Home Δήμος Δωρίδας «Δεν θα αφήσω τίποτα στην τύχη του»
Δήμος Δωρίδας - 25 Ιουλίου, 2014

«Δεν θα αφήσω τίποτα στην τύχη του»

 Αν και ακόμα δεν έχει ορκιστεί επίσημα, ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Ευπαλίου κ. Κώστας Τσιούστας, έχει ήδη πιάσει «δουλειά» και μάλιστα στο μικρό διάστημα από τις εκλογές μέχρι σήμερα πρόλαβε να δρομολογήσει κάποια σημαντικά και επείγοντα ζητήματα για την περιοχή. 

Ο νεοκλεγείς Πρόεδρος της Τοπικής  Κοινότητας Ευπαλίου, μιλώντας στην ΩτΦ, για τα σχέδια, τους στόχους, τα όνειρα και τις προτεραιότητές του, ξεκαθρίζει πως δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα στην τύχη του, ότι θα κυνηγήσει κάθε ευρώ ενώ δηλώνει ανοιχτός σε προτάσεις και συζητήσεις με όλους τους πολίτες για το καλό της περιοχής.   


Ξεκίνησε δράση πριν καν αναλάβει επίσημα
Ο δραστήριος νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευπαλίου, φαίνεται ότι πήρε ζεστά το θέμα, από την πρώτη ημέρα της εκλογής του αφού ήδη έχει δρομολογήσει ή ακόμα και ολοκληρώσει κάποια ζητήματα σημαντικά για την περιοχή τα οποία χρόνιζαν. 
Ένα από αυτά είναι η συντήρηση του κτιρίου του αγροτικού ιατρείου το οποίο όπως επισημαίνει έχει αρκετές πληγές. «Το χωριό μου έχει λύσει τα βασικότερα ζητήματα υποδομής, όπως οι δρόμοι και η ύδρευση, οπότε θα δώσω ιδιαίτερη βάση να γίνει η περιοχή πιο ανθρώπινη και προσιτή στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες. Ένα βασικό ζήτημα που εκκρεμούσε καιρό ήταν το κτίριο του αγροτικού ιατρείου, το οποίο έβαλα σε απόλυτη προτεραιότητα. Χρειάζεται ανακαίνιση για την καλύτερη λειτουργία του γιατί έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Ήδη κάναμε τα πρώτα βήματα, τοποθετήθηκε κλιματιστικό, το οποίο είναι δωρεά από τον κ. Νίκο Παπαϊωάννου, τοποθετήθηκε καινούρια γραμμή ίντερνετ για τη συνταγογράφηση γιατί ο γιατρός αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ παράλληλα με χρήματα του Δήμου έγινε προμήθεια ενός καινούριο υπολογιστή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούστας.
Συνεχίζοντας επεσήμανε πως η δεύτερη αίθουσα του ιατρείου η οποία είχε καταντήσει αποθήκη καθαρίστηκε και όλα τα παλιά αρχεία και έπιπλα που είχε μέσα μεταφέρθηκαν προκειμένου να δοθεί στην διάθεση των πολιτών και να μεγαλώσει ο χώρος αναμονής. Να σημειώσουμε πως όλα τα παραπάνω ξεκίνησαν μετά τις εκλογές ύστερα από πρωτοβουλία του νεοκλεγέντα Προέδρου και φυσικά με την αρωγή του Δήμου και του πολίτη που δώρισε το κλιματιστικό.  
Οι επόμενες δράσεις ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο αγροτικό ιατρείο, είναι η αντικατάσταση της στέγης που αυτή τη στιγμή στάζει νερά, το βάψιμο των εσωτερικών χώρων,  ο καλλωπισμός του περιβάλλοντα χώρου και ο εξοπλισμός με καινούρια έπιπλα.


Προτεραιότητα και στον αθλητισμόΈνα άλλο σημαντικό ζήτημα που θα προωθήσει ο κ. Τσιούστας είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ευπαλίου, το οποίο δυστυχώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή αγώνων και φυσικά δεν αποτελεί ιδανικό χώρο για τις προπονήσεις του αθλητικού Σωματείου της περιοχής Απόλλων Ευπαλίου.
«Το γήπεδο μας είναι όχι απλά ξερό, κατάξερο και δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις για τους αγώνες, με αποτέλεσμα όλες οι αγωνιστικές να διεξάγονται στο ενωσιακό των Μαλαμάτων. Οπωσδήποτε λοιπόν πρέπει να μεγαλώσει και έτσι θα χρειαστεί να αγοραστεί κάποιος διπλανός χώρος και φυσικά να στρωθεί χόρτο. Σε δεύτερη φάση και αφού φυσικά λυθούν αυτά τα δύο βασικά προβλήματα, αν βρεθούν οι πόροι θα τοποθετηθούν κερκίδες και αποδυτήρια. Πρέπει το γήπεδό μας να γίνει στολίδι στην πόλη μας. Μόνο έτσι θα ενισχυθεί ο αθλητισμός στην περιοχή», ανέφερε. Ανάδειξη όλων των πολιτισμικών, αρχαιολογικών και τουριστικών στοιχείων της περιοχής


Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να ρίξει ο κ. Τσιούστας και σε δράσεις πολιτισμικές και τουριστικές, προκειμένου η περιοχή να γίνει επισκέψιμη και να αναδειχθεί.
Μία από τις σκέψεις του Προέδρου είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εργασίες που έχει ξεκινήσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευαπλίου, σε κτίριο που έχει δωρίσει ο Δήμος και το οποίο προορίζεται για Πολιτιστικό Κέντρο. «Υπάρχει ένα κτίριο το οποίο έχει δωρίσει ο Δήμος στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο, ο οποίο το έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο αλλά χρειάζονται ακόμα εργασίες.  Θεωρώ λοιπόν πως η Κοινότητα πρέπει να βοηθήσει το Σύλλογο να ολοκληρώσει τις εργασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί θα όλο αυτό που επιχειρείται είναι προς όφελος των κατοίκων και των δημοτών», τόνισε ο κ. Τσιούστας.
Εστίασε δε, στο ότι πρέπει απαραίτητα να αξιοποιηθεί το Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής το οποίο να σημειώσουμε ότι δουλεύει… με ραντεβού. «Είναι σημαντικό να προωθήσουμε το Μουσείο μας και να το θέσουμε σε διαφορετική βάση, από αυτή που λειτουργεί σήμερα», υποστήριξε.
Ένα άλλο θέμα που πρέπει απαραίτητα να «τρέξει» σύμφωνα με τον Πρόεδρο είναι η επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης και φυσικά η ενίσχυσή της. «Δυστυχώς η Βιβλιοθήκη του Δήμου δεν λειτουργεί. Υπάρχει αίθουσα από δωρεά ακριβώς απάνω από το ΚΕΠ αλλά έχουν στεγαστεί κάποιες υπηρεσίες και γενικά χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς εκτός από τον αρχικό της. Πρέπει λοιπόν η Βιβλιοθήκη να λειτουργήσει ξανά και να εμπλουτιστεί. Είναι αδιανόητο να έχουμε το χώρο και να μην τον λειτουργούμε», τόνισε.
Ο κ. Τσιούστας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πέτρινη αίθουσα που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από τον Αγροτικό Σύλλογο, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρέπει να αξιοποιηθεί. Πρώτη του σκέψη είναι να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος στον οποίο θα διεξάγονται οι εκδηλώσεις της περιοχής και την οποία θα μπορούν φυσικά να χρησιμοποιούν οι Σύλλογοι και οι Φορείς. 
 Αναφερόμενος στον ιστορικό χώρο του Ευπαλίου, τα απομεινάρια της Ακρόπολης της περιοχής στη θέση «Γύρος», ξεκαθάρισε πως πρέπει απαραίτητα να αναδειχθεί ως αρχαιολογικός χώρος, επισημαίνοντας πως με τις κατάλληλες παρεμβάσεις όπως ο φωτισμός και διάφορες άλλες εργασίες μπορεί να γίνει επισκέψιμος. Ο κ. Τσιουστας ανέφερε ακόμα πως πρέπει γενικότερα να διορθωθούν πολλοί χώροι αναψυχής του Ευπαλίου. «Ήδη έγινε η αρχή με την παιδική χαρά, όπου ο Δήμος έβγαλε κονδύλι για την αντικατάσταση τρων οργάνων, ωστόσο δεν θα πρέπει να μείνουμε μόνο εκεί. Πολλά σημεία της πόλης χρειάζονται φωτισμό, η βρύση στον πλάτανο χρειάζεται εργασίες και γενικότερα για να ομορφύνει το Ευπάλιο και να γίνει πιο θελκτικό αλλά και λειτουργικό για τους πολίτες, χρειάζονται απαραίτητα κάποιες εργασίες», ανέφερε.
Συνεχίζοντας τόνισε πως ήδη έχει δρομολογηθεί και για την περιοχή του Ευπαλίου, μέσω σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, η τοποθέτηση ασύρματου ίντερνετ. 
Παράλληλα ο κ. Τσιούστας έχει ξεκινήσει ενέργειες προκειμένου να κατασκευαστεί η επίσημη ιστοσελίδα του Ευπαλίου, η οποία θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη αλλά και όλα τα νέα της περιοχής. Σκοπός του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η προβολή του χωριού, των επιχειρήσεων, των Συλλόγων και των Φορέων. Έμφαση στην καθημερινότηταΌπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Τσιούστας όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν εις βάρος των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, τα οποία θα είναι πρώτης και απόλυτης προτεραιότητας. Ο ίδιος τονίζει πως το σημαντικότερο είναι οι κάτοικοι να ζουν σε μία καθαρή και όμορφη περιοχή και πως αυτός είναι ο βασικότερος στόχος του. 
«Με τα καθημερινά ζητήματα ασχολούμαι σχεδόν από την στιγμή που εκλέχθηκα και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Συντήρηση δρόμων, φωτισμός, καθαριότητα είναι πράγματα αυτονόητα τα οποία δεν τα διαπραγματεύομαι καν.  Από εκεί και πέρα για τη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων χρειάζονται κάποιες μικρές παρεμβάσεις. Για παράδειγμα ήδη έχω παραγγείλει κάποια παγκάκια τα οποία θα τοποθετηθούν στην πλατεία και για να κάθεται ο κόσμος αλλά και για να οριοθετηθεί από το δρόμο. Σε δέκαπέντε μέρες περίπου το θέμα αυτό θα έχει λήξει. 
Επίσης το χωριό διαθέτει δύο γεφύρια, το παλιό και το καινούριο. Το παλιό δυστυχώς αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται κυρίως ως πάρκινγκ. Αυτό πρέπει να σταματήσει και γι’ αυτό έχω σκεφτεί να βάλω κάποιες ζαρντινιέρες προκειμένου να χρησιμοποιείται μόνο για περίπατο», τόνισε. Ένα άλλο ζήτημα καθημερινότητας που έθιξε ο κ. Τσιούστας είναι τα αδέσποτα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ήδη έχει έρθει σε επαφή με κάποιους φιλοζωικούς συλλόγους και ομάδες για να δοθεί λύση και σε αυτό το πρόβλημα. 
Κλείνοντας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα στην τύχη του, ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες και στους φορείς ενώ δηλώνει ανοιχτός στην οποιαδήποτε πρόταση. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…