Home Δήμος Δωρίδας Γιώργος Καπετζώνης : “ η πιο παραγωγική στον τομέα των έργων και των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων”

Γιώργος Καπετζώνης : “ η πιο παραγωγική στον τομέα των έργων και των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων”

“…αν θες να ακμάσει ο τόπος θα πρέπει να λειτουργείς με εξωστρέφεια” σημειώνει με έμφαση ο δήμαρχος Δωρίδας Γιωργος Καπετζώνης ο οποίος επιπλέον μιλά για την πολιτική του διαδρομή από το 1994 , όταν πρωτοεκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος , έως και τις τρεις θητείες του ως σήμερα στο δήμο Δωρίδας.
Επιπλέον, αναφερόμενος στην εποχή που δημιουργήθηκε ο δήμος Δωρίδας το 2010 όταν είχε πρόβλημα στελέχωσης τονίζει ότι δεν φοβήθηκε να πάρει στα χέρια του την “καυτή πατάτα” με αποτέλεσμα σήμερα να δημοπρατεί και εκτελεί έργα σε αριθμό που θα ζήλευαν πολύ μεγαλύτεροι δήμοι.
Αναφερόμενος στη δράση της τετραετίας που μας πέρασε αφού σημειώνει ότι υπήρξε η «χαμένη» 2ετία λόγω της πανδημίας του COVID-19 στη συνέχεια τονίζει ότι ήταν ίσως η πιο παραγωγική στον τομέα των έργων και των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων από αναπτυξιακά προγράμματα για τον Δήμο . Σε ότι αφορά το τοξικό κλίμα που δημιουργούν στελέχη της παράταξης Γιαννόπουλου ο κ Καπελώνεις αφού το κατακρίνει στη συνέχεια σημειώνει ότι έχει προτείνει στους συνεργάτες του να τα αγνοούν επιδεικτικά , να μιλούν στους πολίτες για τις προγραμματικές τους θέσεις και ταυτόχρονα να κριτικάρουν την απουσία ρεαλιστικού προγράμματος από πλευράς αντιπολίτευσης.
Ακόμη μιλά για τη διεκδίκηση των αντισταθμιστικών του Μόρνου, δίνει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης στο Χάρμισκο και τον παραλίμνιο και τέλος απαντά στο ερώτημα γιατί κάποιος πολίτης να επιλέξει ξανά «Καπετζώνη» την ερχόμενη Κυριακή.

Ω.τ.Φ. : Θα ήθελα να ξεκινήσουμε κάπως ανάποδα. Ποιος είναι ο Γιωργος Καπετζώνης; Πότε πρωτοασχοληθήκατε ενεργά με την πολιτική και ποια είναι η γενικότερη διαδρομή σας;
Γ.Κ.:  Αρχικά, επιτρέψτε μου ανθρώπινα και όχι πολιτικά να σας πω ότι είμαι παντρεμένος με μία σπουδαία μητέρα και σύζυγο, τη Μαρία Ζια, έχοντας αποκτήσει τέσσερα παιδία. Αναφέρομαι λίγες φορές στην οικογένεια μου, αλλά πιστέψτε με οφείλω πολλά στην στήριξη που λαμβάνω από αυτή. Όποιος ασχοληθεί με την πολιτική, οφείλει προς τους πολίτες που τον εξέλεξαν, να δαπανά πολύ περισσότερο χρόνο – ακόμα και προσωπικό – στο λειτούργημα που ασκεί και να μη διαθέτει καθορισμένα ωράρια . Αυτό έχει ως συνέπεια να αφαιρείς αυτό τον χρόνο από αλλού, συμπεριλαμβανομένης της δικής σου οικογένειας. Η πολιτική είναι δύσκολη επιλογή σε προσωπικό επίπεδο αλλά γίνεται ευκολότερη όταν συμβάλεις θετικά σε συλλογικό επίπεδο .
Κατά τα λοιπά, η πολιτική μου διαδρομή στην αυτοδιοίκηση ξεκινάει από νεαρή ηλικία. Παράλληλα με την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως Πολιτικός Μηχανικός και για πολλά έτη,ως ενεργός πολίτης εκλέχθηκα Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες (από το έτος 1994), εκπροσωπώντας τη Φωκίδα στην ‘Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας από το 1994 έως το 2006. Επιπλέον,το 2006, διετέλεσα επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Τολοφώνας και υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Φωκίδας από το 2006 έως το 2010. Σήμερα έχω την τιμή να διατελώ Δήμαρχος Δωρίδος ενώ παράλληλα Πρόεδρος του Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, από το έτος 2019 (Δίκτυο ΦΟΔΣΑ), εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΔ Στ.Ελλάδας) από το έτος 2014 έως σήμερα, εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας (ΦοΔΣΑΣτ.Ελλάδας Α.Ε.), από τη σύστασή του (2015) έως σήμερα και εκλεγμένος Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που έχει ως μέλη 45 Δήμους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από το έτος 2012. Κατά τη δημοτική περίοδο 2014-2019, συμμετείχα στην Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενώ κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, συμμετέχω στην Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΚΕΔΕ, στην Επιτροπή Θεσμών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΔ Στ.Ελλάδας) και στην Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας.
Εν κατακλείδι θα σας έλεγα ότι, όταν θες ο τόπος σου να ακμάσει, οφείλεις και ο ίδιος να λειτουργείς με εξωστρέφεια και να αναζητάς τις διακρίσεις σε κάθε συλλογικό όργανο. Έτσι στο τέλος προάγεις τα συμφέροντα του τόπου σου και μόνο. Οι διεκδικήσεις σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως η αυτοδιοίκηση, απαιτούν πολλές ενέργειες, δράσεις και αγώνες και εκτός συνόρων του Δήμου που διοικείς. Ειδάλλως, οι εξελίξεις σε ξεπερνούν.
Οι λέξεις πρωτοβουλία, εξωστρέφεια, τεκμηρίωση, διεκδίκηση, υπομονή και επιμονή όχι μόνο με εκφράζουν αλλά και με δεσμεύουν… Μόνο έτσι και για πάντα έτσι…

Ω.τ.Φ. :Είστε δήμαρχος, από όταν ιδρύθηκε ο δημος Δωρίδας, το 2010 . Κάποτε , ένας πρωην συναδελφός σας από τη Φωκίδα (σσ Φουσέκης) είχε ισχυριστεί ότι δεν θα καταφέρνατε ποτέ να δημιουργήστε ένα Δήμο σε υγιή βάση, με λειτουργικές υπηρεσίες και αξιόλογο έργο. Σχεδόν 13 χρόνια μετά νομίζω ότι χρωστάτε μια απάντηση.
Γ.Κ.: Δεν τον αδικώ για τον ισχυρισμό αυτό το 2010. Όντως όλα έδειχναν τότε ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Δωρίδος θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, δεδομένης αφενός της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του αφετέρου της γεωγραφικής του διασποράς. Ήμασταν όμως προετοιμασμένοι, διαθέτοντας – ως οφείλαμε εφόσον διεκδικούσαμε τη Δημοτική Αρχή – πρωτοποριακό για την εποχή μοντέλο λειτουργίας των υπηρεσιών, το οποίο όχι μόνο λειτούργησε αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Όταν δε στη συνέχεια ως είχαμε προγραμματίσει, ενισχύσαμε τις υπηρεσίες μας με νέο προσωπικό αξιοποιώντας την κινητικότητα, ο Δήμος Δωρίδος κατάφερε να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα του, πράγμα που αποδεικνύει η συνεχής αύξηση του προϋπολογισμού του από θητεία σε θητεία. Βρίσκοντας τους τρόπους πλέον να μελετά, δημοπρατεί και εκτελεί έργα, σε αριθμό που θα ζήλευαν Δήμοι πολύ πιο καλά στελεχωμένοι. Επιπλέον απόδειξη αυτού που σας λέω, αποτελεί ίσως το γεγονός ότι ο εν λόγω ισχυρισμός, δεν ακούστηκε ποτέ ξανά από τότε μέχρι και σήμερα. Όπως και να έχει, αυτό που θέλω να κρατήσετε, είναι ότι δεν φοβηθήκαμε ούτε τότε αλλά ούτε και στο μέλλον καμία «καυτή πατάτα». Όταν γνωρίζεις από πριν το πρόβλημα, οφείλεις να βρεις τη λύση πριν κληθείς να το αντιμετωπίσεις. Έτσι συνεχίζουμε να πράττουμε μέχρι σήμερα σε ανάλογα ζητήματα.

Ω.τ.Φ. : Κάντε μου έναν απολογισμό των σημαντικότερων έργων και δράσεων αυτής της τετραετίας που τα θεωρείτε πιο σημαντικά.
Γ.Κ.:Θα σας αναφέρω κάτι σχετικά παράδοξο, που φυσικά έχει την εξήγηση του. Παρά την «χαμένη» 2ετία λόγω της πανδημίας του COVID-19, η θητεία που κλείνει είναι ίσως η πιο παραγωγική στον τομέα των έργων και των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων από αναπτυξιακά προγράμματα για τον Δήμο Δωρίδος. Σε αυτό συντέλεσε αφενός η πληθώρα χρηματοδοτικών προγραμμάτων από πλευράς κεντρικού κράτους αφετέρου η πολιτική απόφαση μας να επενδύσουμε το χρόνο εργασίας του επιστημονικού δυναμικού μας κατά την περίοδο της πανδημίας, στην κατάρτιση τεχνικών δελτίων με σκοπό την ένταξη του Δήμου Δωρίδος σε αυτά. Η Τεχνική Υπηρεσία, το Τμήμα Προγραμματισμού και οι μηχανικοί συνεργάτες μου, ακόμα και μέσω τηλεργασίας, υπερέβαλαν των δυνατοτήτων τους με αποτέλεσμα να εντάξουν το Δήμο Δωρίδος σε όλα τα ενεργά κατά την περίοδο εκείνη προγράμματα. Σήμερα λοιπόν δηλώνω και πάλι, είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί, είτε υλοποιούνται σε ενεστώτα χρόνο, είτε αναμένουν να δημοπρατηθούν έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 45.000.000€. Με αυτό σαν δεδομένο, είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο έργο σε βαρύτητα καθόσον όλα αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στον τομέα τους. Ίσως λόγω ιδιαίτερης δυσκολίας στην ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα λόγω ανταγωνιστικών κριτηρίων, να ξεχωρίσω τα περίπου 600.000€ σε επιπλέον δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, τα 2.700.000€ σε βελτίωση ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων, το 1.000.000€ για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού για τον έλεγχο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, των εξωτερικών υδραγωγείων, τα 1.730.000€ για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας αστικού οδικού δικτύου Ερατεινής και φυσικά τα 25.000.000€ για την κατασκευή του εμβληματικού έργου της Αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δήμου Δωρίδος – παραλίμνιος.

Ω.τ.Φ. :Αντίστοιχα, για ποια καθοριστικά και σημαντικά θέματα –θέματα προτεραιότητας δηλαδή– θεωρείτε ότι υστέρησε η δημοτική σας αρχή και στην περίπτωση που εκλεγείτε ξανά θα τα βάλετε ψηλά στην ατζέντα;
Γ.Κ.: Κυρίως αφορά στο θέμα των αναπλάσεων. Δεν το θέτω όμως στη βάση της υστέρησης. Αλλά στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν χρηματοδοτικά προγράμματα, που να μπορούσε ο Δήμος Δωρίδος να ενταχθεί. Θυμίζω ότι κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα θέτει τα δικά του κριτήρια. Τα προγράμματα που υπήρξαν την περίοδο αυτή, θέτοντας κριτήρια όπως τον αποκλεισμό σε χρηματοδοτήσεις αναπλάσεων όλων των πόλεων ενός νομού πλην της Πρωτεύουσας (Άμφισσα) ή/και να διαθέτει ένας Δήμος πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων που εμείς δεν διαθέτουμε, αυτομάτως μας απέκλειε από την κατανομή. Θεωρούμε όμως για το μέλλον, αφενός λόγω των παρεμβάσεων μας μαζί με άλλους Δήμους στο ΥΠ.ΕΣ για τον περιορισμό των αυστηρών κριτηρίων, αφετέρου των νέων προσκλήσεων που αναμένουμε όπως ενημερωθήκαμε, στο τέλος θα παράξουμε σημαντικό έργο και στον τομέα των αναπλάσεων. Καθόσον μελέτες έχουμε υλοποιήσει και διαθέτουμε αρκετές. Επιπλέον, προσδοκούμε σε νέες χρηματοδοτικές προσκλήσεις για την γενναία ενίσχυση και όχι μόνο την αντικατάσταση 1-2 μηχανημάτων έργου που μας επιτρέπουν κάθε φορά οι προσκλήσεις που δημοσιεύονται. Οι ανάγκες μας είναι πολλαπλάσιες και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναζητήσουμε επιπλέον λύσεις

