Home Πολιτικά - Φωκίδα Γιώργος Ιωσηφίδης :“Το χρίσμα στους υποψήφιους Δήμαρχους, αντιπεριφερειάρχες ή και περιφερειάρχες δόθηκε πρώτ΄ απ΄ όλα απ τα στελέχη των μεταλλευτικών εταιρειών και μετα από τα κόμματά τους”
Πολιτικά - Φωκίδα - 8 Οκτωβρίου, 2013

Γιώργος Ιωσηφίδης :“Το χρίσμα στους υποψήφιους Δήμαρχους, αντιπεριφερειάρχες ή και περιφερειάρχες δόθηκε πρώτ΄ απ΄ όλα απ τα στελέχη των μεταλλευτικών εταιρειών και μετα από τα κόμματά τους”

 Μια συνομιλία με τον Γιώργο Ιωσηφίδη είναι πάντα ενδιαφέρουσα και πάντα προκαλεί αντιδράσεις.

Επί χρόνια συνδικαλιστής και επικεφαλής του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας,  εκλεγμένος νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος του ΚΚΕ.
Μα πάνω από όλα ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που δεν δίστασε ποτέ να βοηθήσει όποιον εργαζόμενο προσέτρεχε για βοήθεια ή όποιον συνδημότη του έλεγε το πρόβλημα του.
Το κείμενο  που ακολουθεί , δεν μπορεί κανείς να το αποκαλέσει συνέντευξη με την τυπική της μορφή αλλά περισσότερο μια απομαγνητοφώνηση μιας πολύωρης συνομιλίας στην οποία αποτυπώνονται όλες οι βασικές του θέσεις και απόψεις.
Μιλάει για τον Ελαιώνα τονίζοντας  πως η καταστροφή του δεν είναι μόνο προϊόν της πρόσφατης πυρκαγιάς, αναλύει γιατί κατά τη γνώμη του οι κκ Φουσέκης και Καραχάλιος υιοθετούν άνευρα ψηφίσματα για τις τρομερές ελλείψεις στο χωρίς να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο.
Εκείνο βέβαια που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις είναι η ξεκάθαρη άποψή του ότι «το χρίσμα στους υποψήφιους Δήμαρχους, αντιπεριφερειάρχες ή και περιφερειάρχες δόθηκε πρώτ΄  απ΄ όλα απ τα στελέχη των μεταλλευτικών εταιρειών και μετα από τα κόμματά τους», μιλάει για την πολιτική πρόταση του κομματός του και τονίζει για τη Χρυσή Αυγή : «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος ,τσάκισέ τον»
 
 
Για τον Ελαιώνα


 
-Η καταστροφή του ελαιώνα, η καταστροφή της ελαιοκαλλιέργειας, η καταστροφή του έλληνα αγρότη ή κτηνοτρόφου δεν επήλθε μόνο απ την όντος καταστροφική πυρκαγιά. Από την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ, ήταν προδιαγεγραμμένη η καταστροφή του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου,  τουλάχιστον με τη μορφή που το ξέραμε. Δηλ. μικρός και διασκορπισμένος κλήρος που το μεγάλο κεφάλαιο αδυνατούσε να βάλει άμεσα χέρι και έτσι με τις συνεχείς αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ οι εδώ υπάλληλοι των πολυεθνικών, δηλαδή οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διέλυσαν και συνεχίζουν να διαλύον την αγροτική παραγωγή όπως εξ άλλου κάνουν και με τη βιομηχανία της πατρίδας μας (ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΟΣΕ, Ναυπηγία κλπ) προκειμένου να περάσουν στα χέρια μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών. 
Η ΕΟΚ ως αγορά των 500 εκατομμυρίων, όπως και τα χρυσά κουτάλια αποδείχθηκαν μια καλοστημένη απάτη σε βάρος του Ελ. Λαού και κυρίως των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ δεν επιτρέπει την απαγόρευση εισαγωγών ελιών ,για παράδειγμα, και μάλιστα επιβάλλοντας τεράστιες χρηματικές ρήτρες προς δόξα των μεγαλοεισαγωγέων ελιών και λαδιού. Η καταστροφή λοιπόν του ελαιώνα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και μόνο ένας με παρωπίδες δεν μπορεί να δει! Απλά η πυρκαγιά ήταν  η ταφόπλακα επάνω στο από καιρό δολοφονημένο πτώμα της ελαιοκαλλιέργειας στη Φωκίδα.
Ακόμη και η  άρδευση του ελαιώνα, έργο πράγματι πνοής για τους αγρότες, έγινε αντικείμενο ψηφοθηρίας από τους τοπικούς άρχοντες όταν είναι γνωστό ότι η κάθε σταγόνα νερού, ιδιοκτησίας των μεγαλομετόχων της ΕΥΔΑΠ, θα πρέπει να είναι ζεστό  χρήμα στα πορτοφόλια τους. Άρα  το έργο της άρδευσης ελάχιστη αξία έχει για τους αγρότες μας και την παραγωγή του προϊόντος που έτσι κι αλλιώς αδιάθετο θα παραμένει το μεγαλύτερό του μέρος ή αν κάποιο πουληθεί ,οι τιμές θα είναι της ξεφτίλας.
Η Τοπική διοίκηση (ΤΔ)  και βέβαια δεν είναι άμοιρη ευθυνών μιας και οι τότε υποψήφιοι και σημερινοί «άρχοντες» ήταν και παραμένουν πιστοί στην πολιτική των κομμάτων που τους στήριξαν. Αποδέχθηκαν τον Καλλικράτη, υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική και τα αμέσως επόμενα βήματα θα είναι η φορολόγηση των δημοτών, η πλήρη ανταποδοτικότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες, το πούλημα τομέων σε ιδιωτικές εταιρείες δηλαδή το μοντέλο του Καλλικράτη και της ΕΕ οι δήμοι να γίνουν Α.Ε.( ανώνυμες εταιρείες), με ότι συνεπάγεται αυτό για το λαό.
 
 
Για την κατάσταση στο νοσοκομείο με  τις τρομερές ελλείψεις και το δημοτικό συμβούλιο
 
-Τα προβλήματα στην υγεία που αντιμετωπίζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το νοσοκομείο αλλά με την ποιο πάνω συγκεκριμένη πολιτική που την υγεία την κατατάσσει στα εμπορεύματα. Aυτό που πρέπει να   γίνει λοιπόν είναι να καταδειχθούν οι ένοχοι. Δεν είναι εδώ και τόσο καιρό γνωστό ότι διαλύουν σε πανελλαδικό επίπεδο τα Κέντρα  Υγείας και τα νοσοκομεία; Δεν είναι γνωστό ότι κατάργησαν χιλιάδες νοσοκομειακές κλίνες ενώ έκλεισαν και μονάδες εντατικής θεραπείας γιατί κοστολογικά στοιχίζουν; Να γνωρίζουν οι αναγνώστες σας ότι …..δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα αυτός να λειτουργεί σαν αγροτικό ιατρείο (στην ορεινή μάλιστα Δωρίδα). Στην Άμφισσα έχουν λήξει οι συμβάσεις του καρδιολόγου, του γυναικολόγου, του παιδίατρου, του γαστρεντερολόγου, της δερματολόγου, ενώ ο ένας παιδίατρος που απομένει φεύγει με μετάθεση. Δεν υπάρχει προκήρυξη, ούτε φώς στον ορίζοντα για άμεση αναπλήρωσή τους! Στο Νοσοκομείο δεν γράφουν πλέον φάρμακα επειδή (λέει) δεν προλαβαίνουν μιας και σε αυτό καταφεύγουν πάρα πολλοί ασφαλισμένοι όλων των ταμείων. Οι γιατροί και στο νοσοκομείο είναι λιγοστοί ενώ λείπουν πολλές ειδικότητες. Η μονάδα τεχνητού νεφρού υπολειτουργεί, με τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των αιμοκαθαρόμενων, μιας και δεν υπάρχει γιατρός νεφρολόγος. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι σαφής: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της υγείας. Εξ άλλου νέα διόδια 25 ευρώ μπαίνουν στο νοσοκομείο, μεγαλύτερες συμμετοχές σε φάρμακα και εξετάσεις και βέβαια πλαφόν στα συνολικά έξοδα για τη δήθεν προστασία των ασφαλ. Ταμείων. Είναι απάνθρωπη η πολιτική τους. Στέλνει στον Καιάδα τους αναξιοπαθούντες, στον αγύριστο τους ηλικιωμένους και η υγεία πλέον είναι προνόμιο για τους κατέχοντες και όχι για το λαό. Μη σας φανεί ως αποτρόπαιο αστείο αν πούμε ότι η κυβέρνηση και η ΕΕ επιδιώκουν και τον βιολογικό μας αφανισμό!! Σε όλα τα ποιο πάνω μπορούν να πάρουν θέση οι κ.κ. Φουσέκης –Καραχάλιος;; Όχι βέβαια γιατί θα αντιστρατεύονταν την πολιτική τους. Τι κάνουν λοιπόν! Υιοθετούν ένα άνευρο ψήφισμα και το στέλνουν στους ίδιους τους υπεύθυνους έτσι ώστε η Φωκίδα να γίνει μια Όαση (αν είναι δυνατόν) στη γενική ερημοποίηση. Ποιοι κοροϊδεύουν ποιους; 

Για τα ζητήματα περιβάλλοντος σε σχέση με τα μεταλλεία 

 
– Καλό είναι να ξαναθυμηθούμε αυτό που είναι συνείδηση για πολλούς από τους συμπολίτες μας, το ότι το χρίσμα στους υποψήφιους Δήμαρχους, αντιπεριφερειάρχες ή και περιφερειάρχες δόθηκε πρώτ΄  απ΄ όλα απ τα στελέχη των μεταλλευτικών εταιρειών και μετα από τα κόμματά τους. Είναι λογικό λοιπόν να κρατάνε (πολλοί από τους συμβούλους) παθητική στάση για ζητήματα που αντιστρατεύονται την κερδοφορία των μεταλλευτικών επιχειρήσεων ή αν θέλετε να μην μπορούνε εξ ανάγκης να σταθούνε απέναντί τους για τέτοια ή και άλλα ζητήματα. Τώρα αν κάποιοι προτάσσουν τα ζητήματα αυτά ξεκόβοντάς τα απ τη γενικότερη πολιτική, επιβάλλοντας ένα μοντέλο που θέλει να λύνονται τέτοια προβλήματα χωρίς να αλλάζει αυτή, κάνουν αισχρή ψηφοθηρία. Ψαρεύουν σε θολά νερά. Το περιβάλλον είναι πρώτα ζήτημα πάλης  του λαού με παράλληλη τη διεκδίκηση της εξουσίας από το κεφάλαιο. Η εμπειρία εξ άλλου μας έχει δείξει ότι σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης που ευαγγελίζονται ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα κόμματα. Πάντα Γιάννης θα κερνάει και Γιάννης θα πείνει.
 
Για την πρόταση του ΚΚΕ
 
 
– Δεν κρύψαμε ποτέ μας, την πολιτική μας ταυτότητα, τις θέσεις μας για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και συνολικότερα του λαού. Στους φορείς που συμμετέχουμε πρωτοστατούμε ώστε να ανέβει η ταξική πάλη, να ενταθεί η σύγκρουση με τους καθοδηγητές αυτής της πολιτικής, δηλαδή με τους κατέχοντες τα μέσα παραγωγής, δηλ. τα «αφεντικά». Γιατί μπορεί σήμερα να υπάρξει άνθρωπος που δεν γνωρίζει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι αυτή που επιβάλλει το κεφάλαιο με τους εκπροσώπους του στην κυβέρνηση; Για δείτε τι γίνετε με την υγεία, την παιδεία, την αγροτική παραγωγή! Διαλύσανε την Εργατική Εστία και τον ΟΕΚ προκειμένου να γλυτώσουν οι εργοδότες την εισφορά που πλήρωναν διαλύοντας τα όνειρα  των εργατικών οικογενειών για ένα σπίτι ή για ολιγοήμερες διακοπές!
Υπάρχει τεράστιος πλούτος στη χώρα μας που παράγει η εργατική τάξη που όμως τον γεύεται η άλλη τάξη, αυτή των κηφήνων. Αυτός ο πλούτος μπορεί να περάσει στα χέρια αυτών που τον παράγουν, όταν τα μέσα παραγωγής του (μηχανήματα- εγκαταστάσεις κλπ) γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία. Αυτό προϋποθέτει την έξοδό μας απ΄την ΕΕ και τη διαγραφή, μονομερώς, του χρέους. Όταν λοιπόν έχεις αυτά τα μέσα  στα χέρια σου τότε μπορείς και να σχεδιάσεις  το που θα παράγετε, τι, σε  ποιες ποσότητες , πως θα διατεθεί! Με την υγεία, την παιδεία, δωρεάν για όλους. Με κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Αυτό κατά την άποψή μας είναι αυτό που πρέπει να παλέψει ο λαός. Σε καμία περίπτωση δεν σταματάμε την πάλη μας για τα ζητήματα της καθημερινότητας στα οποία μπορούν να βρεθούνε κάποιες λύσεις, όμως θα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας ότι αυτές οι λύσεις θα είναι προσωρινές.
Είναι δυνατόν να λυθούνε τα προαναφερόμενα προβλήματα  με τις συγκυβερνήσεις που γνωρίσαμε (και που αυτές τα δημιούργησαν) ή με αυτές που πρόκειται να έρθουν , αν δεν αλλάξει ριζικά η πολιτική προς όφελος του λαού; Τι μπορεί να περιμένει κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει την ίδια πολιτική με διαφορετικό δήθεν τρόπο. Θα αλλάξει ο Κυριακόπουλος π.χ. τον τρόπο εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του ή ως τίμιος και καλός επιχειρηματίας θα σεβαστεί το περιβάλλον και το προσωπικό του; Μη τρελαθούμε! Δε σας θυμίζει όλη αυτή η ιστορία τα νέα τζάκια των «υγειών» επιχειρηματιών που πήρε υπό την προστασία της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παλιότερα,  χρηματοδοτώντας τους αδρά, όπως έκανε και με τον συγκεκριμένο ποιο πάνω επιχειρηματία!
Αυτό που θα πρέπει λοιπόν να απασχολεί την εργατική τάξη και το λαό είναι το ποιος έχει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Αυτή είναι η εξουσία και παράλληλα ο πλούτος!
 
Για τη Χρυσή Αυγή
 
 
Δεν είναι δυνατόν αυτές τις μέρες να συνεχίζουν να υπηρετούν τα «ιδανικά» της χ.α. συμπολίτες μας εκτός και εάν πρόκειται για αρρωστημένες καταστάσεις. Αν υπάρχει εργαζόμενος που δεν θρηνεί για τη δολοφονία ενός εργάτη και στηρίζει τους δολοφόνους του, τότε είναι άξιος της μοίρας του. Αποδεικνύετε καθημερινά, όχι μόνο απ τη δικογραφία αλλά και από τις συμπεριφορές των υπανθρώπων που στελέχωναν αυτό το μόρφωμα, οτι κάθε άλλο παρά πολιτικό κόμμα ήταν. Εξ άλλου απ  ότι έχει φανεί μέχρι τώρα, δείχνει την καθαρή δολοφονική της στάση απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ιδιαίτερα απέναντι στο ΚΚΕ και στα στελέχη του. Στον μικρό τόπο που ζούμε ήδη βγήκανε τα συμπεράσματα για το ποιόν των υπανθρώπων.(Επεισόδια σε Ιτέα, Γαλαξίδι, Γραβιά, Θερμοπύλες, Δελφούς.)  Το ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ   ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Η ανακοίνωση  του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ είναι η καλλίτερη απάντηση στο μόρφωμα.«Κανένας εφησυχασμός! Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική δράση και θεωρία της ΧΑ. Εχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και τη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού.
Ο λαός, το εργατικό – λαϊκό κίνημα πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στο ναζισμό και την εγκληματική του δράση, ενάντια στο σύστημα και τα συμφέροντα που γεννούν και εκτρέφουν τέτοια μορφώματα. Σήμερα μπορεί να δει πιο καθαρά ότι ο δήθεν “αντισυστημικός” λόγος της ΧΑ είναι ψευδεπίγραφος. Το αποδεικνύουν και οι επανειλημμένες προτάσεις της στη Βουλή για αύξηση των προνομίων των εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, τα οποία πληρώνει ο λαός. Το αποδεικνύουν τα “δουλεμπορικά” γραφεία που στήνει, οι σχέσεις της με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αποδείχτηκε και με τα γεγονότα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Το αποδεικνύουν οι σχέσεις με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής.
«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος ,τσάκισέ τον»
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απάντηση Ι. Μπούγα, σε Επίκαιρη Ερώτηση της “ΝΙΚΗ” για τηΣχολή Δικαστικών Λειτουργών

Στον προγραμματισμό πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κα…