Home Άλλα Αθλήματα- Φωκίδα Δεv δίστασε να συγκρουστεί για τα ταρτάν ο Ν.Βενετσάνης

Δεv δίστασε να συγκρουστεί για τα ταρτάν ο Ν.Βενετσάνης

 Την ώρα που ο εμπορικός κόσμος της περιοχής χαίρεται για την ένταξή της Άμφισσας στο πρόγραμμα για τα Ανοικτά κέντρα Εμπορίου, ο πρόεδρος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος κ. Νίκος Βενετσάνης δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση του προγράμματος, πανηγυρίζοντας για το ελαστικό ταρτάν. 

 
Το συγκινητικό μήνυμα…
 
Στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε τα εξής:
 
«Υποκειμενικά η σημαντικότερη κατάκτηση της πρότασης που αφορά το Ανοιχτό Κέντρο εμπορίου Άμφισσας είναι η τοποθέτηση ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΡΤΑΝ στο Δημοτικό στάδιο Άμφισσας . Εικάζω πως όλοι οι Δήμαρχοι το είχαν προσπαθήσει .. Το ταρτάν δεν ανήκει ή θα ανήκει σε καμιά Δημοτική Αρχή ,ούτε όμως ανήκει σε Ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες. Ανήκει στο κόσμο της Άμφισσας και αυτός πρέπει να μεγιστοποιήσει τη χρησιμότητά του. Ανήκει σε όλους τους αθλητές μικρούς ή μεγάλους , πολλοί από τους οποίους έχουν τραυματιστεί στο παρελθόν από τη κακή ποιότητα ή μακροχρόνια φθορά των γηπέδων. Ανήκει σε όλους τους γονείς που απλά θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους χαρούμενα, κι ας έχει σχολιαστεί στο παρελθόν αρνητικά αυτή η τοποθέτηση. Η Άμφισσα είτε το θέλουμε είτε όχι έχει βγάλει μεγάλους αθλητές και αθλήτριες του στίβου και εικάζω θα έχουμε και συνέχεια. Τα μπράβο αξίζουν σε μια ομάδα ανθρώπων ( σε καμία περίπτωση δε βάζω τον εαυτό μου μέσα), θεσμικά όμως αυτήν την επιτυχία την αφιερώνω στη μεγαλύτερη αθλήτρια που έβγαλε ποτέ η Άμφισσα τη Γιασμίνα Σταματοπούλου και το πρώην ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή της Ακαδημίας 94 Νίκο Μπιλέρη που ταλαιπωρήθηκε τόσο από τραυματισμούς. Να είμαστε καλά να το προσέχουμε το γήπεδο μας».
 
…και η προϊστορία
 
Πως φτάνει όμως ο πρόεδρος της πόλης, να χαίρεται για το ταρτάν ενός γηπέδου, την ώρα που το πρόγραμμα αφορά μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και γιατί μιλάει για ανώνυμες εταιρείες; 
Ο κ. Βενετσάνης, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αντιλήφθηκε ότι κατάσταση των γηπέδων δεν ήταν καθόλου καλή και πρέπει να προταχθούν έργα και βελτιωτικές κινήσεις, αν θέλει η περιοχή να κρατά τους νέους της και να τους προσφέρει διεξόδους. Αποφάσισε λοιπόν, ένα ποσό, όχι μεγάλο ομολογουμένως, από τις ΑΠΕ, να κατευθυνθούν στην τοποθέτηση ελαστικών ταρτάν σε όλα τα γήπεδα. Ο δήμαρχος συμφώνησε, αλλά οι ανάγκες της καθημερινότητας και τα προβλήματα οδηγούσαν τα έργα αυτά όλο και πιο πίσω. Μέχρι που μια μέρα, αναγκάστηκε ο κ. Βενετσάνης να συγκρουστεί ευθέως με το Δήμαρχο, ο οποίος ξανά είχε προτάξει άλλο έργο. Οι σχέσεις των δυο ανδρών για αρκετό διάστημα είχαν διαρρηχθεί, ενώ αποκαταστάθηκαν πρόσφατα και με τη διαβεβαίωση ότι το έργο θα γίνει. 
Στο συγκινητικό αυτό μήνυμα, ο κ. Βενετσάνης υποστηρίζει ότι το γήπεδο θα ανήκει σε όλους και όχι σε ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες. Η φράση του έχει στόχο τα σωματεία εκείνα που θέλουν γήπεδα κατ’ αποκλειστικότητα. Στο παρελθόν έχουμε δει ομάδα να θέλει να μπει ούτε καν κοινό στο γήπεδο ή ακόμη και να διαχειρίζεται μόνη της τα κλειδιά, ωσάν να είναι ιδιοκτησία τους το γήπεδο. Προφανώς, από τον κανόνα εξαιρούνται οι ομάδες που φτάνουν Β εθνική, οι οποίες αποτελούν διαφήμιση για τον τόπο και φέρνουν επισκέπτες στους εντός έδρας αγώνες. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …