Home Πολιτικά - Φωκίδα Απέλπιδα η προσπάθεια του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του Βουλευτή να «μαζέψουν» τις 15 μονάδες-Δεν έχουν χρόνο, τρόπο και στελέχη
Πολιτικά - Φωκίδα - 11 Ιουνίου, 2019

Απέλπιδα η προσπάθεια του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του Βουλευτή να «μαζέψουν» τις 15 μονάδες-Δεν έχουν χρόνο, τρόπο και στελέχη

 Απέλπιδα η προσπάθεια του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του Βουλευτή να «μαζέψουν» τις 15 μονάδες

Δεν έχουν χρόνο, τρόπο και στελέχη

-Η μεταγραφή Τσαμαντάνη και η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο δεν αρκεί να αντιστρέψει το κλίμα.

-«Τις ερχόμενες ημέρες θα συναντηθούμε σε κάθε γωνιά του νομού, σηκώνοντας την Δημοκρατική παράταξη στα χέρια μας», λέει η Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας, κάνοντας τώρα αυτά που όφειλε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή.

 

 

Μετά τις 9,5 μονάδες που καταγράφηκε ως διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων στις ευρωεκλογές και αφού ήδη ο πρωθυπουργός είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να πάει σε εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Φωκίδα προσπαθεί απεγνωσμένα να απευθυνθεί στην κοινωνία.

 

Μας έκανε και μεγάλη χάρη

 

Η πρώτη κίνησή του που είδαμε ήταν η πολιτική «υιοθεσία» του π.γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Τσαμαντάνη, ο οποίος όπως πληροφορούμαστε θα κοσμήσει και το εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κ. Τσαμαντάνης ανακοίνωσε την πρόθεσή του λίγες μέρες πριν την εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας, όπου και παρουσιάστηκε επίσημα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα που μπαίνει όμως είναι αν αρκεί μια μεταγραφή και κάποιες πολιτικές εκδηλώσεις για να ανοιχτούν στην κοινωνία; Και η απάντηση είναι απλή: Προφανώς και όχι.

Στη Φωκίδα η διαφορά ήταν 15 μονάδες, κάτι που δείχνει και το θυμό που έχουν προκαλέσει στην κοινωνία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής και οι αυλικοί του. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε εδώ ο κ. Κωστοπαναγιώτου, ως πολιτικό πρόσωπο, είχε την εικόνα ενός επαναστάτη που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αλλά στο δια ταύτα μόλις έμπαινε στη Βουλή ή σε κάποιο υπουργείο, μεταμορφωνόταν στο παιδί που το έβαλαν τιμωρία γιατί έφαγε το βάζο με το γλυκό. Δεν βοήθησε πραγματικά κυρίως ο χαρακτήρας και η πολιτική στάση του Βουλευτή, όπως και το περιβάλλον του. Ένα περιβάλλον που βούλιαζε στην έπαρση και την αλαζονεία, που πίστευε ότι θα μείνει για πάντα στην εξουσία και που θεωρούσε ότι κατέχει τη μια και μοναδική αλήθεια, που όλοι οι άλλοι είναι χαζοί που αγνοούν. Αυτή η στάση και συμπεριφορά δεν έχει προηγούμενο και μάλλον δεν θα έχει και επόμενο. Μάλλον δεν θα μας ξανατύχει βουλευτής που να μη δίνει το χέρι του στον περιφερειάρχη, που να κλείνει την πόρτα στο δήμαρχο, που να μη σηκώνει το τηλέφωνο και που να μη δέχεται την κριτική. Δε θα μας τύχει ξανά βουλευτής που να θεωρεί ότι είναι τιμή μας που τον εκλέξαμε και που μας κάνει και μεγάλη χάρη που μας εκπροσωπεί.

Η υποψηφιότητα του κ. Τσαμαντάνη είναι σαφές ότι θα εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας, έστω και αν δεν είναι ικανή από μόνη της να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Θα δώσει όμως την αίσθηση ότι το κόμμα αυτό μπορεί να αγκαλιάσει και το χώρο της κεντροαριστεράς που μέχρι σήμερα καθυβρίζει και αποκαλεί «διαπλεκόμενο». Σε κάθε περίπτωση θα δώσει την εντύπωση ότι πλέον θα υπάρχει ένας άνθρωπος με τον οποίο θα μπορούν να συνεννοηθούν, έστω.

