Home Π.Ε. Φωκίδας Απαντώντας ο κ. Μπουρμάς στην ερώτηση του κ. Παρασκευά για την απουσία της παραλιακής Δωρίδας από τους τουριστικούς οδηγούς τόνισε «Είναι επιλογή κάθε χώρας τι θα συμπεριλάβει»
Π.Ε. Φωκίδας - 4 Μαρτίου, 2019

Απαντώντας ο κ. Μπουρμάς στην ερώτηση του κ. Παρασκευά για την απουσία της παραλιακής Δωρίδας από τους τουριστικούς οδηγούς τόνισε «Είναι επιλογή κάθε χώρας τι θα συμπεριλάβει»

 Απαντώντας ο κ. Μπουρμάς στην ερώτηση του κ. Παρασκευά για την απουσία της παραλιακής Δωρίδας από τους τουριστικούς οδηγούς τόνισε

«Είναι επιλογή κάθε χώρας τι θα συμπεριλάβει»
-Την πρόθεσή της Περιφέρειας να κάνει παρέμβαση στις πρεσβείες των βαλκανικών χωρών εξέφρασε στην ΩτΦ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού. –Τι ζητάει από το δήμο Δωρίδας για να προσπαθήσει να αλλάξει την κατάσταση. 
 
 
Η απουσία της παραλιακής Δωρίδας από τους χάρτες με τους προορισμούς των βαλκανικών χωρών είναι ένα υπαρκτό και σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή μας. Το θέμα έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Δρόσος Παρασκευάς με επίκαιρη ερώτηση στην οποία ανέφερε τα εξής:
 
Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Προς: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
 κ. Κώστα Μπακογιάννη
Ενημερωθήκαμε από κάτοικους και επαγγελματίες της Δωρίδας ότι οι Διεθνείς τουριστικοί οδηγοί των Βαλκανίων και της Ρωσίας δεν αναφέρουν πουθενά την παραλιακή Δωρίδα, την διάσημη Χιλιαδού, το φαινόμενο του Παραθάλασσου, το μοναδικό σύμπλεγμα Τροιζονίων νήσων και άλλων εξαίρετων σημείων της,  ως τουριστικούς προορισμούς.
Επειδή η εποχή των λίγων και σταθερών αγορών και του ενός τουριστικού προϊόντος έχει παρέλθει, τα οφέλη από τον τουρισμό αποτελούν εφαλτήριο προσέλκυσης Βαλκανικών και Ρωσικών τουριστικών γραφείων, την στιγμή μάλιστα που η εκτόξευση των διαδικτυακών πωλήσεων τα τοποθετεί στην πρώτη γραμμή της κίνησης.
Ως εκ τούτου, παρακαλώ να μας ενημερώσετε σχετικά: 
•Ποιες δράσεις αναλυτικά έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια αυτοτελώς ή σε συνεργασία με  το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την προβολή της Δωρίδας ως τουριστικού προορισμού και σε τι ύψος χρηματοδότησης;
•Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να ενταχθούν οι συγκεκριμένες περιοχές στο πρόγραμμα οργάνωσης τουριστικής προβολής;
 
Η.Μπουρμάς: «Δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε»
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς στην απάντησή του τόνισε ότι πολιτική της περιφέρειας είναι να προβάλλει συνολικά και ομαδοποιημένα το τουριστικό της προϊόν. «Εμείς όπου πηγαίνουμε προβάλλουμε όλες τις περιοχές της περιφέρειάς μας. Πάντα πριν πάμε ενημερώνουμε τους δήμους, οι οποίοι μας τροφοδοτούν με υλικό που κρίνουν ότι πρέπει να διανεμηθεί. Αν δείτε ο Δήμος Δωρίδας έχει στείλει στην περιφέρεια, πλούσιο και προσεγμένο υλικό. Βέβαια, πρέπει να πω εδώ με λύπη μου ότι αν και καλούμε πάντα τους δήμους να στείλουν εκπροσώπους στις εκθέσεις, ο δήμος Δωρίδας δεν έχει στείλει ποτέ κανέναν. Από την πλευρά μας προβάλλουμε όλη την περιφέρεια, αλλά τι τελικά θα επιλέξει κάθε χώρα να συμπεριλάβει είναι δική της υπόθεση και δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τη δική μας βούληση. Εμείς εκείνο που μπορούμε να κάνουμε με μεγάλη μας χαρά είναι να παρέμβουμε με μια επιστολή μας στις πρεσβείες των χωρών αυτών που να τους ζητάμε να συμπεριλάβουν και την παραλιακή Δωρίδα. Θα μπορούσαν μάλιστα, ο δήμος από κοινού με τους επαγγελματίες της περιοχής να μας καταθέσουν μια πρόταση προορισμού την οποία θα ζητήσουμε να συμπεριληφθεί από τις χώρες και τους τουρ οπερέιτορ», τόνισε οκ. Μπουρμάς.
 
Από την Έντυπη Έκδοση της Ώρας της Φωκίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…