ΩτΦ. : Οι συνεργάτες παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο σε μια εκλογική διαδικασία. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής σας; Ρωτώ διότι σας κατηγορούν ότι αφομοιώνοντας στελέχη της αυτοδιοίκησης που προέρχονται τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά το μόνο σας μέλημα είναι η εκλογιμότητα
Γ.Κ. : Η ενσωμάτωση στην ανεξάρτητη παράταξη μας νέων στελεχών – που κατά το παρελθόν κάποιοι ήταν και απέναντι μας – μεταφράζεται σαν αποδοχή των έργων και της εν γένει πολιτικής στάσης μας. Θέλει πολύ φαντασία να θεωρηθεί σαν κάτι διαφορετικό. Όσοι λοιπόν μας κατηγορούν ότι πράττουμε κακώς, ας αναρωτηθούν γιατί αυτά τα στελέχη δεν συμπράττουν μαζί τους, καθόσον και αυτό αποτέλεσε επιλογή για εκείνους. Με μία λοιπόν κουβέντα, περιποιεί τιμή για την παράταξη μας όταν καταξιωμένοι, μορφωμένοι και ενεργοί πολίτες της Δωρίδας συμπράττουν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας. Οι λοιπές ερμηνείες δεν μας αφορούν.

ΩτΦ.: Μέλη της παράταξής σας μιλούν για καλλιέργεια τοξικού κλίματος εκ μέρους της παράταξης Γιαννόπουλου. Λένε ότι κάνουν επιθέσεις επί προσωπικού χωρίς να διαθέτουν αξιόλογο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, ότι απλά είναι αντικαπετζωνικοί χωρίς να έχουν θετικό πρόσημο . Θα ήθελα να μου το εξηγήσετε αυτό.
Γ.Κ. : Στις δημόσιες εμφανίσεις μου έχω στιγματίσει και κατακρίνει τις εν λόγω πρακτικές, οι οποίες είναι πλέον γνωστές σε όλους. Επιπλέον όμως, έχω ζητήσει και το κάνω εκ νέου μέσω της συνέντευξης μας, από τα στελέχη της παράταξης μας να τις αγνοούν. Επιτρέψτε μου να σταθώ περισσότερο στην αναφορά σας περί προγραμματικών θέσεων. Όλες οι παρατάξεις οφείλουν να εκθέσουν στο λαό της Δωρίδας τις προγραμματικές θέσεις τους. Η παράταξη μας, ακόμα παραπάνω μέσω των πεπραγμένων της. Οι προγραμματικές θέσεις δεν είναι εκθέσεις ιδεών. Ούτε γενικές αναφορές σε πηγές χρηματοδότησης, όταν αυτές ήδη αξιοποιούνται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Πόσο μάλλον, δεν είναι προτάσεις νέων έργων που έχουν ήδη υλοποιηθεί στο Δήμο εδώ και χρόνια. Τέτοιες θέσεις στο σύνολό τους, είτε υποδηλώνουν άγνοια των πεπραγμένων μέχρι και σήμερα στη Δωρίδα, είτε επενδύουν στη σύγχυση της κοινής γνώμης. Με άλλα λόγια κάθε μια προγραμματική θέση των Δημοτικών παρατάξεων, οφείλει τουλάχιστον μετά την αναφορά της να κατευθύνει τον αναγνώστη ή τον ακροατή αρχικά στην κοστολόγηση της και τέλος στην πηγή χρηματοδότησης της. Σήμερα δυστυχώς, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προγραμματικές θέσεις που δεν απαντούν ούτε στο κόστος, ούτε στην πηγή χρηματοδότησης ενώ σε πολλές περιπτώσεις κάποιες δεν άπτονται καν των αρμοδιοτήτων των Δήμων. Η συγγραφή των προγραμματικών θέσεων δεν είναι αγγαρεία, που πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να δημοσιοποιηθούν για να μην υπάρξει κενό στην προεκλογική εκστρατεία μιας παράταξης. Αποτελούν το επιστέγασμα της πολιτικής που επιδιώκει να ασκήσει ένας αυριανός Δήμαρχος σε συμφωνία με τα μέλη της παράταξης του και τον λαό.

ΩτΦ. :Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διεκδίκηση σας για τα αντισταθμιστικά του Μόρνου;
Γ.Κ. : Η ανάδειξη του θέματος των αντισταθμιστικών του Μόρνου αποτελεί πάγια στρατηγικής φύσης επιλογή μας. Σήμερα, μετά από εκατοντάδες ώρες νομικής και τεχνικής τεκμηρίωσης, διαθέτουμε ογκώδεις φακέλους που αναδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος μας. Η διαχρονική συνεργασία μας με κυβερνητικά στελέχη αλλά και Ευρωπαίους τεχνοκράτες φαίνεται ότι αποδίδει. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σαν κορυφαία στιγμή καταγράφουμε την παρουσίαση του τον Δεκέμβριο του 2021 -για πρώτη φορά- σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Σαν αποτέλεσμα αυτού έχει ανοίξει επίσημα πλέον ο διάλογος για επιλεγμένες αρχικά περιπτώσεις, μέσα στις οποίες και η περίπτωση της Δωρίδας. Κρατείστε ότι, στην εν λόγω συνεδρίαση, ο τότε πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, πρότεινε και έγινε δεκτό, το έργο της Επιτροπής Περιβάλλοντος να προτάξει την περίπτωση της Δωρίδας, αναγνωρίζοντας έτσι το δίκαιο του αιτήματος μας. Συνεχίζουμε βήμα βήμα.

ΩτΦ: Πότε θεωρείτε ότι θα δούμε ολοκληρωμένα τα έργα στο Χάρμισκο και τον παραλίμνιο αγωγό;
Γ.Κ. : Για την περίπτωση του φράγματος στο Χάρμισκο, από την τελευταία ενημέρωση που ζήτησα και πήρα, οι εργασίες θα φαίνεται ότι θα ολοκληρωθούν νωρίτερα από ότι ορίζει το επίσημο χρονοδιάγραμμα. Ο Παραλίμνιος αγωγός, διαθέτει ασφυκτική καταληκτική ημερομηνία και δεδομένου ότι έχουν επιταχυνθεί όλες οι παράλληλες διαδικασίες που από κοινού με την Περιφέρεια εργαζόμαστε, οφείλουμε και μπορούμε να το ολοκληρώσουμε μέχρι και 31/12/2025 ως θα ορίζει η σύμβαση.

ΩτΦ:Φετος δεν ειδαμε ντιμπειτ . Γιατι;
Γ.Κ.: Η προοπτική διεξαγωγής ενός τηλεοπτικού debate, με έβρισκε και με βρίσκει πάντα σύμφωνο. Ο δημόσιος διάλογος και μάλιστα τετ α τετ, είναι μια ευκαιρία για σύγκριση προγραμμάτων, δράσεων και προτάσεων. Αποτελούσε αν θέλετε και παράδοση για τη Δωρίδα η διεξαγωγή τους, εκτός από βασική υποχρέωση μας προς τους πολίτες την προεκλογική περίοδο. Κάλεσμα έχει γίνει. Μάλιστα δύο φορές, από διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ναυπακτίας (NafpaktiaNews και Lepanto). Στο πρώτο κάλεσμα θετικά απαντήσαμε εγώ και ο κος Καραχασάνης, αρνητικά όμως ο κος Γιαννόπουλος. Το δεύτερο κάλεσμα είναι ακόμα ανοιχτό, με εμένα και τον κο Καραχασάνη να έχουμε ήδη απαντήσει επίσης θετικά στην πρόσκληση. Όπως και να έχει, η δημόσια συζήτηση των επικεφαλής, μόνο να βοηθήσει την κρίση των ψηφοφόρων μπορεί. Θα έλεγα δε ότι είναι και μία ευκαιρία για τους διεκδικητές, να ψέξουν ή να εκθέσουν το δήμαρχο δημόσια αν η επιχειρηματολογία τους το επιτρέπει. Που είναι προφανώς πολιτικά ορθότερο, παρά η κριτική να γίνεται εν είδη κουτσομπολιού μέσω social media όπου με αναπόδεικτες κατηγορίες, πολλές φορές με ύβρεις και συκοφαντίες, η πολιτική δεν προάγεται αλλά απαξιώνεται.

