Home Εικόνες Αρχικής Γεωργία Καλατζάκου, υποψήφια με το ΚΚΕ : “ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα ματωμένα πλεονάσματα”

Γεωργία Καλατζάκου, υποψήφια με το ΚΚΕ : “ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα ματωμένα πλεονάσματα”

“ Το ΚΚΕ έχει αποδείξει με τη συνέπεια λόγων και έργων του ότι τόσο μέσα, όσο και έξω από τη βουλή είναι σε θέση να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης,”, τονίζει η υποψήφια βουλευτής Φωκίδας του κόμματος κ Γεωργία Καλατζάκου στη συνετευξή της στην έντυπη έκδοση της ΩτΦ

 

Ποιο είναι για το ΚΚΕ το διακύβευμα των εκλογών τόσο γενικότερα όσο και σε σχέση με τη Φωκίδα
Αυτό που κρίνεται στις κάλπες σήμερα και που πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό είναι η εξασφάλιση της δικής του σταθερότητας κόντρα στην κυβερνητική σταθερότητα για την οποία αγωνιούν όλα τα αστικά κόμματα, για να ασκήσουν και με τη λαϊκή «συναίνεση – συνενοχή» από την επόμενη των εκλογών την αντιλαϊκή τους πολιτική. Αυτό που διακυβέβεται είναι πώς αύριο οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία θα βγουν πιο δυνατοί για να αντιπαλέψουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που μας έχουν τσακίσει και τα δύσκολα που είναι μπροστά μας, με όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εκλογική ισχυροποίηση του ΚΚΕ που έχει αποδείξει με τη συνέπεια λόγων και έργων του ότι τόσο μέσα, όσο και έξω από τη βουλή είναι σε θέση να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο λαός. Γιατί περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ σημαίνει περισσότερη δύναμη για να ακούγεται η φωνή και τα προβλήματα του λαού, περισσότεροι μαχητικοί “συμπαραστάτες” στον αγώνα για το δίκιο, παντού. Σωτήρες και μεσσίες δεν υπάρχουν, για αυτό τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να βρεθούν όσο πιο αδύναμα γίνεται, για να είναι πιο δυνατός ο λαός.

Ο κ Τσίπρας στον debate είπε ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δεν είναι πρόβατα και αν χρειαστεί θα στηρίξουν με την ψήφο τους τη λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση» Πως το σχολιάζετε;
Ο κύριος Τσίπρας, του το είπε και ο σύντροφος Γ.Γ., ξύνεται στην γλίτσα του τσοπάνη, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι τέτοια «φίλια» καλέσματα έχουν απορριφθεί προ πολλού από το Κόμμα μας. Γιατί γνωρίζει καλά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει, ούτε να δείξει ανοχή στην όποια κυβέρνηση που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, είτε ονομάζεται προοδευτική, είτε ονομάζεται δημοκρατική, είτε δήθεν ειδικού σκοπού. Τους φοβίζει εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη και ψηφοφόροι δικοί τους και υποψήφιοί τους φεύγουν από τη στρούγγα τους, γιατί αναγνωρίζουν ότι ο αυτοπροσδιορισμός «προοδευτική» για τη διακυβέρνησή τους είναι μούφα. Πρόκειται για προσπάθεια εγκλωβισμού συνειδήσεων και απευθύνεται σε ένα κόσμο που πιθανώς ακόμη ταλαντεύεται. Πάντως εμείς αναρωτιόμαστε πόσο προοδευτική μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που στριμώχνει τις λαϊκές ανάγκες στα μέτρα του κεφαλαίου, χωράει όλα τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης, χωράει τα χρηματιστήρια ενέργειας, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την εργασιακή «ζούγκλα» που έχουν όλοι τους διαμορφώσει, τις «συμβάσεις με τους συμμάχους» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και λοιπούς, τις οποίες θα τηρήσει ο κ. Τσίπρας, το είπε άλλωστε και στο debate, και οι οποίες εμπλέκουν επικίνδυνα το λαό και τη χώρα μας.

Για εσάς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν διαφέρουν σε τίποτε βασικό;
Αν δε διέφεραν θα ήταν το ίδιο κόμμα. Δε θα υπήρχε ανάγκη ύπαρξης και των δύο. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι στα μεγάλα, στα κρίσιμα και στα βασικά ζητήματα που διαμορφώνουν δυστυχώς σε αρνητική κατεύθυνση τους όρους της ζωής της πλειοψηφίας του λαού συμφωνούν. Το λένε και οι ίδιοι δια στόματος πολλών εκπροσώπων τους. Για αυτό λέμε ότι μεταξύ τους υπάρχει και πεδίο μετεκλογικής συνεργασίας, όπως και με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων που κατέθεσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%.
Συμφωνούν στη δημοσιονομική σταθερότητα και στα ματωμένα πλεονάσματα που θα πρέπει να τρέξουν το επόμενο διάστημα, στο νέο σύμφωνο σταθερότητας, στο υπερμνημόνιο του ταμείου ανάκαμψης και στα 350 προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα που αυτό προϋποθέτει, χάριν της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων, όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού, η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Συμφωνούν με την πράσινη ανάπτυξη, στο όνομα της οποίας από κοινού πριν 10 μέρες ψήφισαν στην ευρωβουλή νέα χαράτσια για το λαό, την ώρα που οι όμιλοι που επενδύουν σε αυτή θησαυρίζουν. Συμφωνούν στην απελευθέρωση της ενέργειας, των μεταφορών. Συμφωνούν στη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία και στη μετατροπή της σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.Συμφωνούν στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε βάρος των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας και υπέρ των μεγάλων εταιρειών εξορύξεων.
Οι διαφορές τους είναι διαχειριστικού τύπου και βέβαια σχετίζονται και με τη μερίδα του κεφαλαίου που ο καθένας τους στηρίζει και εξυπηρετεί με την πολιτική του.

Αυτήν την προεκλογική περίοδο είδαμε , τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στη Φωκίδα, να δηλώνουν στήριξη στο κόμμα σας πολίτες που στο παρελθόν έχουν στηρίξει ή ήταν μέλη ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ , τη ΛΑΕ , τη ΔΗΜΑΡ (Ξηροτύρη) ακόμη και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Πως το ερμηνεύετε ; Επιπλέον, δεν φοβάστε μην αλλοιωθεί η γραμμή του ΚΚΕ;
Αυτό είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο και παραδείγματα έχουμε και στην περιοχή μας. Και αυτό συμβαίνει γιατί η πείρα που έχει συσσωρεύσει ο λαός αλλά και η στάση και η θέση κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως κυβέρνηση, όσο και ως αντιπολίτευση, βοηθούν να εξαχθούν συμπεράσματα για το ρόλο τους αλλά και για το τι έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών. Άλλωστε το ΚΚΕ, πολύ πριν τις εκλογές, έχει απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης και οργάνωσης της πάλης και της αντίστασης σε όλο το λαό, πόσο μάλλον σε ανθρώπους που έχουν μια κοινωνική πείρα, έχουν βρεθεί μπροστά σε αγώνες και είδαν τις προσδοκίες τους από τις δήθεν προοδευτικές δυνάμεις να ματαιώνονται. Με πολλούς από αυτούς έχουμε ήδη συναντηθεί μέσα στους αγώνες, στα σωματεία, τους συλλόγους, στις κινητοποιήσεις και βλέπουν στο ΚΚΕ τη συνέπεια, την εντιμότητα, τη σταθερότητα και ότι εκφράζει το σύγχρονο. Στο κάλεσμα αυτό το ΚΚΕ δεν έβαζε ποτέ ως προϋπόθεση την υιοθέτηση όλης της πολιτικής γραμμής του, της στρατηγικής του. Άλλωστε αυτή διαμορφώνεται μέσα από συλλογικές διαδικασίες, από πολιτικά όργανα, από τα Συνέδριά μας τα οποία καμία πολιτική έκπτωση δεν έχουν κάνει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνουν στο όνομα της εκλογικής ενίσχυσης ή υποτιθέμενων συνεργασιών βάζοντας όπως κάποιοι μας καλούν να κάνουμε «νερό στο κρασί μας».

Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι μεταθέτει τη λύση των προβλημάτων στο σοσιαλισμό. Πόσο αληθεύει αυτό;
Αναρωτιόμαστε αλήθεια, μια σειρά τροπολογιών και προτάσεων νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή, όπως για την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών παραγωγής για να γλιτώσει ο λαός από τα χαράτσια στο ρεύμα και τις συνεχείς ανατιμήσεις, για την παύση όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για να μην ξεσπιτώνονται άνεργοι, ανάπηροι, οικογενειάρχες για λίγα ευρώ και να κερδίζουν τα funds, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για την κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για κούρεμα χρεών στην πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών, πόσο παραπέμπουν στο σοσιαλισμό; Δε μπορούν να νομοθετηθούν σήμερα, αύριο; Γιατί όλες αυτές οι προτάσεις απορρίφθηκαν συλλήβδην από όλα τα υπόλοιπα κόμματα μέσα στη βουλή.
Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης και αφορά το τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο καθένας. Γιατί την ώρα που όλες αυτές οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ απορρίπτονταν, οι 150 εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρίσεις είχαν κέρδη, μόνο για το 2022 303%, δηλαδή 10,4 δις, οι εφοπλιστές και βιομήχανοι πριμοδοτούνταν με νέες φοροαπαλλαγές, όταν το 95% των φόρων το πληρώνει ο λαός που είδε μόνο για πέρσι μείωση του πραγματικού του μισθού κατά 7,4%.
Φυσικά λέμε ανοιχτά στο λαό ότι το σύστημα στο οποίο ζούμε έχοντας ως βασικό νόμο λειτουργίας την υπηρέτηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου δε μπορεί ταυτόχρονα να υπηρετεί και τους εργαζόμενους. Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί, γιατί το σύστημα αυτό δεν εξωραϊζεται. Για αυτό λέμε ότι το “ως εδώ” που ακούγεται από το στόμα χιλιάδων αγανακτησμένων συμπολιτών μας, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε απόφαση αγώνα για τη μόνη προοδευτική διέξοδο, την πάλη για μια άλλη εξουσία και οικονομία, που στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών. Το ΚΚΕ πάντως είναι έτοιμο, όταν η εργατική τάξη, ο λαός το επιλέξει, να αναλάβει την ευθύνη του σε μία λαϊκή διακυβέρνηση, όπου την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας θα είναι στα χέρια του εργαζόμενου λαού, με πρωταγωνιστές τον ίδιο το λαό και τη νεολαία και όχι το πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών.

Γιατί οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν θέτουν ποτέ προσωπικό στόχο στις εκλογές σε αντίθεση με τους υποψηφίους άλλων κομμάτων;
Γιατί ο προσωπικός στόχος των κομμουνιστών και των υποψηφίων του ΚΚΕ ταυτίζεται πάντα με το συλλογικό στόχο που βάζει το Κόμμα μπροστά στις εκλογές, μπροστά σε όλες τις μάχες που δίνουμε, στις μάχες που δίνει το κίνημα κάθε μέρα σε κάθε χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, στο σχολείο και αλλού. Και αυτός ο στόχος ταυτίζεται πάντα με την υπεράσπιση των συμφερόντων της πλειοψηφίας του λαού. Δεν τίθενται προσωπικοί στόχοι, γιατί οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν προσδοκούν και δεν επιδιώκουν να έχουν προσωπικά οφέλη όταν μπαίνουν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, όταν στέκονται στις πύλες εργοστασίων ενάντια στις απολύσεις και τη μεγαλοεργοδοσία. Άλλωστε στο κόμμα μας, πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, είμαστε όλοι φορείς των ίδιων ιδεών και όλοι πασχίζουμε από τη δική του θέση ο καθένας για έναν κοινό σκοπό που αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…