Home Εικόνες Αρχικής ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 24 Αυγούστου, 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών της Τρίτης, 22 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών Στάθης Λεοντίου απουσίαζε, καθώς βρισκόταν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων χωριών της Δωρίδας στο μοναστήρι της Κουτσουρούς. Εκεί όπου οι μοναχές, με τις πλάτες της Μητρόπολης Φωκίδας, την ανοχή των τοπικών αρχών και των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων στη Φωκίδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να υφαρπάξουν 32 χιλιάδες στρέμματα γης, δάση, βοσκοτόπια, σπίτια, σχολεία, δρόμους και ό,τι άλλο βρουν από 6 χωριά του γειτονικού Δήμου με οθωμανικά παλιόχαρτα, δύο και τρεις αιώνες πίσω. 

Ο Δημήτρης Σκαρίμπας στην τοποθέτησή του ανέφερε πως: «Μόνο το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να σώσουν τις περιουσίες τους, να διαφυλάξουν την δημόσια και κοινοτική περιουσία από τα εκκλησιαστικά και άλλα αρπακτικά που έχουν ξαμοληθεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή το κτηματολόγιο, εκμεταλλευόμενοι το αστικό δίκαιο που ευνοεί τους οικονομικά ισχυρούς. Η εξέλιξη στον γειτονικό Δήμο Δωρίδας με τις διεκδικήσεις της μονής δεν είναι αδιάφορη για μας. Ούτε και πρέπει να είναι για την δημοτική αρχή. Έχουμε και δω παρόμοια περιστατικά, όπως πρόσφατα στην Καστριώτισσα όπου ανακάλυψαν ότι η εκκλησία δήλωσε πάνω από τη μισή έκταση της πλατείας του χωριού ως οικόπεδό της στο κτηματολόγιο. Δίκαια τους κατέκλυσε η οργή σε συγκέντρωση που είχαν την Κυριακή 13 Αυγούστου για την εξέλιξη, γιατί στην προανάρτηση του κτηματολογίου εμφανίζεται η πλατεία χωρισμένη σε 4 κομμάτια. Γι’ αυτό και σκοπεύουν να μην αφήσουν το θέμα να περάσει έτσι. Αντίστοιχα μάθαμε πως παρόμοιο ζήτημα υπάρχει και στην Καλοσκοπή. Για μας έχει σημασία να ξέρουμε από τον κ. Δήμαρχο, που ξέρει την υπόθεση από παλιά έχοντας εμπλακεί ως ιδιώτης, τι έχει δηλώσει ο Δήμος Δελφών στο κτηματολόγιο, στην προανάρτηση και τι ενέργειες θα κάνει για να διαφυλάξει τον δημόσιο χαρακτήρα της πλατείας από αυθαίρετες διεκδικήσεις». 

Στην συνέχεια και με αφορμή τον σκυλοκαβγά που έχει στηθεί μεταξύ της δημοτικής αρχής του κ. Ταγκαλή και της παράταξης του κ. Αναγνωστόπουλου για τον διορισμό της κας Κοτσάνου – Ρομβοτσάνου ως διευθύντριας στο Δίκτυο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα – Δίκτυο Δελφών, δήλωσε: «Είναι πρόκληση που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας η κατάσταση. Έχετε όλοι στήσει και συντηρείτε τόσα χρόνια νομότυπα με τις ευλογίες του αστικού κράτους, διάφορα παραμάγαζα που λειτουργούν με κρατικό χρήμα και χρήμα των δημοτών, δίκτυα, αναπτυξιακές, ΜΚΟ, έξω από κάθε έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου και κάθε λογοδοσία, προκειμένου να εξυπηρετείτε σκοπιμότητες και συμφέροντα, να βολεύετε ημετέρους. Έρχεστε και ανακαλύπτετε την ηθική και τους νόμους προεκλογικά, ανάλογα αν έχετε ή όχι την κουτάλα που μοιράζει ζεστό χρήμα και θεσούλες. Είναι πρόκληση για τον άνεργο, τον χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον φτωχό επαγγελματία ή αγρότη του Δήμου μας το σκηνικό αυτό. Αν πραγματικά θέλει να δει άσπρη μέρα αυτό ο τόπος, μόνο αν ξεμπερδέψει με σας, τους πολιτικούς σας πάτρωνες και το σάπιο σύστημα που υπηρετείτε, μπορεί».   

Για το ζήτημα της υποβολής πρότασης από τον Δήμο για την συνέχιση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας τόνισε: «Η κοινωνική πρόνοια είναι κατ’ εξοχήν αρμοδιότητα του κράτους που πρέπει να ασκείται ολοκληρωμένα κεντρικά με σχέδιο και τους κατάλληλους πόρους. Η πολυδιάσπασή της και η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική διοίκηση χωρίς πόρους και προσωπικό την υποσκάπτει και την οδηγεί στην διάλυση και την εμπορευματοποίηση. Πόσο μάλλον όταν αυτή εξαρτάται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι».

Τέλος για τον προγραμματισμό προσλήψεων – κοροϊδία για το 2024, σημείωσε πως: «Όχι 11, αλλά ούτε 111 νέες προσλήψεις δεν αρκούν για να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό –μηχανικούς, χειριστές μηχανημάτων, προσωπικό καθαριότητας, κλπ– που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Με την πρότασή σας αυτή δηλώνετε, όπως και οι προκάτοχοί σας, υποταγή στις εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγώντας τις υπηρεσίες του Δήμου Δελφών στον μαρασμό. Το μόνο που σας ενδιαφέρει απ’ ότι φαίνεται στις θέσεις που ζητάτε, είναι πως θα στήσετε ξανά τον φορομπηχτικό μηχανισμό της δημοτικής αστυνομίας που με τις νέες αρμοδιότητες που της έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, αποκτάει χαρακτήρα κατασταλτικού μηχανισμού στο πλάι των άλλων που υπάρχουν ήδη».

   Άμφισσα, 24 Αυγούστου 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…