Home Πολιτικά - Φωκίδα “Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα της επόμενης ημέρας Οι πολιτικές έχουν καθοριστεί από τα 3 μνημόνια που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ”
Πολιτικά - Φωκίδα - 3 Ιουλίου, 2019

“Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα της επόμενης ημέρας Οι πολιτικές έχουν καθοριστεί από τα 3 μνημόνια που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ”

 “Στις 8 Ιούλη ένα είναι σίγουρο και έχει ήδη κριθεί: Η επόμενη κυβέρνηση είτε ο χάρτης της Φωκίδας χρωματιστεί με μπλε ή με ροζ χρώμα θα είναι εχθρική για το λαό” αναφέρει στην παρέμβαση της η υποψήφια βουλευτής Φωκίδας με το ΚΚΕ κα Άντα Καραχασάνη συμπληρώνοντας ότι  δεν υπάρχει καμιά κρυφή  ατζέντα για την επομένη των εκλογών γιατί πολύ απλά οι πολιτικές έχουν προκαθοριστεί από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια.

Προς απόδειξη των όσων ισχυρίζεται η κα Καραχασάνη φέρνει ως παράδειγμα τις 3 μεγάλες επιχειρήσεις της παραλιακής Δωρίδας που ενώ έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη τους και την παραγωγικότητα τους οι εργαζόμενοι το μόνο που “κέρδισαν” ήταν περεταίρω κουρέλιασμα των εργασιακών   δικαιωμάτων”

 

Αναλυτικά η παρέμβαση

 

Στις 7 Ιούλη η μόνη ψήφος που μετράει είναι η ψήφος στο ΚΚΕ για να είμαστε πιο δυνατοί, για να “ανησυχήσουμε” τα κόμματα του συστήματος, για να βάλουμε εμπόδια στα δύσκολα που είναι εδώ. Στις 8 Ιούλη ένα είναι σίγουρο και έχει ήδη κριθεί: Η επόμενη κυβέρνηση είτε ο χάρτης της Φωκίδας χρωματιστεί με μπλε ή με ροζ χρώμα θα είναι εχθρική για το λαό. Η ατζέντα της επόμενης μέρας δεν είναι κρυφή. Έχει καθοριστεί από τις δεσμεύσεις και των 3 μνημονιακών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Η τήρηση και εφαρμογή δηλαδή των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, κάτω από τη σκληρή και ασφυκτική εποπτεία των μηχανισμών της ΕΕ, κάτω απο τις επικίνδυνες δεσμεύσεις με ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οπότε αυτό που αντικειμενικά κρίνεται είναι αν θα είναι ισχυρή η δύναμη εκείνη που θέλει και μπορεί να σταθεί απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση, που πιέζει μέσα στη Βουλή, που καταθέτει τροπολογίες υπέρ των συμφερόντων μας. Κρίνεται πόσο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα, που την επόμενη μέρα κάθε ψήφο θα την καταθέσει στον αγώνα για τις διεκδικήσεις μας.

 Τα υπόλοιπα κόμματα ανεξαιρέτως μιλούν για επενδύσεις στην περιοχή που θα φέρουν ανάπτυξη με μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές  σε μεγάλες επιχειρήσεις, φοροελαφρύνσεις σε εισφορές των εργαζομένων , διευκολύνσεις  σε αδειοδοτήσεις. Θέσεις που εναρμονίζονται πλήρως με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ.  Πως μεταφράζεται αυτό στην περιοχή μας, μιας και η κατεύθυνση για επενδύσεις δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο σαν θέση από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις. Οι επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας με την τοποθέτηση πάμπολων  ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της Φωκίδας και πλέον και στο παραλιακό στην περιοχή της Ερατεινής όχι μόνο δεν  μείωσε το τιμολόγιο του ρεύματος σε κάποιον από εμάς, αλλά επιβαρυνόμαστε με το τέλος ΑΠΕ.  Οι επενδύσεις στα 3 μεγάλα εργοστάσια της περιοχής της Δωρίδας που σκοπό είχαν την ανάπτυξη της παραγωγικότητας τους όχι μόνο  δεν μεταφράστηκε σε αυξήσεις μισθών  παρά την αύξηση των κερδών  τους  αλλά μεταφράστηκε σε περεταίρω κουρέλιασμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Ποια είναι η ανάπτυξη που τελικά ευαγγελίζονται και ποιο είναι το συμφέρον του κόσμου με τέτοιου είδους κόμματα;

Στο αντίποδα όλων αυτών υπάρχει εναλλακτική λύση που παλεύει και στο σήμερα και στο αύριο. Το ΚΚΕ  παλεύει μέσα στην  Βουλή με προτάσεις νόμων που κατατίθενται με επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο ,τον μικρό μαγαζάτορα , το μικρό αγρότη.! Στην κατεύθυνση αυτή ανέδειξε  με πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση το Φεβρουάριο του 2019 για 3η φορά στη Βουλή το θέμα του έργου του αναδασμού και των αποζημιώσεων. Στην ίδια κατεύθυνση διεκδικεί και εκτός Βουλής μέσα από τα σωματεία  συλλόγους κ.α. Μέσα από το σωματείο συνταξιούχων  ανέδειξε  ζητήματα που αφορούν τους ίδιους διεκδικώντας  όλα αυτά που τους κόπηκαν, καταγγέλοντας  ενέργειες που αποσκοπούσαν το πάγωμα των διεκδικήσεων  κάνοντας απλά αιτήσεις  για  την διεκδίκηση των αναδρομικών. Μέσα από  παραταξεις που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ στα Εργατικά Κέντρα διεκδικηθηκαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αναδείχθηκαν ελλειπή μετρά υγιεινής και ασφάλειας, διεκδικήθηκαν  πίσω απολύσεις, καταγγέλθηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας που βασιλεύουν στην  περιοχή μας οι απλήρωτες υπερωρίες …κ.α

Αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνει το ΚΚΕ, διεκδίκηση και μέσα αλλά και έξω από τη Βουλή για αυτά που μας ανήκουν και όχι αυτά που μας πέταξαν.

 

Στις ευρωεκλογές το 40% της αποχής, που στη νεολαία έφτασε σε υψηλότερα ποσοστά, δεν τρόμαξε κανέναν. Δεν εμπόδισε τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και τους φασίστες να μιλούν εξ ονόματος της νεολαίας. Αυτοί πήγαν και ψήφισαν και τους βολεύει να μείνουν οι νέοι και οι νέες στην αδράνεια. Βολεύει το σύστημα να μας έχει στην απ’ έξω, για να κάνει ανενόχλητο τη δουλειά του. Πρέπει να σκεφτούμε όμως: Στις 8 Ιούλη θα είναι η αποχή δίπλα στους μαθητές, στους φοιτητές, στους σπουδαστές, στους νέους εργαζόμενους; Όχι. Θα είναι όμως, όπως πάντα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Εδώ βρίσκεται η δύναμή μας την επόμενη μέρα.

 

Ψηφίζουμε ΚΚΕ, αφήνοντας πίσω όλα τα

 

δήθεν “νέα” κόμματα -μιας χρήσης- που

 

εμφανίζονται, δίνουν 2-3 βουλευτές στην κυβέρνηση αν χρειαστεί, και μετά εξαφανίζονται. Τέτοιο είναι και το κόμμα του Βαρουφάκη και δεν είναι τυχαία η υπερπροβολή του από τα ΜΜΕ. Η πολιτική που λέει ότι μπορεί η ΕΕ να αλλάξει από τα μέσα και “ο λύκος να γίνει αρνάκι” έχει ναυαγήσει. Δεν είναι κάτι το “νέο”, αντιθέτως είναι μια κακή επανάληψη της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015. Ο κ. Βαρουφάκης έχει δοκιμαστεί για την πολιτική του ως υπουργός οικονομικών και εμπνευστής του 3ου μνημονίου. Ήταν το πρώτο βιολί στην κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ που βάφτισε την τρόικα θεσμούς. Είναι άνθρωπος του συστήματος και από εκεί ψηλά δεν φτάνει να δει τις δικές μας ανησυχίες ούτε με το κιάλι.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ δυνατά, με όλη μας την καρδιά! Κόντρα στο ρεύμα του “ρεαλισμού” του συστήματος που όλα κινούνται με βάση το κέρδος στις δικές μας πλάτες. Δεν θα γίνουμε εμείς η χαμένη γενιά στη σφαίρα του εφικτού. Δεν θα παραδώσουμε τα δικαιώματα, τα όνειρα, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς εκμετάλλευση. Με οργανωμένη σύγκρουση, με ανυπακοή και με τον αγώνα μας θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε αυτά που μας στερούν.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…