Home Δήμος Δελφών Από Δρακάκη, Αναγνωστόπουλο και Βλαχοδημητρίου:Διπλή καταγγελία για την ανάθεση
Δήμος Δελφών - 9 Απριλίου, 2013

Από Δρακάκη, Αναγνωστόπουλο και Βλαχοδημητρίου:Διπλή καταγγελία για την ανάθεση

Καταγγελία στην Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δήμου Δελφών κύριοι Γιώργος Δρακάκης, Λουκάς Αναγνωστόπουλος και Θύμιος Βλαχοδημητρίου, για την υπόθεση της απ’ ευθείας ανάθεσης στην εταιρεία ΙΝΦΩΚ Ο.Ε, συνιδιοκτησίας των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας αναρτήσεως δελτίων τύπου κυρίων  Αθανασίου Παναγιωτόπουλου, εξαδέλφου του συνονόματού του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών και Δημητρίου Ψιμούλη γαμπρού της Αντιδημάρχου και τότε προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γιώτας Λαΐνη που υπογράφει και την απόφαση.

Οι τρεις Σύμβουλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ανάθεση δεν πέρασε από την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζουν ότι είναι αναγκαία. Τονίζουν δε, ότι καταστρατηγείται από πλευράς της κ. Λαΐνη και το άρθρο 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Μαζί με την καταγγελία τους οι κύριοι Δρακάκης, Αναγνωστόπουλος και Βλαχοδημητρίου επισυνάπτουν το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής και την απόφαση για την απευθείας ανάθεση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
 

Η καταγγελία

Στην καταγγελία τους οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέρουν αναλυτικά τα εξής:


Ημ/νία : 3/4/2013
Από : Δημοτικοί Σύμβουλοι .
Mέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Δελφών .
1)Γεώργιος Δρακάκης .
2)Λουκάς Αναγνωστόπουλος . 
3)Ευθύμιος Βλαχοδημητρίου .

Διεύθυνση :
Καποδιστρίου 11
33 200  Ιτέα – Φωκίδα
Τηλ. 6972235391

Προς :
1)Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς
Α) Γενικό Γραμματέα
Β) Διοικητικό – Οικονομικό Νομού Φωκίδας
2) Eλεγκτικό Συνέδριο
Α) Γενικό Επίτροπο Επικράτειας
Β) Επίτροπο Νομού Φωκίδας 

Θέμα : Απευθείας Ανάθεση κατά παράβαση του Ν.3852/2010 και κατά παράβαση των αποφάσεων (178/2012) του Ελεγκτικού Συνεδρίου .

Αξιότιμοι κύριοι,
Στα πλαίσια των καθηκόντων και υποχρεώσεων μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών όσον αφορά την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ΑΠΌΦΑΣΗ που αναρτήθηκε στο Διαύγεια του Δήμου Δελφών  ΑΔΑ: Β4Μ1Ω9Θ-14Μ ΠΟΥ εγκρίνει την απευθείας ανάθεση με ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ προς την εταιρεία ΙΝΦΩΚ ΟΕ., συνιδιοκτησίας των κ. Αθανάσιου Παναγιωτόπουλου και Δημήτρη Ψιμούλη, ιδιοκτητών της ιστοσελίδας αναρτήσεων δελτίων τύπου Amfissapress και αφορά την δημιουργία ιστοσελίδας «Δημιουργία ενοποιημένης διαδικτυακής παρουσίας Δήμου Δελφών» .

Οι παράνομες πράξεις συνίστανται στα εξής :
1)Η συγκεκριμένη ανάθεση έγινε χωρίς προηγούμενη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου καθόσον και οι Απευθείας Αναθέσεις για λόγους διαφάνειας και χρηστής διοίκησης πρέπει να προεγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως ορίζει η απόφαση 178/2012 του Ελεγκτικού συνεδρίου.
2)Η συγκεκριμένη ανάθεση έγινε σε συγγενικά πρόσωπα αιρετών του Δήμου με απόφαση της οικονομικής επιτροπής Αρ. 177/2012 κατά παράβαση του άρθρου 75 του ΔΚΚ παρ. 9.
Οκύριος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος  συνιδιοκτήτης της εταιρείας ΙΝΦΩΚ είναι πρώτος εξάδελφος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του συνονόματού του κου Αθανάσιου Παναγιωτόπουλου – Ο δε έτερος συνιδιοκτήτης της ΙΝΦΩΚ κος  Δημήτριος Ψιμούλης είναι υιός εξ Αγχιστείας (Γαμπρός) της Αντιδημάρχου κας  Π. Λαΐνη και προέδρου της οικονομικής επιτροπής το επίμαχο διάστημα .
3)Η Πρόεδρος της επιτροπής κα Π. Λαΐνη ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΑΠΕΙΧΕ της απόφασης της οικονομικής επιτροπής αλλά υπογράφει και την σχετική Ανάθεση . Σύμφωνα με τον Νόμο 3852/2010 άρθρο 75 παρ. 9  «Μέλος της επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Το μέλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας».
Επίσης σημειώνουμε ότι μη νόμιμες απευθείας αναθέσεις έχουν τελεστεί συστηματικά στον Δήμο Δελφών .
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες . 

Επισύναψη :
1)Πρακτικό Οικονομικής επιτροπής – Δέσμευση και Ψήφιση Πιστώσεων .
2)Ανάρτηση στο Διαύγεια – Απευθείας Ανάθεση .

Με τιμή
Γεώργιος Δρακάκης
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Ευθύμιος Βλαχοδημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…