Δεν υπάρχει όμως ο χρόνος να απευθυνθούν στην κοινωνία, ούτε και ο τρόπος. Όσο δεν τους ακολουθούν άνθρωποι με μεγάλα λαϊκά ερείσματα, ο χώρος αυτός θα παραμένει απομονωμένος και όποτε εκλέγει βουλευτή θα είναι από άχτι και οργή για τους προηγούμενους, όπως έγινε και το 2015.

 

Το θυμήθηκαν αργά να οργώσουν τη Φωκίδα

 

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής θέτει διλλήματα που αφορούν λύσεις που προωθήθηκαν από την σημερινή κυβέρνηση, όπως τα πανεπιστημιακά τμήματα του Γεωπονικού (σ.σ. τα οποία παρεμπίπτοντος βγάζει τρία!) και το χαρακτηρισμό «άγονο Α» για το νοσοκομείο, ενώ υπόσχεται ότι τα στελέχη τους θα οργώσουν το νομό, ωστόσο δεν έχουν τον πολιτικό χρόνο για να μηδενίσουν συμπεριφορές και αντιδράσεις που στιγμάτισαν βαθιά την τοπική πραγματικότητα.

 

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Άμφισσας, έγινε η αναγκαία κίνηση, ώστε η μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία του Νομού μας να πάρει την εκλογική πρωτοβουλία στα χέρια της.

128  παλαιοί και νέοι πολίτες, από όλο το φάσμα του δημοκρατικού χώρου, αριστεροί, ριζοσπάστες, σοσιαλιστές, οικολόγοι, κομμουνιστές, φίλοι κεντροδεξιοί,  παρά την κούραση από την πολυετή κρίση, παρά τα λάθη και τις κυβερνητικές αδυναμίες, αποφασίζουν παίρνοντας πρωτοβουλίες να είναι ο Δημοκρατικός χώρος που θα επιβάλλει και Πρωθυπουργό και Κυβέρνηση στις 7 ΙΟΥΛΙΟΥ.

 Οι πολίτες αυτού του νομού γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει Δεξιά μα περισσότερο, με ποιες προοπτικές θέλουμε  να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια εμείς και τα παιδιά μας.

Φίλοι και φίλες,

Στις 7 Ιουλίου, κρίνεται το μέλλον της περιοχής και γενικότερα της χώρας.

Κρίνεται, αν θα προχωρήσουν τα 3 πανεπιστημιακά τμήματα στην Άμφισσα –Δελφοί (που καταψήφισαν στην Βουλή και η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ).

 Αν θα συνεχιστεί η κοινωνική πολιτική διευρυμένη κάθε φορά, αν η σύνταξη, η ανεργία θα επανέλθουν  στα προ κρίσης επίπεδα ή αν θα ξαναγυρίσουμε  στα μνημόνια και το ΔΝΤ μέσα από την εφαρμογή του ακραία νεοφιλελεύθερου προγράμματος της Μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας και των κρυφών – φανερών συμμάχων τους.

Οι εκλογές της 7 Ιουλίου θα κρίνουν αν θα προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και προοδευτικές αλλαγές στην Δημόσια διοίκηση (όπως έγινε με την εντοπιότητα στη Φωκίδα), στην απονομή δικαιοσύνης , με καλλίτερη δημόσια παιδεία και υγεία (η Ν.Δ δεν ψήφισε την ρύθμιση για ΑΓΟΝΟ Α του νοσοκομείου Άμφισσας), ή αν θα επικρατήσει η ρεβανσιστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, του 7ήμερου, των απολύσεων των συμβασιούχων, της υποβάθμισης της Δημόσιας παιδείας και υγείας .

Δημοκράτες κ Δημοκράτισσες

Όσοι βρεθήκαμε στην συγκέντρωση της Παρασκευής με την υπουργό κ. Παπανάτσιου, τον Βουλευτή κ Κωστοπαναγιώτου, συζητήσαμε, κριτικάραμε, μα πάνω από όλα συμφωνήσαμε στο αυτονόητο.

 Μας ενώνουν πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Πικρίες και κομματικές ή ιδεολογικές ιδιαιτερότητες μπαίνουν στην άκρη προκειμένου να μην επιτρέψουμε ένα πισωγύρισμα.

Τις ερχόμενες ημέρες θα συναντηθούμε σε κάθε γωνιά του νομού, σηκώνοντας την Δημοκρατική παράταξη στα χέρια μας.

Στις εκλογές  με τον  ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  δίνουμε τη μάχη της αλήθειας και της προόδου με αισιοδοξία  για μια νέα Ελλάδα.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ασφυκτιούν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας – Θα χαθεί η ευκαιρία;

Τραγική είναι η κατάσταση στο 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο, καθώς τα δυο σχολεία στεγάζονται σ…