Home Κοινωνικοί φορείς βλεφαροπλαστική
Κοινωνικοί φορείς - 9 Δεκεμβρίου, 2017

βλεφαροπλαστική

 Κωνσταντινος Κουτρολίκος

Πλαστικος Χειρουργος
Καραϊσκάκη 76 και Μεταμορφώσεως, Ιτέα
τηλ:22650 34341 – 697 3000 005
 
Σύμφωνα με ένα παλιό ρητό «τα μάτια είναι παράθυρα στην ψυχή μας» τα οποία  αποκαλύπτουν τα βαθύτερα αισθήματά μας, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα θέλαμε να κρατήσουμε κρυφά
 
Στα μάτια φαίνεται η χαρά μας. Στα μάτια η πίκρα και ο πόνος.  Στα μάτια η αγάπη, ο έρωτας, η νιότη.
 
Τα μάτια μας κινούνται διαρκώς. Κάποιες από αυτές τις κινήσεις βρίσκονται υπό τον συνειδητό μας έλεγχο, ενώ άλλες συμβαίνουν υποσυνείδητα. Όταν διαβάζουμε, παραδείγματος χάρη, εκτελούνται μία σειρά από ταχύτατες οφθαλμικές κινήσεις, που ονομάζονται «Σακκαδικές» όπως, παραδείγματος χάρη, όταν εστιάζουμε το βλέμμα σε μία λέξη και μετά στην επόμενη. Όταν μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο κάνουμε μεγαλύτερες σακκαδικές κινήσεις καθώς αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς υπάρχει στον χώρο. Πέραν των σακκαδικών κινήσεων, υπάρχουν οι μικρές, ακούσιες κινήσεις που κάνουμε καθώς περπατάμε προκειμένου έτσι να εξισορροπήσουμε την κίνηση του κεφαλιού και να σταθεροποιήσουμε τη θέα του κόσμου. Υπολογίζεται ότι τα βλέφαρα ανεβοκατεβαίνουν 6.000 έως 10.000 φορές την ημέρα, είναι λοιπόν κατανοητή η καταπόνηση που υφίσταται καθημερινά η ευαίσθητη αυτή περιοχή του προσώπου. Επιπλέον, το στρες, ο ήλιος, ο άνεμος, η κατανάλωση αλατιού, οι πολλές ώρες εργασίας, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, καταπονούν περισσότερο την ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Η συνεχόμενη καταπόνηση, έχει ως αποτέλεσμα η περιοφθαλμική περιοχή να είναι η πρώτη που παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και γήρατος στο πρόσωπο μας. Η ιδιαίτερη ανατομία της περιοχής (ελάχιστο υποδόριο λίπος, λεπτό δέρμα, λεπτούς μύες) αντικατοπτρίζει άμεσα την κούραση, την ηλικία, το ξενύχτη. Σταδιακά η βλάβες γίνονται μόνιμες και η τελική και οριστική λύση προσφέρετε μόνο μέσω της Βλεφαροπλαστικής
Η Βλεφαροπλαστική είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επέμβαση με εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά στη συνολική νεανικότητα της εικόνας του προσώπου, συγκαταλέγεται στα “ελαφρά” χειρουργεία με ταχεία ανάρρωση και χαρακτηρίζεται ως ανώδυνη διαδικασία τόσο διεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά, με άμεσα αποτελέσματα.
Πρόκειται για μία από τις 5 πλέον δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και απευθύνεται εξίσου σε γυναίκες και σε άντρες. Μπορεί να πραγματοποιηθεί από αρκετά νεαρή ηλικία, καθώς η κακή κληρονομικότητα στην περιοχή των ματιών μπορεί να προσδίδει χρόνια στο βλέμμα ακόμη και ενός νέου σχετικά ανθρώπου.
Ανάλογα με την περίπτωση και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο των άνω, μόνο των κάτω ή και των δύο βλεφάρων.
 
Πως θα καταλάβετέ αν είστε υποψήφιος/α για βλεφαροπλαστική.
Φαίνεστε ταλαιπωρημένος/η ακόμα και όταν δεν είσθε; 
Υπάρχει δυσκολία στην τοποθέτηση του make up στα άνω βλέφαρα; 
Έχετε δυσκολία να δείτε καλά λόγω της μεγάλης περίσσειας δέρματος στο άνω βλέφαρο;
Έχετε σακούλες στα μάτια που σας κάνουν να φαίνεστε πολύ μεγαλύτερος/η από ότι πραγματικά είσθε ή αισθάνεσθε; 
 
Αν εντοπίζεται ένα από τα παραπάνω στο πρόσωπο σας, τότε είσθε υποψήφιος για βλεφαροπλαστική !!!
 
Στόχος της Βλεφαροπλαστικής, είναι ο Πλαστικός χειρουργός να απομακρύνει το χαλαρό δέρμα στο άνω βλέφαρο και την περίσσεια λίπους στο κάτω βλέφαρο, που δημιουργεί και τις αντιαισθητικές σακούλες και να ξανά ζωντανέψει το χαμένο νεανικό βλέμμα.
Η ρυτίδες γύρω από τα μάτια εξαφανίζονται, τα μάτια φαίνονται ξεκούραστα και καθημερινές εργασίες που από την κόπωση των ματιών μας δημιουργούσαν αίσθημα κόπωσης και πονοκεφάλου πλέον είναι παρελθόν.
 
Η όλη διαδικασία γίνεται είτε μόνο με τοπική αναισθησία είτε με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης και διαρκεί 30 με 40 λεπτά για κάθε μάτι.
 
Οι τομές γίνονται στην φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου για την άνω βλεφαροπλαστική και στην γραμμή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες για την κάτω βλεφαροπλαστική. Έτσι, τα σημάδια των τομών εξαφανίζονται εντελώς με το πέρασμα του χρόνου, ενώ βρίσκονται καλά κρυμμένα στις φυσικές πτυχές των βλεφάρων μέχρι να σβήσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μη χρειαστεί αφαίρεση, αλλά απλώς ανακατανομή του λίπους που περισσεύει.
 
Μετά το πέρας της επέμβασης τοποθετούμε ειδικά επιθέματα κρυογέλης πάνω από τα μάτια τα οποία παρέχουν μια άμεση αίσθηση δροσιάς. Ταυτόχρονα η θερμότητα του σώματος μας σε συνδυασμό με το παγωμένο επίθεμα, ενεργοποιούν την τοπική μικροκυκλοφορια του δέρματος, ενεργοποιώντας μηχανισμούς ενυδάτωσης και αποφυγής οιδήματος στην περιοχή.
Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση
Οι επιπλοκές της Βλεφαροπλαστικής στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού είναι σπάνιες, λιγότερο από 1 %. Κυριότερες από αυτές είναι το αιμάτωμα, η φλεγμονή και το εκτρόπιο. Ο λόγος που η συγκεκριμένη επέμβαση συγκαταλέγεται στις ασφαλέστερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, είναι ότι οι πολύ σπάνιες επιπλοκές είναι ΠΛΗΡΩΣ αναστρέψιμες.
 
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι με την Βλεφαροπλαστική δεν μπορούμε να διορθώσουμε :
 
Πεσμένα φρύδια.
Μαύρους κύκλους  (Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι).
 
Εναλλακτική μέθοδος βελτίωσης των βλεφάρων είναι η «αναίμακτη βλεφαροπλαστική». Η εξέλιξη της τεχνολογίας του πλάσματος και των ραδιοκυμάτων μας δίνει την δυνατότητα να εφαρμόζουμε την συγκεκριμένη θεραπεία προσομοιάζοντας τα αποτελέσματα της  Βλεφαροπλαστικής, αλλά σε καμία περίπτωση να φτάνουμε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της επεμβατικής μεθόδου.
Οι συσκευές πλάσματος ή ραδιοκυμάτων, μέσω της εξάχνωσης αφαιρούν στιβάδες κερατινοκυττάρων από τα βλέφαρα, χωρίς να επηρεάζουν την βασική μεμβράνη. Με την συγκεκριμένη μέθοδο δεν έχουμε τομές και ράμματα στα βλέφαρα μας, αλλά η εγκαυματική επιφάνεια που δημιουργήσαμε κατά την εξάχνωση θέλει τον χρόνο της για να αποκατασταθεί.
Είναι ασφαλής, γρήγορη μέθοδος, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας. Με βασική προϋπόθεση να εκτελείται από έμπειρο Πλαστικό χειρουργό ή Δερματολόγο.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…