Home Δήμος Δωρίδας Γιατί η ανακοίνωση Αρτινόπουλου έκανε άνω – κάτω τη Δωρίδα Ύβρεις, κατηγορίες και ψέματα

Γιατί η ανακοίνωση Αρτινόπουλου έκανε άνω – κάτω τη Δωρίδα Ύβρεις, κατηγορίες και ψέματα

Γιατί η ανακοίνωση Αρτινόπουλου έκανε άνω – κάτω τη Δωρίδα

Ύβρεις, κατηγορίες και ψέματα

-Έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος ή οι δογματικοί του κόμματος βρίσκονται εκτός κοινωνίας;

-Τη διαφορά στις εκλογές κάνει πάντα η ποιότητα των στελεχών κάθε παράταξης.

 

Πόλεμος ξέσπασε στη Δωρίδα μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Αρτινόπουλου με την οποία ανακοίνωνε στην ουσία ότι θα είναι παρών στις επικείμενες εκλογές, μέσω συνεργασίας «ζωγραφίζοντας» την παράταξη Καπεντζώνη!

 

Είναι πολιτική ή μίσος;

 

Αυτή του η απόφαση όπως ήταν λογικό πίκρανε τους «συντρόφους» του οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη και επιθυμούν αυτόνομη κάθοδο. Είναι μάλιστα τόσο δογματικοί και τόσο πορωμένοι εναντίον του Καπεντζώνη που δεν τους νοιάζει τίποτε, παρά μόνο να τον δουν να χάνει. Δεν ενδιαφέρονται ούτε καν αν με τα ποσοστά του 5-7 και 15% εξευτελίζουν το κόμμα τους που είναι πια κόμμα εξουσίας και φαίνεται να μην έχει στελέχη.

Στην πραγματικότητα πίσω από τον «ιδεολογικό μανδύα» κρύβεται μίσος άσβεστο που φτάνει στα όρια της μανίας. Φαίνεται άλλωστε και από την αντίδρασή τους, αφού αναφέρονται ακόμη και στην ονομαστική εορτή των κ. Καπεντζώνη και Αρτινόπουλου για να τους καταστήσουν αναξιόπιστους. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει ένα πολιτικό επιχείρημα, αλλά μόνο τσιτάτα και συνθήματα. Εξάλλου, αν είχε μελανά σημεία η διοίκηση, αν είχαν γίνει παρατυπίες ή και παρανομίες οι ίδιοι θα τους είχαν καταγγείλει και θα ήταν ήδη νομικά υπόλογοι. Και φυσικά δεν εννοούμε τα υπηρεσιακά λάθη που μπορεί να εντοπιστούν σε έναν οικονομικό έλεγχο, διότι όλοι μας στη δουλειά μας κάνουμε χιλιάδες κάθε χρόνο.

 

Ποιοι είναι και που μπορεί να φτάσουν

 

Ένας από τους λόγους που αντέδρασαν τόσο ακραία και με τόσο οξεία συμπεριφορά είναι οι περιορισμένες πολιτικές και κυρίως εκλογικές δυνατότητές τους. Βλέπουμε τόσο στις εκλογές του 2015, όσο κυρίως στις εκλογές του 2019 τις εκλογικές τους επιδόσεις.

Στην σταυροδοσία της παράταξης του κ. Θάνου Ασημάκη που ήταν υποψήφιοι οι «μεγάλοι επαναστάτες» που κατήγγειλαν τον κ. Αρτινόπουλο, φαίνεται καθαρά ότι θέλουν αυτόνομη κάθοδο γιατί δεν έχουν κανένα άλλο όχημα να «τρυπώσουν» στη δημόσια διοίκηση και να έχουν ρόλο. Ο μοναδικός υποψήφιος που ξεπέρασε τους 200 ψήφους (σσ 268 για την ακρίβεια) ήταν ο κ. Δήμος Ταράτσας που τους αποχαιρέτησε από την πρώτη στιγμή! Όλοι οι άλλοι ήταν με κάτω από 200 ψήφους. Οπότε δεν έχουν καμιά τύχη εκλογής ούτε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ούτε και σου κ. Καπεντζώνη!

Η μοναδική τους άμυνα φυσικά είναι η επίθεση με ύβρεις, λάσπη και συκοφαντίες! Το κάνουν για πολιτικά πρόσωπα, το κάνουν για μέσα ενημέρωσης, το άνουν για όποιον και ότι εναντιώνεται στο συμφέρον τους.

Το μέγεθος της απήχησής τους στην κοινωνία φαίνεται άλλωστε από το πόσοι βλέπουν τις αναρτήσεις τους σε τοπικά sites που δημοσιεύουν τις σοφιστίες και τις απειλές τους.

Ανάμεσα στις αντιδράσεις είδαμε και κάποιους μεγαλοεπαναστάτες που ήδη έχουν κλείσει και έχουν δώσει τα χέρια με τον κ. Γιαννόπουλο. Η επαναστατικής τους συνείδηση τους επιτρέπει να συναγελάζονται με αυτούς που χθες οι πατεράδες τους αποκαλούσαν «χουντικούς» και «φασίστες», ακόμη και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και φυσικά δε μιλάμε για τον κ. Γιαννόπουλο, αλλά για κάποιους υποψηφίους του, τους οποίους «στόλιζαν» κάποιοι συμβιβασμένοι επαναστάτες που πάσχιζαν μόνο για τα αξιώματα.

 

Είναι ανακόλουθος ο Αρτινόπουλος;

 

Κάπου πρέπει να ειπωθούν μεγάλες αλήθειες για τον ίδιο τον κ. Γιώργο Αρτινόπουλο και τη στάση του. Το 2014, όταν άνοιξαν οι διαδικασίες για τις δημοτικές εκλογές είχε διατυπώσει ξεκάθαρη άποψη υπέρ της συνεργασίας της παράταξής τους με την αντίστοιχη του κ. Καπεντζώνη. Είχαν συμφωνήσει και μετά με αφορμή ασήμαντα θέματα, κατάφεραν κάποιοι να διαλύσουν τη συμφωνία. Ο κ. Αρτινόπουλος αν και μπορούσε να πάει από τότε σε συνεργασία με τον νύν Δήμαρχο, έβαλε πλάτη κι ηγήθηκε του ψηφοδελτίου καταγράφοντας μια παταγώδη αποτυχία. Κατάφερε να εκλεγεί ο ίδιος και ο κ. Τάκης Παπαγεωργίου.

Στις εκλογές του 2019 δεν είχε η ομάδα επικεφαλής να κατεβεί. Ο ίδιος εξασφάλισε τη συνεργασία με τον κ. Θάνο Ασημάκη, ώστε να καταφέρουν να εκλεγούν, ενώ και πάλι είχε προτείνει συνεργασία με Καπεντζώνη. Αυτή ήταν η άποψή του σταθερά. Οπότε δεν είναι ανακόλουθος ο ίδιος. Απεναντίας, υποστήριξε με σταθερότητα την άποψή του και τελικά βρήκε το κουράγιο να την ακολουθήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Δ.Τ.: Ο Δήμος Δελφών υπέβαλε πρόταση να χαρακτηριστεί Πρότυπος Τουριστικός Προορισμός

Η ιδιαίτερη αξία του Δήμου Δελφών που απορρέει από την παγκοσμιότητα του αρχαιολογικού χώρ…