Home Πολιτισμός Απίστευτο! Ρατσιστικό σύνθημα, πάνω σε κρατικό όχημα, με τις ευλογίες του δήμου!
Πολιτισμός - 21 Φεβρουαρίου, 2018

Απίστευτο! Ρατσιστικό σύνθημα, πάνω σε κρατικό όχημα, με τις ευλογίες του δήμου!

 Ένα ακραίο και καθαρά ρατσιστικό σύνθημα πέρασε «πονηρά» από το καρναβάλι της Ιτέας χαλώντας τη γενικότερα καλή εικόνα και το κλίμα ευφορίας που καλλιέργησαν οι εκδηλώσεις.

 
Τα οχήματα του δήμου Δελφών, τέθηκαν στη διάθεση των καρναβαλιστών, όπως ήταν απολύτως λογικό. Μόνο, που πάνω σε αγροτικό όχημα με κρατικές πινακίδες και επιγραφή «Δήμος Δελφών» είδαμε ένα άκρως ρατσιστικό σύνθημα που υποστήριζε ότι «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ». Στόχος φυσικά του συνθήματος δεν ήταν άλλος παρά να καταφέρουν ακραία στοιχεία να περάσουν την αρρωστημένη ιδεολογία τους και μέσα από τα καρναβάλια, με δόλιο και ύπουλο τρόπο, όπως κάνουν πάντα. Το θέμα όμως δεν είναι η προσπάθεια των ακραίων και περιθωριακών στοιχείων, αλλά ο Δήμος Δελφών που επέτρεψε να σουλατσάρει στους δρόμους της Ιτέας και να κάνει μαύρη προπαγάνδα σε μικρούς και μεγάλους ένα τέτοιο σύνθημα, που σπέρνει κατάφορα το μίσος και καλλιεργεί το ρατσισμό. Η εν λόγω συμμετοχή αμαύρωσε το καρναβάλι της Ιτέας, για το οποίο γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια καθιέρωσης.
 
Η αντιδήμαρχος κ. Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη πάντως δείχνει να μην ενοχλείται καθόλου από το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο και καλύπτει απόλυτα, δηλώνοντας ότι «όλα τα άρματα ήταν σατυρικά». Τόνισε μάλιστα, ότι τους διατέθηκε όχημα του δήμου γιατί την τελευταία στιγμή τους έσπασε ο κατσαδόρος. «Εμείς είχαμε μόνο τον τίτλο της θεματικής, που εν προκειμένω ήταν «τα φόρτωσε στον κόκορα»!
 
Αμείλικτα πάντως είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη στάση του Δήμου, καθώς δεν υπήρξε επίσημη αντίδρασή του, αλλά ούτε και αντίδραση της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και για τη στάση της αντιπολίτευσης που, μέχρι στιγμής, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να ψελλίσει….
 
Τα όρια της σάτιρας
 
Το ερώτημα αν υπάρχουν όρια στη σάτιρα έχει απασχολήσει διαχρονικά τον τύπο και γενικότερα τους ανθρώπους του πνεύματος. Φυσικά και δεν έχει όρια η σάτιρα, χωρίς επισημάνσεις, αστερίσκους και άλλα σημεία στίξης.
Είναι αυτονόητο όμως ότι άλλα χαρακτηριστικά έχει η σάτιρα και άλλα η προπαγάνδα. Εν προκειμένω μιλάμε για προπαγάνδα. Και μάλιστα χυδαία προπαγάνδα, γιατί δεν ισχύει γενικευμένα. Ούτε η Έλληνες πεινάνε, καθώς το βιοτικό μας επίπεδο είναι πολύ πιο πάνω από αρκετές άλλες χώρες που μας δανείζουν, ούτε οι αλλοδαποί γλεντάνε, καθώς πολλοί ντόπιοι εξακολουθούν να τους εκμεταλλεύονται προσφέροντάς τους το μεροκάματο του πόνου!
Ο φασισμός, ο ρατσισμός και όλα αυτά τα διόλου ευγενή ιδεολογήματα, ούτε μπορούν να καμουφλαριστούν, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη σάτιρα.
 
Ανερμάτιστο πολιτικά και ανάπηρο ιδεολογικά το σχήμα
 
Ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος συνηθίζει να καμαρώνει για τις δημοκρατικές διαδικασίες που τηρεί, τη διαβούλευση που ακολουθεί για σοβαρά θέματα του δήμου και τη βεντάλια του διαλόγου που απλώνει από τη μια άκρη έως την άλλη.
 
Συνηθίζει όμως παράλληλα να κρατάει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και το κάνει εκτεταμένα. Για παράδειγμα, μιλώντας ο κ. Ιωσηφίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι δίνει τα πάντα στο βωμό της επιχειρηματικότητας, υπενθυμίζοντας την ανακήρυξη της κ. Παντελεημονήτου ως επίτιμης δημότη, αλλά και την καταψήφιση του ψηφίσματος συμπαράστασης για τα εργατικά δικαιώματα στους βωξίτες. Παράλληλα στο ίδιο συμβούλιο ο κ. Μανανάς τους κατηγόρησε ότι τοποθετύνται κατά το εκλογικό τους συμφέρον και ότι στερούνται ενιαίας γραμμής, ενώ ο κ. Ταγαλής κατ’ επανάληψη τους έχει κατηγορήσει για όλα τα επενδυτικά σχέδια στα οποία τοποθετούνται αρνητικά. Όλα αυτά φυσικά είναι παραδείγματα που απλώς αποδεικνύουν ότι η πολιτική ομπρέλα της συγκεκριμένης παράταξης είναι ανύπαρκτη, ενώ στην ουσία είναι ανάπηρη ιδεολογικά, δεδομένου ότι περιλαμβάνει ανθρώπους έντονων ιδεολογικών διαφορών. Για να καλύψει αυτές τις διαφορές η πλειοψηφία αναγκάζεται να μετακινείται σε πολλά ιδεολογικά επίπεδα και αυτό φυσικά της στερεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό αποτύπωμα.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…