Home Κοινωνικοί φορείς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 20ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΩΡΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ
Κοινωνικοί φορείς - 6 Σεπτεμβρίου, 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 20ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΩΡΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ο Συνέδριο της Δωρικής Αδελφότητας που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δήμου Δωρίδας, Δήμου Δελφών και Επιμελητηρίου Φωκίδας, στην Ερατεινή το Σάββατο  5 Σεπτεμβρίου 2022 με θέμα: «Περιορισμοί χάριν του Δημοσίου Συμφέροντος – Αναπτυξιακές Δυνατότητες & Προκλήσεις». 

Το Συνέδριο που διενεργήθηκε στο ξενοδοχείο Delphi Beach, τίμησαν με την παρουσία του εκλεκτοί ακαδημαϊκοί από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως  οι κ.κ. Κότιος Άγγελος: Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κουρεμένος Αθανάσιος: Ομότιμος Καθηγητής Marketing, Διευθ. ΠΜΣ ΜΒΑ στη Διοίκηση Τουρισμού, Κουρέτας Δημήτρης: Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γεώργιος Καπεντζώνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άμφισσας κ. Αυγερινός.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων, περιλάμβανε το  Θεσμικό πλαίσιο για τη Λίμνη του Μόρνου & το Δελφικό Τοπίο, την Οικονομική Ανάπτυξη της Φωκίδας, τα Προβλήματα & τις Δεσμεύσεις στη Λίμνη του Μόρνου & στο Δελφικό Τοπίο, την Ταυτότητα & Αξιοποίηση προϊόντων Δελφικού Ελαιώνα, είχε στόχο τη συμβολή τους για να αντιμετωπιστεί η διαχρονική “αδικία” που οδηγεί ένα ολόκληρο νομό σε πληθυσμιακή συρρίκνωση και οικονομικό μαρασμό.  Σύνεδροι, ομιλητές και εισηγητές, συμφωνήσαν στο γεγονός  ότι το αυστηρό θεσμικό πλαίσιο με τους περιορισμούς που δεσμεύουν τη λίμνη του Μόρνου και τον Δελφικό Αρχαιολογικό Χώρο,  έχουν οδηγήσει στην ερήμωση του νομού με  εκμηδενισμό της  κτηνοτροφίας, της υλοτομίας και της γεωργίας στις περιοχές αυτές. Επίσης  εκφράστηκε η πεποίθηση, ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα για το σύνολο του νομού Φωκίδας που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας θετικές προοπτικές, για το σχεδιασμό μιας στρατηγικής ανάπτυξης και τη δρομολόγηση και ανάπτυξη έργων που θα εξυπηρετούν ένα στόχο, την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών, ενώ τέλος επισημάνθηκε από τους παριστάμενους η διάθεση και η δέσμευση για την προώθηση ενεργειών για αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία και έχουν κατατεθεί στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου έχουν την δυνατότητα στο ακόλουθο link :

https://www.youtube.com/watch?v=HB3VlJqUjXs&feature=share…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Κύριοι και Κυρίες της νυν Περιφερειακής Αρχής, «τα καλά νέα» ξεκινούν από τις αλήθειες των πραγμάτων.

Διαβάζω στον τύπο τον απολογισμό – σχεδιασμό του νυν περιφερειάρχη & συνεργατών …