Home Πολιτικά - Φωκίδα Αρνητικά σχολιάζουν οι Αντιδήμαρχοι Δελφών κ. Γ. Λαΐνη και Π. Ταγκαλής το νέο μέτρο για άνοιγμα των επιχειρήσεων τις Κυριακές
Πολιτικά - Φωκίδα - 15 Ιουλίου, 2013

Αρνητικά σχολιάζουν οι Αντιδήμαρχοι Δελφών κ. Γ. Λαΐνη και Π. Ταγκαλής το νέο μέτρο για άνοιγμα των επιχειρήσεων τις Κυριακές

Αναποτελεσματικό και εξοντωτικό χαρακτηρίζουν το νέο μέτρο οι Αντιδήμαρχοι Δελφών κ. Γιώτα Λαΐνη και κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εστιάζοντας στο γεγονός, ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα επιφέρει σε καμία περίπτωση αύξηση και ανάκαψη της αγοραστικής κίνησης. 

 Ιδιαίτερα αρνητικά και καυστικά σχολίασε το μέτρο, η Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Γιώτα Λαΐνη, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο «πετούν το μπαλάκι» στην τοπική αυτοδιοίκηση φορτώνοντας την με επιπλέον αρμοδιότητες, αλλά καταδικάζουν με λουκέτο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. «Το τμήμα Εμπορίου θα πρέπει να ασχοληθεί με ακόμα ένα θέμα, ενώ αν συνδυαστεί με την έλλειψη προσωπικού η κατάσταση θα γίνει δραματική. Αν γίνουν δε και οι περιβόητες απολύσεις δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να προχωρήσει», τόνισε η κα Λαΐνη. Σε ότι αφορά το σκέλος των εμπόρων η κα Αντιδήμαρχος υποστήριξε πως δεν θα έπρεπε να επιβληθεί το μέτρο οριζόντια, λόγω των ανισοτήτων και των ιδιαιτεροτήτων από περιοχή σε περιοχή. «Δεν είναι δυνατόν να βάζουν στο ίδιο καλάθι τα μεγάλα νησιά και τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, με περιοχές όπως η Άμφισσα, η Ιτέα και το Γαλαξίδι. Τα καταστήματα στις μικρές πόλεις θα έχουν περισσότερα έξοδα παρά έσοδα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις περιοχές που έχουν οικονομική ευμάρεια και σε αυτές που με δυσκολία οι επιχειρηματίες τα βγάζουν πέρα, όπως στη δική μας περίπτωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός, αφού τα μεγάλα καταστήματα έχουν την δυνατότητα να μένουν ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο. Οι μικρές επιχειρήσεις όμως που είναι κυρίως οικογενειακές δεν θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούν τις μεγάλες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας τόνισε ότι με την οικονομική ανέχεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι το λιγότερο αστείο να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές. «Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, είναι σίγουρο πως δεν ξέρουν καν πως είναι να βάζεις στην πόρτα το κλειδί για να ανοίξεις ένα μαγαζί και δε γνωρίζουν καν σε τι βαθμό είναι τα έξοδα μιας επιχείρησης. Με αυτό το μέτρο το μόνο που θα καταφέρουν είναι να στείλουν τον κόσμο στο σπίτι τους και την ανεργία. Ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες σε Γερμανούς και Άγγλους που εποφθαλμιούσαν τόσο χρόνια για μικρά μεροκάματα. Θεωρώ πως οι εμπορικοί σύλλογοι και τα επιμελητήρια πρέπει να γίνουν μια γροθιά και να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν. Να μην κοιτάξουν ούτε πολιτικές, ούτε κόμματα, ούτε προσωπικές φιλοδοξίες, παρά μόνο το συμφέρον τους», ανέφερε κλείνοντας. 

Εξοντωτική -στην παρούσα φάση τουλάχιστον- χαρακτηρίζει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ο αντιδήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η περιοχή διαθέτει μόνο μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να επιβαρυνθούν με επιπλέον κοστολόγια ενώ σε καμία περίπτωση οι αλλαγές αυτές δεν πρόκειται συμβάλλουν στην ανάκαμψη των καταστημάτων. «Οι άνθρωποι που δεν ψωνίζουν όλη την εβδομάδα, δεν θα ψωνίσουν ούτε τις Κυριακές», επισημαίνει ο κ. Αντιδήμαρχος, τονίζοντας πως οι επιβαρύνσεις των επιχειρηματιών και το κόστος λειτουργίας θα αυξηθούν δραματικά με την εφαρμογή του νέου μέτρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τα ανάλογα έσοδα. «Θεωρώ ότι το μέτρο θα λειτουργήσει υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και κατά των μικρών καταστημάτων», ανέφερε κλείνοντας.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…