Home Δήμος Δωρίδας Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δωρίδας: Για τα προβλήματα Γυμνασίου – Λυκείου Ευπαλίου

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δωρίδας: Για τα προβλήματα Γυμνασίου – Λυκείου Ευπαλίου

“Η δημοτική αρχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα νεολαίας και άθλησης” δήλωσε ο Δήμαρχος στον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, τον Ιούλιο 2022 στο Λιδωρίκι.

 Αυτή την ευαισθησία τη βλέπουμε καθημερινά :

  1. Το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου- Λυκείου Ευπαλίου, με βλάβες στη τοιχοποιία από το σεισμό του 2012, με μελέτη έτοιμη και κόστος επισκευής 46.000 ευρώ (“αμελητέο κόστος”  το χαρακτήρισε ο κ. Χασούρας ), περιμένει δέκα χρόνια τώρα να επισκευαστεί. “Αν δεν ενταχθεί σε πρόγραμμα, το Μάρτη του 2022 θα κινήσουμε διαδικασίες με δικά μας χρήματα”, δήλωνε στις 24 Σεπτέμβρη του 2021 ο Δήμαρχος στα τοπικά ΜΜΕ. Άλλη μια ανέξοδη υπόσχεση και άλλη μια χρονιά άκυρη η ώρα του μαθήματος της φυσικής αγωγής για μεγάλο διάστημα. Όσοι μπορούν στέλνουν τα παιδιά τους να γυμναστούν στη Ναύπακτο. Τα υπόλοιπα “ασκούνται” στα κινητά τους.
  2. Η επιδιόρθωση της αίθουσας εκδηλώσεων που μπάζει νερά (κόστους 14.000 ευρώ ) εκκρεμεί. Η δημοτική αρχή έβαλε τους μπογιατζήδες τον Οκτώβρη κι έβαψαν τους μαυρισμένους από την υγρασία τοίχους, ενώ η στέγη έχει βουλιάξει από την υγρασία και το μπετό της οροφής έκανε λακκούβα. Το σχολείο γιόρτασε εκεί την 28η Οκτωβρίου και μηχανικός διαβεβαίωσε πως “δεν κινδυνεύουν τα παιδιά”.
  3. Χρόνια τώρα εκκρεμεί η εφαρμογή της μελέτης πυρασφάλειας του Γυμνασίου- Λυκείου. Ο λόγος είναι συγκεκριμένος και εξοργιστικός για σχολικό κτίριο. Το σχολείο έχει αυθαίρετη κατασκευή κι αν δεν γίνει τακτοποίηση του αυθαίρετου τμήματος δεν μπορεί να γίνει μελέτη πυρασφάλειας. Εδώ ίσως πρέπει να επιληφθεί κάποια άλλη αρμόδια αρχή.
  4. Στην εκδήλωση που έγινε το φετινό καλοκαίρι, στο προαύλιο του Δημαρχείου Ευπαλίου, για τους σεισμούς στον Κορινθιακό, ο επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας μας μίλησε και μας έδειξε πλήθος φωτογραφίες από σεισμούς, αλλά για προστασία κουβέντα δεν ακούσαμε! Ούτε κι από το Δήμαρχο. 

Μετά από όλα αυτά είναι φυσικό να ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες έγγραφη βεβαίωση προσεισμικού ελέγχου των σχολείων του Δήμου μας, κι όχι προφορικές διαβεβαιώσεις, για να εξασφαλίσουμε τη ζωή των μαθητών.  Στο σχολείο τοποθετήθηκε σεισμογράφος, αλλά δεν αποτελεί στοιχείο πρόληψης, ούτε προστασίας! 

  1. Η Σχολική Επιτροπή, που έχει ευθύνη και για το σχολικό κτίριο, έχει να κάνει οικονομικό απολογισμό τρία χρόνια! Αλήθεια η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Παπαγεωργίου διαχειρίζεται εν λευκώ τα κονδύλια του κράτους χωρίς να δίνει λογαριασμό; Δεν υπάρχει νόμος που ορίζει πως το αργότερο ως το τέλος Μάρτη κατ’ έτος κλείνει ο απολογισμός κάθε Σχολικής Επιτροπής; Η Δημοτική Αρχή φανατίζεται με την εφαρμογή της νομιμότητας, όπως είδαμε πρόσφατα με τις απειλές βαριών προστίμων σε κτηνοτρόφους που τα ζώα τους ρυπαίνουν, αλλά την αγνοεί όταν την παραβιάζουν σε πολύ σοβαρά ζητήματα οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής. 

Ευπάλιο 23 Νοέμβρη 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…