Home Πολιτικά - Φωκίδα Γιατί πρέπει να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία ΚΚΕ!
Πολιτικά - Φωκίδα - 5 Ιουλίου, 2019

Γιατί πρέπει να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία ΚΚΕ!

Παρέμβαση του Γιώργου Ιωσηφίδη
 
Γιατί αυτό το κόμμα, τα μέλη του, τα στελέχη του, η εφημερίδα του ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», ανέδειξαν τα προβλήματα, στάθηκαν δίπλα σε όποιους αγώνες ανέπτυξαν τα Σωματεία σας. Ήταν και είναι παρόν, μέσα και έξω από τη βουλή.,,,Και είναι και τώρα παρόν.
Γιατί πρέπει να σταματήσουν τα χαϊδέματα στις πλάτες σας από τα τοπικά στελέχη των κομμάτων που είχανε ή και διεκδικούν την κυβέρνηση. Όλοι αυτοί είχανε και έχουν πάρει επανειλημμένα θέση. Είναι με τους «ιδιοκτήτες» του μεταλλείου. Είναι συνομιλητές τους για το πόσο «αναίμακτα» αλλά και «νόμιμα» θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και όλη η τοπική κοινωνία αν τα κέρδη τους δεν είναι τόσο αρκετά για να ξαναγεμίσουν τα θησαυροφυλάκια της ΙΜΕΡΥΣ.
Γιατί όλο αυτό το διάστημα στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοί τους είναι συνομιλητές με τα διευθυντικά στελέχη της, είτε στο 51 χλμ είτε στα διάφορα υπουργεία δίνοντας γην και ύδωρ στα αφεντικά.
Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ!  
Γιατί κυβέρνηση σίγουρα θα υπάρχει είτε με αυτοδυναμία είτε με ευρύτατες συνεργασίες και των μεγάλων κομμάτων αλλά και αυτών που λειτουργούνε σαν τσόντες σε αυτό το σύστημα και θα είναι κυβέρνηση τέτοια που θα διευκολύνει το κεφάλαιο και μόνο αυτό! Οι πρόθυμοι που αναδείχτηκαν στο ευρωκοινοβούλιο προβάρουν από τώρα τα υπουργικά κοστούμια ανεξαρτήτως χρώματος της μιας ίδιας και απαράλλαχτης πολιτικής
Γιατί, μέσα σε έναν τέτοιο κυβερνητικό συρφετό, πρέπει να υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση. Που θα θέλει και θα μπορεί να τα βάλει με τις επιλογές του κεφαλαίου. Που να μπορεί κάτω από καλλίτερες θέσεις να οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.
Γιατί το ΚΚΕ είναι αυτό που προτείνει στο λαό τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου θα είναι λαϊκή περιουσία τα μεγάλα και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα του μεταλλείου, θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και προγραμματισμός. Δε σκορπίζει αυταπάτες ότι αυτό το πολιτικό σύστημα είναι δυνατό να γίνει φιλολαϊκό. Λέει καθαρά στο λαό ότι η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, μόνο χειρότεροι θα γίνονται. Είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε υπάρξουν κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς, οι μεγαλοκαρχαρίες θα πανηγυρίζουν, ο λαός θα υποφέρει.
 Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Γι’ αυτό και εξαπολύουν συκοφαντίες και προβοκάτσιες εναντίον του, με πρωταγωνιστές κυρίως τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που με λύσσα το πολεμά η άρχουσα τάξη, δεν μπορεί παρά να είναι το κόμμα που βρίσκεται με το δίκιο του λαού.
Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία να ψηφίσουν ΚΚΕ! 
Γιατί η ΙΜΕΡΥΣ φέρνει θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, με όποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία. Η επταήμερη εργασία με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι ήδη εδώ, εδώ και δυό χρόνια. Η αύξηση ακόμα περισσότερο των ορίων ηλικίας ήδη εφαρμόζεται σε μια σειρά χώρες της ΕΕ και ήδη ετοιμάζονται να την εφαρμόσουν και εδώ ως πιστοί στην ΕΕ είτε η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και χρειάζονται οι εργαζόμενοι απαντοχή, για να αποκρούσουν την επίθεση, για να την ανατρέψουν. Το ΚΚΕ είναι κόμμα έμπειρο, δοκιμασμένο στις θύελλες. Γνώρισμά του η αυτοθυσία και η διαχρονική του απόφαση να μη σκύψει το κεφάλι ό,τι κι αν γίνει. Με ισχυρό ΚΚΕ θα φυσήξει άλλος άνεμος την επομένη των εκλογών, γιατί θα ενισχυθεί η οργάνωση των εργαζομένων, η συσπείρωση, η μαχητικότητα και η συλλογική δράση για ένα καλύτερο αύριο. Θα πνεύσει αισιοδοξία. Η υποταγή και η μοιρολατρία ζημίωσαν το λαό.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …