Home Δήμος Δελφών Γκρίνια για την πλακόστρωση της Ιτέας ύψους 600.000 ευρώ
Δήμος Δελφών - 2 Μαΐου, 2013

Γκρίνια για την πλακόστρωση της Ιτέας ύψους 600.000 ευρώ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο
Γκρίνια για την πλακόστρωση της Ιτέας ύψους 600.000 ευρώ
Π.Μέγκος: «Το έργο δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα».
Γ.Δρακάκης: «Πολλά λεφτά για μια πλακόστρωση»..
 
Έντονα αμφισβητήθηκε η χρησιμότητα του έργου παραλαβή της επικαιροποιημένης μελέτης με τίτλο «πλακόστρωση πεζοδρόμου από παιδική χαρά έως Μαϊάμι, προϋπολογισμού σχεδόν 600.000 ευρώ, από τους συμβούλους της μειοψηφίας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Μέγκος τόνισε ότι δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, ενώ ο κ. Δρακάκης υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να διατίθενται 600.000 ευρώ για μια πλακόστρωση, παρότι ο εισηγητής κ. Δήμου επεσήμανε ότι αφορά και την αλλαγή τάπητα στην παιδική χαρά, τόσο για την ασφάλεια των παιδιών, όσο και για τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.
Θέμα για τη μικρή και αόριστη εισήγηση, μόλις μισή σελίδα, που έλαβαν οι σύμβουλοι έθεσε ο κ. Γιώργος Δρακάκης, ωστόσο ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι όλες οι εισηγήσεις είναι τέτοιες και είπε ότι όποιος θέλει πάει και βλέπει τη μελέτη.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το έργο αυτό είναι προς εντάξη και το μόνο που απαιτείται είναι η επικαιροποίηση της μελέτης. «Αφορά την πλακόστρωση όλου του παραλιακού μετώπου της Ιτέας και πρέπει να ψηφιστεί για να κατασκευαστεί», σημείωσε.
Ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες στο Προσκήνιο κ. Παναγιώτης Μέγκος υποστήριξε ότι τέτοιου είδους έργα δεν εξυπηρετούν ανάγκες αναπτυξιακές. Ωστόσο ο εισηγητής προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Δήμου τόνισε ότι το έργο περιλαμβάνει και την αναμόρφωση της παιδικής χαράς, όπου θα επιστρωθεί με ειδικό υλικό για την ασφάλεια των παιδιών και θα συμφωνήσει με τη νομοθεσία όπου είναι απαραίτητο.
Ο κ. Μέγκος τόνισε ότι στο σημείο που βρίσκεται θα καταστρέφεται συνέχεια διότι είναι δίπλα στη θάλασσα. Ο κ. Δρακάκης ρώτησε αν αναφέρονται σε μελέτες που υπήρχαν από παλιά για την αναμόρφωση της παραλιακής ζώνης. «Τέτοιες μελέτες ήταν και στο δήμο και στο Λιμενικό Ταμείο», τόνισε.
Η αντιδήμαρχος κ. Γιώτα Λαΐνη επεσήμανε ότι τη μελέτη την έχουν παραλάβει σε παλαιότερο συμβούλιο. «Σήμερα την επικαιροποιούμε διαδικασία που είναι απαραίτητη για να ενταχθεί το έργο. Κάθε μελέτη πρέπει να επικαιροποιηθεί με τα νέα τιμολόγια και αυτό είναι υποχρεωτική διαδικασία για να ενταχθεί. Για όσα είπε ο κ. Δρακάκης πρέπει να πούμε ότι είχαμε επισημάνει ότι είναι μέρος μιας μεγαλύτερης μελέτης. Αυτή στην οποία αναφέρετε ο κ. Δρακάκης είχε μόνο τον χωροταξικό σχεδιασμό και τις χρήσεις γης από το Τροκαντερό μέχρι και τα Βραχάκια και είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια. Εμείς πήραμε αυτό το κομμάτι που είναι και το χειρότερο, πατήσαμε στη μελέτη του Λιμενικού Ταμείου, για να φαίνεται ότι είναι μέρος ενός συνόλου και κάναμε μια τεράστια προσπάθεια μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε εδώ σήμερα ένα βήμα πριν την ένταξή της», τόνισε.
Στην ερώτηση του κ. Δρακάκη αν η μελέτη αυτή «πατάει» στη μελέτη του Λιμενικού Ταμείου ο Δήμαρχος Νίκος Φουσέκης του έδωσε μια αστεία απάντηση λέγοντας ότι «όπου υπήρχε πεζόδρομος μένει όπως ήταν. Εμείς δεν τα πειράζουμε αυτά». Όμως ο Σύμβουλος επέμεινε και είπε ότι το Λιμενικό Ταμείο είχε άλλο σχεδιασμό. «Δημιουργούσε πλατείες μπροστά στα καταστήματα» αντέτεινε και του απάντησαν ότι δεν τα πειράζουν αυτά. Ο κ. Δρακάκης σχολίασε ότι δεν μπορεί να διατεθούν 600.000 ευρώ για μια πλακόστρωση.
Τέλος η κ. Λαΐνη υποστήριξε ότι όλες οι παιδικές χαρές θα πρέπει να κλείσουν αν δεν συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, ενώ για το ύψος του έργου του είπε ότι αυτό θα έπρεπε να το επισημάνει όταν παρέλαβαν τη μελέτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Δ.Τ.: Ο Δήμος Δελφών υπέβαλε πρόταση να χαρακτηριστεί Πρότυπος Τουριστικός Προορισμός

Η ιδιαίτερη αξία του Δήμου Δελφών που απορρέει από την παγκοσμιότητα του αρχαιολογικού χώρ…