Home Εικόνες Αρχικής Από τη συνάντηση Μπούγα – Αρχιεπισκόπου διαφάνηκε  για την Κουτσουριώτισσα – Λύση στον ορίζοντα

Από τη συνάντηση Μπούγα – Αρχιεπισκόπου διαφάνηκε  για την Κουτσουριώτισσα – Λύση στον ορίζοντα

Από τη συνάντηση Μπούγα – Αρχιεπισκόπου διαφάνηκε  για την Κουτσουριώτισσα

Λύση στον ορίζοντα

-Θα αναληφθεί άμεσα κοινή πρωτοβουλία από την Εκκλησία και την Πολιτεία, δεσμεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

-Στην ατζέντα και η αναστήλωση μνημείων, όπως Μητροπολιτικός Ναός, Βαρνάκοβα και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

 

 

Λύση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη Μονή Κουτσουρού ζήτησε ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο, ο οποίος και δεσμεύτηκε ν’ αναληφθεί άμεσα κοινή πρωτοβουλία από την Εκκλησία και την Πολιτεία.

Παράλληλα ο κ. Μπούγας έθεσε θέματα ανασήλωσης και ανακαίνισης μνημείων, όπως ο Μητροπολιτικός Ναός, η Βαρνάκοβα και η Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ειδικότερα να διευκρινίσουμε ότι ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ κ. Ιωάννης Μπούγας συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος χιλιάδων κληρικών, με τον εξορθολογισμό του καθεστώτος, υπό το οποίο προσλαμβάνονται και επιτελούν τα καθήκοντα τους οι ιερείς, ανταποκρινόμενη σε ένα δίκαιο αίτημα πολλών χρόνων.

Ο Βουλευτής Φωκίδας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα εκκλησιαστικά μνημεία της Φωκίδας που ανακαινίζονται και εξωραΐζονται, κι ειδικότερα για τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Άμφισσας, την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαλαξιδίου, καθώς και την πρόταση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ της αναστήλωσης του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της αμφισβήτησης του καθεστώτος μεγάλων εκτάσεων μεταξύ της Ιεράς Μονής Παναγίας Κουτσουριώτισσας, Δημοσίου, Δήμου Δωρίδας και ιδιωτών, το οποίο έχει προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις στην περιοχή. Για το ζήτημα, όπως και για άλλα παρόμοια θέματα που αφορούν στην εκκλησιαστική περιουσία, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι αναλαμβάνεται άμεσα κοινή πρωτοβουλία από την Εκκλησία και την Πολιτεία, με σκοπό να βρεθεί δίκαιη και κοινά αποδεκτή λύση. Στο πλαίσιο αυτό, και με την πατρική συμβολή του Μακατριωτάτου, την οποία ζήτησε ο κ. Μπούγας, καθώς και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστου, με τον οποίο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία, θα επιδιωχθεί με κοινή προσπάθεια η άμβλυνση των διενέξεων που έχουν ανακύψει.

 

1 Σχόλιο

 1. Πιστός
  Ξέρουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση – κυβερνήσεις σε συννενόηση με την εκκλησία με νομοθετήματα και τροπολογίες έχουν μεθοδεύσει αυτές τις παράλογες, τραγελαφικές και παράνομες διεκδικήσεις εις βάρος του λαού, του λαού που βγάζει κυβερνήσεις και των πιστών που κρατάνε ζωντανή την εκκλησία.
  Η εκκλησία και το κράτος να λογικευτούν και να αφήσουν πολίτες και πιστούς ήσυχους καθώς πολλά δεινά έχουν επέλθει και να μην αφήνουν τα “εκτελεστικά όργανα” που η εκκλησία έχει ορίσει να προβαίνουν σε τρομοκρατικές απειλές και τρομοκρατικούς εκφοβισμούς προκειμένου να βγουν αυτοί λάδι.
  Σταματήστε επιτέλους να νίπτεται τας χείρας σας. Πάει ο καιρός που είχατε επιρροή στον λαό και στους πιστούς, ο ΛΑΟΣ γνωρίζει, αυτό ΜΗΝ το ξεχνάτε και σταματήστε επιτέλους τον εμπαιγμό.
  Προσπαθήστε να προσελκύσετε τους πιστούς και όχι να τους απομακρύνεται απο το Θεό.
  Είσαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για την οποιαδήποτε απώλεια πιστών.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ (όπως αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχε ο κος Μπούγας με τον Αρχιεπίσκοπο) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Κύριοι και Κυρίες της νυν Περιφερειακής Αρχής, «τα καλά νέα» ξεκινούν από τις αλήθειες των πραγμάτων.

Διαβάζω στον τύπο τον απολογισμό – σχεδιασμό του νυν περιφερειάρχη & συνεργατών …