Home Εικόνες Αρχικής Απαντά ο Βουλευτής κ.Ι.Μπούγας για το νοσοκομείο «Λειτουργούν όλες οι Κλινικές του»

Απαντά ο Βουλευτής κ.Ι.Μπούγας για το νοσοκομείο «Λειτουργούν όλες οι Κλινικές του»

Απαντά ο Βουλευτής κ.Ι.Μπούγας για το νοσοκομείο

«Λειτουργούν όλες οι Κλινικές του»

-«Κανονικά λειτουργεί πλέον κι η Παθολογική Κλινική, η οποία μέχρι το 2019 δε λειτουργούσε καν ή κατά διαστήματα απλώς υπολειτουργούσε», αναφέρει.

-Στο ΓΝΑ υπηρετούν σήμερα με κάθε είδους σχέση εργασίας 32 ιατροί συνολικά.

 

Τον απολογισμό των ενεργειών του για το νοσοκομείο Άμφισσας κάνει ο βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας απαντώντας σε σχόλιο της ΩτΦ, όπου τονίζει ότι λειτουργούν όλες οι κλινικές και η Παθολογική, ενώ υπηρετούν 32 γιατροί συνολικά.

Εξηγεί ότι κανονικά λειτουργεί πλέον κι η Παθολογική Κλινική, η οποία μέχρι το 2019 δε λειτουργούσε καν ή κατά διαστήματα απλώς υπολειτουργούσε.  Αναφέρει ότι στο ΓΝΑ υπηρετούν σήμερα με κάθε είδους σχέση εργασίας 32 ιατροί συνολικά. Μάλιστα συμπληρώνει ότι καλύφθηκαν 33 θέσεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού και επιπλέον το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου ενισχύεται.

Παράλληλα αναφέρεται στις τρεις κλίνες ΜΑΦ και στο μηχανολογικό εξοπλισμό με τον οποίο εμπλουτίστηκε. «Έχουμε ήδη παραλάβει μηχανήματα συνολικής αξίας 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται, κατά τις επόμενες εβδομάδες, η προμήθεια μηχανημάτων αξίας 400.000 ευρώ», σημειώνει.

Αναλυτικά στην απάντησή του αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Αγαπητή κα Γιαννούλη,

Στο φύλλο της εφημερίδας σας, υπ’ αρ. 3987, της Τετάρτης 14.09.2022, καλείτε τους διατελέσαντες Βουλευτές Φωκίδας να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους σχετικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας (ΓΝΑ).

Προσωπικά γνωρίζετε ότι προσπαθώ καθημερινά να ενημερώνω τους συμπολίτες μας για κάθε ενέργεια ή πρωτοβουλία που αναλαμβάνω, τόσο σε εθνικό επίπεδο, ως οφείλω, όσο και σε ειδικά ζητήματα που αφορούν τη Φωκίδα.

Επειδή η πεποίθησή μου είναι ότι πρωταρχική υποχρέωση του Βουλευτή αποτελεί η λογοδοσία για τα πεπραγμένα του προς τους πολίτες, σας ευχαριστώ που με το προαναφερόμενο σχόλιό σας μου δίνετε την ευκαιρία να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για τα θέματα του ΓΝΑ, τα οποία συναρτώνται βεβαίως άμεσα με το ύψιστο αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

Ως γνωστόν, η διοίκηση του Νοσοκομείου άλλαξε τον Ιανουάριο του 2020. Από τότε μέχρι και σήμερα, λειτουργούν όλες ανεξαιρέτως οι Κλινικές του, ενώ κανονικά λειτουργεί πλέον κι η Παθολογική Κλινική, η οποία μέχρι το 2019 δε λειτουργούσε καν ή κατά διαστήματα απλώς υπολειτουργούσε.

Συγκεκριμένα, παρά τη γενική απροθυμία των ιατρών να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ., όπως παρουσιάζεται ιδίως στα Νοσοκομεία της Ελληνικής Περιφέρειας, στο ΓΝΑ υπηρετούν σήμερα με κάθε είδους σχέση εργασίας 32 ιατροί συνολικά. Το Νοσοκομείο μας είναι από τα λίγα σε ολόκληρη τη χώρα, που κατάφερε να διατηρήσει σταθερό τον αριθμό του ιατρικού προσωπικού.

Περαιτέρω, καλύφθηκαν 33 θέσεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού και επιπλέον το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου ενισχύεται, παρά τα πρωτοφανή προβλήματα που ανέκυψαν αυτό το διάστημα.

Σπουδαία εργαλεία για τη θωράκιση του Νοσοκομείου και την αναβάθμιση της παροχής νοσηλευτικών και ιατρικών υπηρεσιών αποτελεί η έγκριση του Οργανισμού, εκ των ελάχιστων που εγκρίθηκαν στην Ελλάδα, καίτοι έχουν υποβληθεί πάμπολλες σχετικές προτάσεις. Ο Οργανισμός δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων, αύξησης των κλινών και τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Αποτελούσε δε διαχρονικά εξαγγελία, αίτημα και προσπάθεια των προκατόχων μου.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν προκηρυχθεί 6 θέσεις μονίμων ιατρών που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά το ΓΝΑ. Τα αποτελέσματα αναμένονται κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς εξοπλισμού, έχουμε ήδη παραλάβει μηχανήματα συνολικής αξίας 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται, κατά τις επόμενες εβδομάδες, η προμήθεια μηχανημάτων αξίας 400.000 ευρώ. Η εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού εκσυγχρονίζει το ΓΝΑ και το καθιστά ελκυστικό για τους κατοίκους της Φωκίδας, αλλά και για τους κατοίκους όμορων νομών. Για τον αναλυτικό κατάλογο του εξοπλισμού μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η λειτουργία των τριών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) για την παροχή άμεσης και επείγουσας νοσηλείας αποτελεί μια κατάκτηση για το Νοσοκομείο, κάτι που αποδείχθηκε κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάγκη ανταπόκρισης στα περιστατικά COVID όποτε χρειάστηκε.

Σημαντικό βήμα για το μέλλον αποτελεί η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία ήταν αίτημα πολλών ετών και θα δώσει τη δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης με ποσό 1,5-2 εκατ. ευρώ.

Προϋπόθεση ήταν να τακτοποιηθεί νομικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς που κατά τρόπο απαράδεκτο έμενε σε εκκρεμότητα για 3 και πλέον δεκαετίες. Πρόκειται για πραγματικά σημαντική ενέργεια που προκαλούσε σοβαρές αρρυθμίες στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Χάρη στις προσπάθειες και την ετοιμότητα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το ΓΝΑ ανταποκρίθηκε πλήρως κατά την περίοδο αντιμετώπισης της πανδημίας και οι νοσηλείες περιστατικών κορωνοϊού ήταν απολύτως επιτυχείς, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 36.475 εμβολιασμοί κατά του COVID και μάλιστα 150  εξ αυτών κατ’ οίκον.

Πέραν των ανωτέρω, πρέπει να επισημανθούν οι εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρονται από το ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας όπου, υπενθυμίζεται, ότι όταν το παραλάβαμε το 2019, έληγαν οι συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου, χωρίς να μπορούν να ανανεωθούν, εξαιτίας του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος, βάσει του οποίου είχαν προσληφθεί και ως εκ τούτου η λειτουργία του Κέντρου θα έπρεπε να παύσει. Παρά ταύτα όμως, όχι μόνο εξακολούθησε να λειτουργεί, αλλά κατά τα έτη 2020-2021 έχουν πραγματοποιηθεί 3.542 επισκέψεις σε όλες τις ειδικότητες που παρέχει το ΚΕΦΙΑΠ και μέχρι σήμερα οι επισκέψεις έχουν κατά πολύ αυξηθεί.

Παρατίθεται συνοπτικά το έργο που συντελέστηκε στο ΓΝΑ (2019-2022), εν μέσω των αδιαμφισβήτητων δυσχερειών που προκάλεσε η πανδημία, η οποία ως γνωστόν υπήρξε αιτία κατάρρευσης πολύ ισχυρών συστημάτων υγείας, καθώς και πολλών περιφερειακών νοσοκομείων σε εύρωστες οικονομικά πόλεις της Ευρώπης. Το Νοσοκομείο μας, χάρη στις ανωτέρω θυσίες των εργαζομένων όχι μόνο άντεξε, αλλά η παροχή υπηρεσιών υγείας αναβαθμίστηκε έτι περαιτέρω.

Αν και θεωρώ ότι η αποτίμηση είναι σαφώς θετική, η πρόνοια και μέριμνα αναφορικά με τη Δημόσια Υγεία, τόσο από την πλευρά της Κυβέρνησης όσο και από εμένα προσωπικά, κατ’ ουδεμία περίπτωση μειώνεται, με στόχο ένα σύστημα υγείας σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό και προσβάσιμο, που εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους πολίτες. Δυστυχώς, δεν λειτουργούμε υπό κανονικές συνθήκες, όπως λειτουργούσαν οι προηγούμενες Διοικήσεις, οι οποίες όμως με τις επιλογές τους για το Νοσοκομείο, τις πράξεις και κυρίως τις παραλείψεις τους, είχαν οδηγήσει τους πολίτες σε συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες.

Με την παρούσα επιστολή, επιτρέψτε μου ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον νυν και τον τέως Διοικητή καθώς και τα μέλη του δ.σ. του Νοσοκομείου Άμφισσας κι επίσης τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Ελπίζω, τέλος, σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια, να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερη συναίνεση και συνδρομή από όλους τους τοπικούς φορείς.

Με εκτίμηση,

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

Γεν. Γραμματέας Κοιν. Ομάδας ΝΔ

Βουλευτής Φωκίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…