Home Άλλα Αθλήματα- Φωκίδα Γιατί να παίξεις βόλεϊ….
Άλλα Αθλήματα- Φωκίδα - 29 Νοεμβρίου, 2018

Γιατί να παίξεις βόλεϊ….

 Γράφει η Γιάννα Πούλου* 

 
Αν όλα τα ομαδικά αθλήματα έχουν τον χαρακτήρα της διείσδυσης για την επιτυχία του σκοραρίσματος ,το βόλεϊ  είναι το μοναδικό άθλημα που παίζεται χωρίς να χρειαστεί σωματική επαφή
Να παίξεις βόλεϊ ,γιατί εδώ το μυαλό έχει ισχυρό λόγο ,αφού θα πρέπει να επιστρατεύσεις πιθανούς και απίθανους (το συνηθέστερο) τρόπους ,ώστε το αντικείμενο που πραγματεύεσαι (βλέπε μπάλα)να αποφύγει τα αντίπαλα σώματα και να ακουμπήσει στο έδαφος. Πόντος μαγεία!
Να παίξεις βόλεϊ ,γιατί κάθε πόντος είναι μια δημιουργία πολλών ανθρώπων .Μια μπάλα «θεά» πολλά ζευγάρια μάτια πάνω της ,αφοσιωμένα ,σαν τρελά ερωτευμένα με κείνη. Στόχος η «θεά» να μείνει στον αέρα.
Να παίξεις βόλεϊ ,γιατί θέλεις δεν θέλεις (είναι βέβαιο ότι θέλεις)θα πρέπει να συνεργαστείς καλά ώστε να ολοκληρωθεί ένα αγωνιστικό επεισόδιο. Σου δίνω ,μου δίνεις (πάσα) και η ζωή συνεχίζεται. Αυτή όμως είναι είναι μια ανεκτίμητη επικοινωνία ανθρώπων που χτίζεται φάση με φάση ,προπόνηση με προπόνηση, αγώνα με αγώνα. Και όσο εμβαθύνετε η σχέση σου με το άθλημα τόσο η επικοινωνία γίνεται πιο δυνατή,αρμονική,αποδοτική.
Να παίξει βόλεϊ ,για να συνηθίσεις  σε γρήγορες και εύστοχες αποφάσεις ,αφού σε αυτό το παιχνίδι ο χρόνος είναι μια εξίσωση σωστών ή  λανθασμένων ενεργειών που αποκαλύπτονται εντός  χιλιοστών δευτερολέπτων, αναβαθμίζοντας το νοητικό επίπεδο και τη ποιότητα της ενήλικης ζωής σου.
Να παίξεις βόλεϊ ,για να ζήσεις με αγώνες και να εκτεθείς σε κοινό ,μικρό ή μεγάλο. Να χτίσεις σιγά σιγά την αυτοπεποίθηση που θα σου χρειαστεί στη ζωή. Να ντρέπεσαι όλο και λιγότερο και να μη χάνεις ,εξαιτίας αυτών των μικρών ντροπών ,χαρές ή ευκαιρίες της ζωής. Να γίνεις πιο θαρραλέος, να παίρνεις ρίσκα και να τολμάς.
Να παίξεις βόλεϊ, για να συναντήσεις ανθρώπους με κοινό στυλ και ενδιαφέροντα. Να φτιάξεις εδώ φιλίες ζωής. Να ταξιδέψεις στο εξωτερικό για σπουδές και οι πρώτες σχέσεις που θα υφάνεις να είναι μέσω αυτού του παιχνιδιού. Είναι ιδιαίτερη γλώσσα επικοινωνίας και αυτή.
Να παίξεις βόλεϊ ,για να ξυπνάς κεφάτα το πρωί και να βελτιώσεις τις μαθητικές σου επιδόσεις .Να έχεις λιγότερο χρόνο για ηλεκτρονικές συσκευές και κακή στάση του σώματος.
Να παίξεις  βόλεϊ, γιατί είναι μοναδικό να γυμνάσει αερόβια, αναερόβια και πολύπλευρα τους αθλητές. Να συντονίσεις απίθανα χέρι και μάτι ,λειτουργία  χρήσιμη στη καθημερινότητα κάθε παιδιού.
Να παίξεις βόλεϊ, για να απογοητευτείς και να ενθουσιαστείς ισάριθμες φορές .Να μάθεις να ισορροπείς συναισθήματα και να ξεπερνάς γρήγορα ακραίες καταστάσεις. Να βρείς γρήγορα το δρόμο της ηγεσίας αλλά και του καλού συμπαίκτη σε κάθε έκφανση της μελλοντικής σου ζωής.
Να παίξει βόλεϊ, για τις καλές πρακτικές και το ευ αγωνίζεσθε ,μεταλαμπαδεύοντας αυτές τις αξίες και πρότυπα στους επόμενους συνεχιστές του αθλητικού ιδεώδους.
 
*προπονήτρια στην γυναικεία ομάδα του Αθλητικού Συλλόγφου Ιτέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

39 κρούσματα σήμερα στη Φωκίδα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώ…