Home Δήμος Δωρίδας Για τις ευθύνες του ελληνικού κράτους για τα λύματα Σφάζονται παλληκάρια στη Δωρίδα

Για τις ευθύνες του ελληνικού κράτους για τα λύματα Σφάζονται παλληκάρια στη Δωρίδα

Για τις ευθύνες του ελληνικού κράτους για τα λύματα

Σφάζονται παλληκάρια στη Δωρίδα

-Η μειοψηφία φορτώνει στην πλειοψηφία το Προπατορικό Αμάρτημα!-Λευκό για την αμοιβή δικηγόρου σχετικά με πρόστιμο που επιβλήθηκε στο δήμο, ψήφισε η παράταξη Ασημάκη.

 

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το θέμα που αφορούσε τον «καθορισμό αμοιβής δικηγόρου για την υποβολή προσφυγής κατά της υπ’ αριθμ.24137/88/15-3-2022 απόφασης επιβολής διοικητικών κυρώσεων – προστίμου στο Δήμο Δωρίδος», καθώς κάποιοι σύμβουλοι είδαν φάμπρικα μηνύσεων και καταγγελιών με στόχο την οικονομική εξόντωση του δήμου.

 

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Πολίτης εξήγησε ότι αφορά η υπόθεση τη διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων. «Οφείλουμε να προσβάλουμε το πρόστιμο γιατί δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Ο κ. Σπύρος Φίλης είναι καθηγητής διοικητικού δικαίου. Πρέπει να το προσβάλουμε, είμαστε υποχρεωμένοι. Κόστος 2000 ε», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

 

Το σκεπτικό με το οποίο το κλιμάκιο του ΚΕΠΕ επέβαλε ένα τόσο υψηλό πρόστιμο αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάσος Φλώρος. Ζήτησε δε να πληροφορηθεί τις ενέργειες που έκανε ο δήμος να μη μπει το πρόστιμο των 8.700 ευρώ. Παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί αργεί η τοποθέτηση της νομικού, αλλά και γιατί επαναξιολογήθηκε η πρόσληψή της με απόφαση ΣτΕ. «Δεν είχε προσληφθεί νόμιμα η κ. Πίτα», αναρωτήθηκε ο κ. Φλώρος.

 

Η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτε για να βελτιώσει το πρόβλημα όσο θα έπρεπε, κατά ην άποψη του επικεφαλής της παράταξης «Όραμα για τη Δωρίδα» κ.Θάνου Ασημάκη, γι’ αυτό ψήφισε λευκό.

 

Το πρόβλημα στη σωστή διάσταση έθεσε ο κ. Γιάννης Λάιος. «Κάτι δεν πάει καλά. Εδώ έχει στηθεί μια μικρή βιομηχανία μηνύσεων και καταγγελιών, με στόχο να εξοντώσει οικονομικά το δήμο μας. Να βγάλουμε καταγγελία σε όλα τα υπουργεία που να λέμε ότι μας φορτώνουν αμαρτίες δικές τους», τόνισε και πρότεινε σε επόμενο συμβούλιο να δουν σοβαρά τον τρόπο αντίδρασης.

 

Το ελληνικό κράτος κατηγόρησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραχάλιος. Ζήτησε να γίνεται μικροπολιτική με ένα θέμα που σημερινοί διοικούντες, όπως και οι προηγούμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη.

 

Ο κ. Ασημάκης πάντως τους υπενθύμισε ότι είχαν πει να βάλουν δικηγόρο κατά των ευθυνών του δημοσίου και πρότεινε να το δουν σε επόμενη φάση.

 

«Όταν βαφτίζουμε τα λύματα «όμβρια», όταν στο Κροκύλειο πάνε τα λύματα στα ρέματα, τότε και ο δήμος πρέπει να λάβει τα μέτρα του», τόνισε ο κ.Καλλιαμπέτσος.

 

Ο κ. Πολίτης εξήγησε ότι και οι εκπρόσωποι του αρμοδίου τμήματος της περιφέρειας έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα. Το πρόστιμο των 8.400 ε είναι το διπλό από αυτό που είχε επιβληθεί.

 

«Αν στήθηκε ένα έργο και αδειοδοτήθηκε, αυτό έγινε από το δήμο Δωρίδας. Δε φταίμε εμείς αν το απένταξαν. Ήρθαμε πριν εδώ να προστατεύσουμε δημοτικό σύμβουλο κτηνοτρόφο, σαν να είμαστε μια κάστα, μια καμόρα και τους συμβούλους δεν τους πιάνει ο νόμος. Όταν το κράτος λέει «μικρή περιοχή το Λιδωρίκι δεν χρειάζεται βιολογικό», εμείς τι να κάνουμε», ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπεντζώνης στην τοποθέτησή του.

«Σε ότι λένε οι κ. Λάιος και Καραχάλιος είναι κάτι λάθος; Δεν μπορείτε από μια να δέχεστε ότι «φταίει το κράτος» και από την άλλη να λέτε ότι εντάξει και εσείς έπρεπε να τα κάνετε αλλιώς. To πανταρροϊκό δίκτυο είναι σχεδιασμένο αλλού να είναι κλειστό, αλλού ανοικτό», ανέφερε.

 

Στη δευτερολογία του ο κ. Ασημάκης ανέφερε τα κακώς κείμενα του δήμου επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή γιατί δεν έκανε κινήσεις να βελτιώσει την κατάσταση.

 

«Δεν φτιάξαμε κανένα έργο να τα πάμε εδώ ή εκεί. Υπήρχε το σύστημα. Για να το αλλάξουμε θα μαζέψουμε χιλιάδες κυβικά. Η μόνη φορά που πάει να προχωρήσει σοβαρά έργο είναι το τελευταίο διάστημα με το Μπούγα. Το ελληνικό κράτος από την πλατεία Λιδωρικίου αναγνώρισε το λάθος του», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Τέλος ο κ. Καπεντζώνης κατηγόρησε τη μειοψηφία ότι κρύβεται πίσω από το «λευκό».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…