Home Δήμος Δελφών «Δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των τριών κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού», λέει ο κ. Μολιώτης για Τεχνικό πρόγραμμα και Προϋπολογισμό
Δήμος Δελφών - 22 Ιανουαρίου, 2019

«Δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των τριών κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού», λέει ο κ. Μολιώτης για Τεχνικό πρόγραμμα και Προϋπολογισμό

 Ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Ν.Μολιώτης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό

«Δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των τριών κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού»
 
 
Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να καταψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2019 ανακοίνωσε με επιστολή του ο ανεξάρτητος σύμβουλος και π.αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μολιώτης.
Στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Εκπροσωπώντας τη Δ.Ε. Παρνασσού κατά τις συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο των δύο κορυφαίων θεμάτων του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, διαπίστωσα ότι δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα και τις προσδοκίες των 3 Κοινοτήτων (Πολυδρόσου-Επταλόφου-Λιλαίας) για τους παρακάτω λόγους:
1.Από τις 11 αποφάσεις των 3 Τοπικών Συμβουλίων για το Τεχνικό Πρόγραμμα ούτε 1 προτεινόμενο έργο έχει ενταχθεί σε αυτό. Την ίδια τακτική τήρησε ο Δήμου , παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας για αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομών και τα προηγούμενα 4 χρόνια, αδικώντας και παραγκωνίζοντας τη Δ.Ε. Παρνασσού, σε αντίθεση με άλλες Κοινότητες ή Ενότητες. Μήπως είμαστε μακριά από το κέντρο;
2.Η Δ.Ε. Παρνασσού αποτελεί το κέντρο του Χειμερινού – Ορεινού Τουρισμού του Δήμου Δελφών, γιατί εκεί βρίσκονται το «Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού» και ο «Εθνικός Δρυμός Παρνασσού». Παρόλα αυτά, τα Τεχνικά Προγράμματα του Δήμου, τα Προγράμματα της Επιτροπής Τουρισμού  καθώς και οι Προϋπολογισμοί της τελευταίας 4ετίας δεν έχουν διαθέσει ούτε 1 ευρώ για την προβολή, τη διαφήμιση και την ανάπτυξη της περιοχής, αντίθετα με τις περιοχές Θαλάσσιου και Αρχαιολογικού Τουρισμού, μολονότι είχαμε κάνει πολλάκις αιτήματα και υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις.
3.Ο Δήμος αδιαφορεί και αδυνατεί να κατανείμει τα έσοδα των ΑΠΕ (από το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο στο ρέμα Αγοριανίτη)  στις Κοινότητες Επταλόφου και Λιλαίας. Αποτέλεσμα, εδώ και 10 χρόνια οι Κοινότητες αυτές να μην έχουν εισπράξει ούτε 1 ευρώ. Παραμένει αδιάθετο ποσό  37.350 € για έργα στις Κοινότητες και ποσό 16.583 € για επιμερισμό στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος. Δυστυχώς με τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος δεν βλέπω να δοθεί λύση. Έχω υποδείξει τον τρόπο και υποβάλει προτάσεις προς λύση του θέματος.
4.Την περίοδο που πέρασε τα οικονομικά του Δήμου βελτιώθηκαν, γιατί έγινε ένα συμμάζεμα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε την πληρωμή των οφειλών προς τρίτους (3,7εκατ, ευρώ) και επιδιώχθηκε η είσπραξη των ανταποδοτικών τελών (από  δημότες και τρίτους). Στην προσπάθεια αυτή βάλαμε όλοι πλάτη. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, αφού έπιασε νερό και το «φτυάρι» μας, μοιράζονται κονδύλια εδώ κι εκεί για μη παραγωγικούς σκοπούς, ίσως για ψηφοθηρικούς λόγους. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. 
5.Το χειρότερο όμως είναι  ότι η πληθώρα των απευθείας αναθέσεων  γίνονται χωρίς προγραμματισμό κατά αλλοπρόσαλλο τρόπο, πολλές  ανατίθενται σε φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα και άλλες καλύπτουν μη επιλέξιμες δαπάνες. Τελευταία  εφαρμόζεται και η τακτική οι δαπάνες των μικροέργων να βαφτίζονται προμήθειες, πράγμα που απαγορεύεται. Με τις πρακτικές αυτές γίνεται αλόγιστη σπατάλη δημοτικών εσόδων.
Για τους ανωτέρω λόγους και την τηρούμενη πολιτική του Δήμου, καταψήφισα και το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2019.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΟΛΙΩΤΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …