Home Δήμος Δελφών Α.Παπαϊωάννου – Μπούγα: «Νέο κτίριο για το Ειδικό και το 1ο Δ.Σ. Άμφισσας: Πλησιάζει η επίτευξη ενός στόχου και η εκπλήρωση ενός ονείρου»
Δήμος Δελφών - 19 Φεβρουαρίου, 2019

Α.Παπαϊωάννου – Μπούγα: «Νέο κτίριο για το Ειδικό και το 1ο Δ.Σ. Άμφισσας: Πλησιάζει η επίτευξη ενός στόχου και η εκπλήρωση ενός ονείρου»

 «Νέο κτίριο για το Ειδικό και το 1ο Δ.Σ. Άμφισσας:

Πλησιάζει η επίτευξη ενός στόχου και η εκπλήρωση ενός ονείρου»
 
Με βάση τη σύμβαση που υπογράφτηκε στις 13-02-2019 μεταξύ του Δημάρχου Δελφών και της αναδόχου εταιρείας «ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ», πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή νέας σχολική πτέρυγας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, 
Το νέο κτίριο θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών και υφιστάμενες ανάγκες του 1ου Δ.Σ. Άμφισσας, καθώς προβλέπεται να δημιουργηθούν αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διδασκόντων, βοηθητικοί χώροι και μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων προς χρήση και των δύο σχολείων. Σύμφωνα με την οικεία τεχνική έκθεση προβλέπεται να κατασκευαστεί προσθήκη τριώροφου κτιρίου συνολικής κάλυψης 330,63 τ.μ. και συνολικής δόμησης 780, 32 τ.μ. σε επαφή με το υπάρχον ισόγειο κτίριο με χρήση Ειδικού σχολείου, με το οποίο θα ενσωματωθεί αρχιτεκτονικά. Η νέα πτέρυγα θα εναρμονιστεί αρχιτεκτονικά με το διατηρητέο κτίριο του 1ου Δ.Σ. Άμφισσας, ενώ προβλέπεται και αρχιτεκτονική ανάπλαση των χώρων που στεγάζεται σήμερα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο  (παλιά υπόστεγα). 
Η υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώνει επιτυχώς μια πολυετή και επίπονη προσπάθεια για την ανέγερση κατάλληλου  κτιρίου που να στεγάζει το Ειδικό Δ.Σ. Άμφισσας,  με σκοπό την παροχή άνετου, ασφαλούς και αξιοπρεπούς περιβάλλοντος  για τη διδασκαλία των μαθητών ΑμεΑ και την εξασφάλιση σύγχρονων χώρων που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη και αξιοποίηση του υπάρχοντος πλούσιου τεχνολογικού εξοπλισμού και εποπτικού υλικού, που διαθέτει το Σχολείο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται με τον προσφορότερο τρόπο οι ειδικές διδακτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας. Η παράλληλη κάλυψη δε, των σοβαρών και χρόνιων λειτουργικών αναγκών του 1ου και του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας, σφραγίζει την αγαστή και εξόχως εποικοδομητική, μακρόχρονη συνεργασία και συνύπαρξη των δύο σχολείων στον ίδιο χώρο, η οποία προάγει και υπηρετεί τις αρχές της ενσωμάτωσης, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας, της κοινωνικής ισότητας και της ισότιμης πρόσβασης στα αγαθά της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά.  
Η υπερνίκηση τεχνητών εμποδίων και ενεργειών που επιχείρησαν κατά καιρούς να υπονομεύσουν ή και να ματαιώσουν  την κατασκευή του νέου κτιρίου αποτελεί παρήγορο και ελπιδοφόρο μήνυμα για την τοπική κοινωνία. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπεται και το γεγονός ότι αυτό το πολύ σημαντικό και αναγκαίο έργο καθυστέρησε αναίτια τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να στερούνται οι μαθητές και των δύο σχολείων απαραίτητους χώρους διδασκαλίας, αλλά και να χαθούν μεγάλα χρηματικά ποσά που είχαν εγκριθεί  ειδικά για το έργο αυτό από το 2005, να αυξηθεί το κόστος κατασκευής και να σπαταληθούν άλλα χρήματα για αγορά οικοπέδου, που ήταν γνωστό εξαρχής ότι δεν κάλυπτε τις προδιαγραφές για την ανέγερση σχολικού κτιρίου. Ευχόμαστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι με οποιοδήποτε τρόπο συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στην προσπάθεια κατασκευής του νέου κτιρίου για την παροχή αξιοπρεπούς εκπαίδευσης στα παιδιά του Ειδικού και του 1ου Δ.Σ. Άμφισσας, και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και το Δήμαρχο Δελφών κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο, καθώς και τους συνεργάτες τους, που με ζήλο και προσωπική δέσμευση εργάστηκαν για να ωριμάσει το έργο και να φθάσει σήμερα στη φάση της υλοποίησής του. 
 
Για το Σύλλογο Διδασκόντων του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας
Η Διευθύντρια 
Αμαλία Παπαϊωάννου-Μπούγα 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο Έργο 100 χλδ ε με νέο θέατρο …