ΩτΦ: Μια τελευταία ερώτηση. Γιατί σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες να επιλέξουν Καπετζώνη και όχι Γιαννόπουλο ή Καραχασάνη
Γ.Κ. : Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ μόνο στο σκέλος που αφορά στην επιλογή στον Γιώργο Καπεντζώνη . Σέβομαι και τιμώ τον αγώνα όλων των πολιτικών αντιπάλων μου, αλλά θέλω να αξιολογηθώ για το δικό μου έργο και μόνο. Αφενός λοιπόν η γνώση, η αξιοπιστία, η εμπειρία και η στοχοθεσία μας για την επόμενη μέρα, περισσεύουν σε όλη την ομάδα μας. Αφετέρου οι πολλές και εξαιρετικές νέες προσθήκες καταξιωμένων συμπολιτών στο ψηφοδέλτιο μας, αποτελούν την απόδειξη της αναγνώρισης του έργου μας. Όσο για εμένα μου δίνεται την ευκαιρία μέσω της ερώτησης σας να επικοινωνήσω τον χαιρετισμό μου σε όσους ενδεχομένως δεν λάβουν το φυλλάδιο μας. Έτσι, κοιτώντας κάθε πολίτη στα μάτια, του λέω ότι είμαι ο Δήμαρχος που κλήθηκε να οργανώσει ένα μεγάλο, ανομοιογενή Δήμο και που εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε, μπορώντας σήμερα να υποστηρίζει ότι λειτουργεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Ο Δήμαρχος που στα εννέα 9 χρόνια των μνημονίων και δύο χρόνια του κορωνοϊού, με μείωση πόρων για την αυτοδιοίκηση της τάξεως του 70%, καταφέραμε να εκσυγχρονίσουμε τις σχολικές μας υποδομές και να καλύψουμε τις κενές θέσεις καθηγητών και γιατρών με παροχή επιδομάτων, να ενισχύσουμε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα, να στηρίξουμε στην πράξη εκατοντάδες δράσεις τοπικών συλλόγων. Ο Δήμαρχος με τις δράσεις ενίσχυσης του τουρισμού με τις εννέα (9) γαλάζιες σημαίες και την εξασφάλιση εφαρμογών για την προβολή της επιχειρηματικής-τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς, τις ενέργειες στήριξης του αθλητισμού και κάθε υγιή πνεύμονα του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος των μεγάλων διεκδικήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη που ήδη έχει
δρομολογηθεί η ικανοποίησή τους (Παραλίμνιος αγωγός – Αντισταθμιστικά οφέλη). Ο Δήμαρχος των πολλών και μεγάλων εγκεκριμένων προτάσεων σε όλα τα
χρηματοδοτικά προγράμματα (Leader, Α.Τρίτσης, Φιλόδημος, Πράσινο Ταμείο, Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.).
Ο Δήμαρχος που δεκάδες μεγάλα έργα μελετήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν,
προτάθηκαν και εντάχθηκαν σε προγράμματα, πολλά εκ των οποίων σήμερα εκτελούνται.
Ο Δήμαρχος των συνεργασιών, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τους Βουλευτές του Νομού, με Υπουργεία, με φορείς κ.α. Ο Δήμαρχος της εξωστρέφειας, καθιστώντας τον Δήμο Δωρίδος αναγνωρισμένο πλέον πανελλαδικά μέσω της συμμετοχής του σε Φορείς και Δίκτυα Δήμων, κατέχοντας τιμητικές θέσεις με αποφάσεις συναδέλφων μου, όπως αυτή του Προέδρου στο Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ελλάδας και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες.
Ο Δήμαρχος των κοινωνικών προγραμμάτων σε ευαίσθητες και ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.
Ο Δήμαρχος που χρειάζεται η Δωρίδα την επόμενη μέρα, την επόμενη πενταετία των μεγάλων προκλήσεων και των μεγάλων ευκαιριών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…