Home Π.Ε. Φωκίδας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ζητήθηκε και υποβλήθηκε η παραίτηση του κ.Ι.Ράμμου
Π.Ε. Φωκίδας - 17 Νοεμβρίου, 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ζητήθηκε και υποβλήθηκε η παραίτηση του κ.Ι.Ράμμου

 Ο Περιφερειάρχης «ξήλωσε» τον Αντιπεριφεριάρχη Φωκίδας

Ζητήθηκε και υποβλήθηκε η παραίτηση του κ.Ι.Ράμμου

Νέος αντιπεριφερειάρχης κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Κ.Μίχος.

 

Με συνοπτική διαδικασία ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης «αποκεφάλισε» το Γιάννη Ράμμο από το τιμόνι της περιφερειακής Ενότητας ζητώντας του την παραίτησή του την οποία και κατέθεσε σήμερα στις 10:30 το πρωί.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες νέος αντιπεριφεριάρχης θα είναι ο κ. Κ.Μίχος, πρώτος σε σταυρός, καθώς θα εκλεγεί από τους τρεις συμβούλους της πλειοψηφίας κ. Μίχο, Κάππο και Κατσαγούνο, κατά σειρά εκλογής.  

Ο κ. Ράμμος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Καρατζαφέρη για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ αναφέρει τα ακόλουθα:

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα βρίσκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του κ. Καρατζαφέρη εντοπίστηκαν ήδη περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα ενώ ερευνώνται και άλλες περίεργες διαδρομές. Παράλληλα έρευνα γίνεται και για τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα κ.λπ.), τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Τα κακουργήματα τα οποία φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει είναι αυτά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες», αφού επί συνεχή χρόνια δεν δήλωνε την υπεράκτια στην οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος, καθώς και της παράβασης του νόμου για τις offshore. Το ποσό για το οποίο ελέγχεται είναι πάνω από 300.000 ευρώ και έχει κακουργηματικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με πηγή από τη Βουλή «στην ποινική του μοίρα θα συμπαρασύρει δυστυχώς και στενό συγγενικό του πρόσωπο».

Ο εισαγγελέας Εφετών κ. Μπρακουμάτσος περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα την απάντηση της Βουλής και αναλόγως θα κρίνει αν και για ποια αδικήματα πρέπει να ασκήσει τη δίωξη. Μίζες 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και πέντε κατηγορουμένους περιέχει το πόρισμα των εισαγγελέων για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνου και Πόπης Παπανδρέου, οι οποίοι εντόπισαν και τις δυο offshore του προέδρου του ΛΑΟΣ και του συγγενούς του. Πέντε πρόσωπα, πλην Καρατζαφέρη, εμπλέκονται στο πόρισμα, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι τρεις από αυτούς είναι στρατιωτικοί:

Πρόκειται για τους Σταύρο Κομνόπουλο και Αλέξανδρο Τσάτσο, οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες της γαλλικής εταιρείας KESTREL. Μαζί τους διώκονται και οι στρατιωτικοί Θ. Μόσχος, Ι. Ράμμος και Π. Στράντζαλης για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα. Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων «η εισαγγελική έρευνα εντόπισε για την προμήθεια των ελικοπτέρων AS 332 CI Super Puma που προμηθεύτηκε το Ελληνικό Δημόσιο από την εταιρεία EUROCOPTER έναντι τιμήματος 21,04 δισ. δραχμών, προμήθεια 5,5 εκατ. ευρώ. Προέκυψε ότι οι εταιρείες KESTREL και MALWERN, συμφερόντων Σταύρου Κομνόπουλου και Αλέξανδρου Τσάτσου, είναι οι μεσάζοντες στην επίμαχη σύμβαση. Η εταιρεία Malwern έχει έδρα τον Παναμά και είναι αυτή που στέλνει χρήματα στην υπεράκτια του Γιώργου Καρατζαφέρη».

 Η τράπεζα στην οποία διατηρούσε τον λογαριασμό η υπεράκτια, που έστειλε τα χρήματα (δύο εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ το 2007 και το 2008) πιστώθηκε κατά το εισαγγελικό πόρισμα με το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ από το διάστημα 2002-2008 από τις λιβανέζικες εταιρείες με επωνυμίες COPSI SAL και MEDIFIN SAL. Ο τελευταίος λογαριασμός ανήκε στον Λιβανέζο Omar Zeidan, ο οποίος είναι ο βασικός μέτοχος της EUROCOPTER.

Μετά το εισαγγελικό πόρισμα ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και αντίγραφο για την πορεία των χρημάτων στον Καρατζαφέρη διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα Μπρακουμάτσο στη Βουλή. Η ανώνυμη καταγγελία υπέδειξε ότι η υπεράκτια CATALINA είναι συμφερόντων Καρατζαφέρη, ενώ η άλλη υπεράκτια HOMERIC GT με έδρα τα νησιά Τερκς και Κέικος αποκαλύφθηκε από έγγραφα της τράπεζας της πρώτης υπεράκτιας. Η τελευταία πάντως είχε ιδρυθεί από το 1983!

Η πλευρά Κομνόπουλου, πάντως, υποστηρίζει ότι δεν «γνωρίζει τον Γιώργο Καρατζαφέρη» και ότι τον συνάντησε πρώτη φορά μετά τη δημοσιοποίηση των εμβασμάτων. Ο δικηγόρος του, Δημήτρης Παπαδημητρίου, δηλώνει ότι είχε εμφανιστεί στην Εισαγγελία μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος του πελάτη του από τον Αντώνη Κάντα και ότι είχε ζητήσει να δώσει εξηγήσεις, αλλά ποτέ δεν εκλήθη πριν από την άσκηση της δίωξης.

Η σύμβαση υπεγράφη επί Ακη Τσοχατζόπουλου το 2000 και αφορούσε την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι 61.741.925 ευρώ. Στη σύμβαση υπήρχε η πρόβλεψη για αγορά άλλων δύο ελικοπτέρων, κάτι που έγινε το 2002 επί Γιάννου Παπαντωνίου.

 Το όνομα Κομνόπουλος, εκτός από τον Αντώνη Κάντα ο οποίος ομολογεί ότι δωροδοκήθηκε με το ποσό των 400.000 ευρώ, αναφέρθηκε και από τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό. Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή Μαλλή περιέγραψε πως εκτός από την καλοστημένη μηχανή με μίζες, οργανωμένο από τους Γερμανούς το σχέδιο περιείχε και δωροδοκίες της αντίπαλης εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…