνυμα Γεωργίας Μαντα

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Οι περισσότεροι θα με γνωρίζετε ίσως από την πολυετή και έντονη σε αγώνες και μάχες, θητεία μου ως Προέδρου της Κίρρας από το 2010 έως 2019.
Επανέρχομαι και δηλώνω παρούσα στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ιτέας με το συνδυασμό «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών» απαντώντας θετικά, στην τιμή και το κάλεσμα του υποψήφιου Δήμαρχου κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου, που τον εκτιμώ και τον εμπιστεύομαι .
Αποφάσισα να συστρατευθώ με αυτή την πολυσυλλεκτική παράταξη με τον αξιόλογο και έμπειρο αυτοδιοικητικα επικεφαλής της :
Γιατί επιδιώκουμε όλοι μαζί να ξαναθέσουμε στο επίκεντρο της διοίκησης του Δήμου την αποτελεσματικότητα, τον σοβαρό προγραμματισμό, την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων την υλοποίηση των έργων που έχουμε ανάγκη, τον σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, την διαφάνεια στην διοίκηση,την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα και τον οφειλόμενο σεβασμό στην ιστορία, στην πολιτιστική κουλτούρα, αλλά και στις αναπτυξιακές ανάγκες του δήμου Δελφών.
Ποια είμαι: Ονομάζομαι Γεωργία Μαντά, κόρη του Αλεξάνδρου Μαντά και της Κωνσταντίνας Σαράντη. Είμαι σύζυγος του Παντελή Πετρουλιού και έχουμε δυο παιδιά , την Ελβίνα και τον Παναγιώτη. Γεννήθηκα στην Άμφισσα, έζησα αρχικά στον Ελαιώνα και εν συνεχεία έως σήμερα στην Κίρρα. Μαθήτευσα στα σχολεία της Κίρρας , της Ιτέας και της Άμφισσας. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Εργάσθηκα στο Γαλαξίδι ως υπάλληλος του Υπ. Τουρισμού (από 1994-1997) ενώ κατόπιν γραπτού διαγωνισμού διορίσθηκα στο Υπ. Οικονομικών και τοποθετήθηκα στην Δ.Ο.Υ Άμφισσας (ως 2010) και εν συνεχεία στην Κτηματική Υπηρεσία Φωκίδας(αιγιαλός, παραλία, δημόσια περιουσία) όπου και προΐσταμαι ως σήμερα.
Πολιτικές, αυτοδιοικητικές δραστηριότητες
Υποψήφια : στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006,
στις Βουλευτικές εκλογές του 2015
στις δημοτικές εκλογές του 2019
.
Εκλεγμένη Προέδρος Κίρρας σε δύο συνεχείς θητείες, από 2010 ως 2014 και από 2014 ως 2019
Φίλες και φίλοι,
κατά τη διάρκεια της θητείας μου λειτούργησα με σύνεση, συνέπεια, ευπρέπεια, ανιδιοτέλεια, με σεβασμό στον πολίτη θέτοντας τις ανάγκες τους σε προτεραιότητα.
Ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Κίρρα κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη των κάτοικων και με την πολύτιμη βοήθεια τους να δημιουργήσω μια νέα εποχή , οργανώνοντας την πόλη μου και διαμορφώνοντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της .Παραθέτω συνοπτικά κάποιες από τις δράσεις που επιτευχθήκαν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου :
Συστάθηκαν ομάδες πυρασφάλειας, ενεργές για τις αντιπυρικές περιόδους. Υπήρξε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και παράλληλα διεξήχθησαν ημερίδες πληροφόρησης πολιτών.
Προωθήθηκαν οι εθελοντικές δράσεις καθαρισμών , αποψίλωσης , δενδροφυτεύσεων
Διεξάχθηκαν συχνές δημόσιες συναντήσεις επικοινωνίας με τους κάτοικους ,και ομάδες πολίτων (αγρότες, ψαράδες, γυναίκες )
Οργανωθήκαν εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά , στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος
Υπήρξε άριστη συνεργασία τους εκάστοτε διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα που προ έκυπταν στις εγκαταστάσεις αυτών(πχ επισκευάστηκαν οι τουαλέτες και η κεντρική πόρτα της αυλής)
Σε συνεργασία με την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας αναδείχθηκε η αρχαιολογική κληρονομιάς της Κιρρας , καθώς και τα ευρήματα που προέκυψαν από τις τελευταίες ανασκαφές πριν την τοποθέτηση αποχετευτικών αγωγών. (Εκδήλωση με τίτλο: «Ανασκάπτοντας την Αρχαία Κίρρα»-Αύγουστος 2016)
Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων επιτεύχθηκε η ανάπλαση και διαμόρφωση του Νεωρίου στην σημερινή του μορφή έπειτα από κινητοποιήσεις πολίτων τους οποίους και υποστήριξα. Εν συνέχεια τοποθετήθηκε η ειδική επεξηγηματική πινακίδα όπως προβλέπεται σε αρχαιολογικούς χώρους ,
Ανάληψή πρωτοβουλίας για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δημοτικού Σχολείου Κιρρας. Πρόταση για υλοποίησή του έργου στους αρμοδίους κ τελική διεκπεραίωση του ( αποκάλυψη πέτρας στην πέτρινη μάνδρα με την διαδικασία αφαίρεσης σοβά ώστε να εναρμονίζεται με την παλαιότητα του σχολικού κτηρίου)
Πραγματοποιήθηκε εξωραϊσμός και ανακαίνιση του Κοινοτικού Καταστήματος με επένδυση πέτρας εξωτερικά και κατασκευή μαρμάρινης πινακίδας με το όνομα του ευεργέτη Δημητρίου Πλατή
Μερίμνα για την κατασκευή σκάλας πρόσβασης προς το ποτάμι, στην περιοχή Αι Γιάννη και για την ανασκευή -επισκευή της πέτρινης βρύσης στην περιοχή Αρμυρόβρυση
Μερίμνα για την κατασκευή πλακόστρωτου πεζοδρόμου μεταξύ Νεωρίου και Δημοτικού σχολείου για τη διευκόλυνση επικοινωνίας μεταξύ των οδών Αγ. Ιωάννου και Αγ. Νικολάου έπειτα από αιτήματα πολίτων
Διαμόρφωση και πλακόστρωση πεζοδρομιών σε μεγάλο μήκος επί της κεντρικής οδού
Διενέργειες για την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, όπως στην κεντρική πλατεία , στην πλατεία Ηρώων και σε άλλα σημεία (παγκάκια και μικροί κάδοι )
Ενέργειες για τοποθέτηση ομπρελών στις περιοχές Αι Γιάννη , Βραχάκια , Αλμυρόβρυση
Δημιουργία της όμορφης πλαζ με τις ομπρέλες, δεξιά του αγκυροβολίου Κίρρας. Διαμορφώθηκε με την αποψίλωση θάμνων, ξερών φυτών, απομάκρυνση σκουπιδιών , ισοπέδωση εδάφους κλπ
Ενίσχυση δημοτικού φωτισμού, τοπικές ασφαλτοστρώσεις – συντηρήσεις
Καθαρισμοί και καταγραφή αγροτικών δρόμων, χαλικοστρώσεις , χωροθετηση κάδων.
Συντήρηση – φροντίδα σε παιδική χαρά και κοιμητήριο
Εμποροπανήγυρη: Οργάνωση από μηδενική (σχεδόν) βάση, η χωρομέτρησης και διάταξη αυτών σε συνεργασία με τοπογράφο του Δήμου. Αναμορφώθηκε και αναπροσαρμόσθηκε η διαδικασία συμμετοχής των εμπόρων και εργολάβων με αποτέλεσμα την θεαματική αύξηση των εσόδωνμ κατόπιν γόνιμης συνεργασίας με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου
Μερίμνα και διεκδίκηση της διάνοιξης τμήματος οδού (πλησίον πρώην Ξενία) σε εφαρμογή του σχεδίου πόλεως Κιρρας και της 1/2005 πράξης αναλογισμού.
Ανάληψη προεδρίας και Διαχείρισης του ανενεργού Κληροδότημα Πλατή , ενώ δεν υπήρχε η συναίνεση των λοιπών εκλεγμένων μελών για την επωφελέστερη αξιοποίησή του .
Κληροδότημα «Μακεδών». Κτήριο ετοιμόρροπο με ιδιόμορφο ιδιοκτησιακό καθεστώς .Εξαιτίας της κωλυσιεργίας αναρμοδίων δικηγόρων το ιδιοκτησιακό καθεστώς ξεκαθαρίστηκε την άνοιξη του 2017 κατόπιν της παράστασής μου στο Εφετείο Λάρισας. Το κληροδότημα αγνοημένο εντελώς για πολλά χρόνια ,αποτέλεσε όραμά μου, γι’ αυτό το κυνήγησα και ζωντάνεψα την επιθυμία του κληροδότη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Οπότε μετά τη δικαστική απόφαση και τις κατάλληλες συνεργασίες επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση και άμεσα έγινε προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δημάρχου κ. Παναγιωτοπούλου – Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη και εμένα ως εκπροσώπου του κληροδοτήματος Το έργο συμβασιοποιήθηκε και ο ανάδοχος ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης στις αρχές του 2019 .Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πολύ αργότερα.
Αγαπητοί συμπατριώτες, με καθαρή ματιά και με ειλικρινή αγάπη για τον τόπο μου, ζητώ την στήριξη σας για τη θέση του δημοτικού συμβούλου, θεωρώντας πως διαθέτω την εμπειρία, τις γνώσεις, την ικανότητα αλλά πάνω από όλα τη θέληση να προσφέρω στο Δήμο μας.
ΖΗΤΩ να με τιμήσετε με την ψήφο σας σε έναν κοινό αγώνα που η σύμπνοια, η συνεργασία και η ενότητα θα φέρουν την επίτευξη των στόχων μας για το Δήμο όπου ζούμε.
ΖΗΤΩ την εμπιστοσύνη σας, τις ιδέες, την έμπνευση και την υποστήριξη σας σε μένα και στον
υποψήφιο Δήμαρχο, Λουκά Αναγνωστόπουλο.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Με εκτίμηση
Γεωργία Α. Μαντά
Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Δήμου Δελφών
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…