Home Δήμος Δελφών «Αν και στο τέλος της θητείας σας, όλα είναι ακόμη δρομολογημένα…»
Δήμος Δελφών - 10 Μαΐου, 2014

«Αν και στο τέλος της θητείας σας, όλα είναι ακόμη δρομολογημένα…»

Ανταπαντούν στην αντιδήμαρχο Γαλαξιδίου κ. Μάρω Τασιού – Γουργουρή οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι Βουνιχώρας με το συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ», με επικεφαλής τον κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο, κύριοι Γιάννης Βαρβάτος, Αλέξανδρος Γκούλντας, Γιώργος Μαργαρίτης και Ειρήνη Φραγκουλάκη, σχετικά με τον ξενώνα, την ιστοσελίδα, το μαρτυρικό χωριό, τα όμβρια, το διαδίκτυο και το μονοπάτι κεδροδάσους.


Αναλυτικά, στην απάντησή τους σημειώνουν τα εξής:

Σε απάντηση σε σχόλιο της κ. Γουργουρή και του κ. Τσελέ στο φύλλο της εφημερίδας σας από 09/05/2014, σχετικά με τις θέσεις του συνδυασμού μας για τη Βουνιχώρα, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:
Πρώτον μας κάνει τρομερή εντύπωση, που τώρα στο τέλος της θητείας μιας δημοτικής αρχής, όλα φέρονται να είναι ακόμη δρομολογημένα…
Επί της ουσίας και ειδικότερα:


Α) ΞΕΝΩΝΑΣ Το κτίριο που έχει κατασκευαστεί ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας είναι στο σύνολο του αυθαίρετο και παρόλο που είχε επισημανθεί από εμάς προ διετίας, αλλά και πρόσφατα από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βουνιχώρας κ. Τσελέ Δημήτριο ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, αυτός δημοσίως επέμενε ότι υπάρχει άδεια. Εμείς διεκδικούμε την άμεση πολεοδομική τακτοποίηση και εν συνεχεία την πλήρωση όλων των νόμιμων προϋποθέσεων, ώστε να μπορεί ο ξενώνας να πάρει άδεια λειτουργίας από τον Ε.Ο.Τ.
Πάντως στην Βουνιχώρα σήμερα νόμιμος ξενώνας σε λειτουργία δεν υπάρχει και η τοποθετημένη πινακίδα από την νυν τοπική αρχή περί ύπαρξης ξενώνα είναι παραπλανητική, συνεπώς χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά, για την οποία εμείς δεσμευόμαστε.


Β) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Στο πρόγραμμα μας εμείς αναφέρουμε την κατασκευή ιστοσελίδας αποκλειστικά από την Τ.Κ. Βουνιχώρας με ελεγκτικό όργανο το εκάστοτε εκλεγμένο τοπικό συμβούλιο, στην οποία να μπορούν όλοι οι Σύλλογοι (Αθλητικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχοθανάσης, Απανταχού Βουνιχωριωτών) να κάνουν αναρτήσεις.


Γ) ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Εμείς στο πρόγραμμα μας μιλάμε για πραγματική αξιοποίηση του χαρακτηρισμού της Βουνιχώρας ως «μαρτυρικό χωριό» με συμμετοχή στον εθνικό αγώνα για διεκδίκηση αποζημιώσεων, αξιοποίηση των νομικών δυνατοτήτων που δίνει ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός, ουσιαστική δικτύωση με αντίστοιχες Κοινότητες κλπ. Δεν μας αρκούν οι αναφορές σε λευκώματα, μαρμάρινες πλάκες και το πάρκο της 10ης Απριλίου 1943, που ούτε αυτό έχει ολοκληρωθεί.


Δ) ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ Το έργο για την απορροή όμβριων υδάτων ξεκίνησε, αλλά κατασκευάστηκε μόνο ένα τμήμα 70 μέτρων στον κεντρικό δρόμο Βουνιχώρας – Λιδορικίου και μετά τίποτε. Πρέπει να επιμείνουμε κυρίως για τη μεγάλη συσσώρευση των υδάτων, που γίνεται στον κεντρικό δρόμο ή στο τέλος του χωριού, που όταν βρέχει η πρόσβαση είναι αδύνατη.


Ε) ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Στο πρόγραμμα μας εμείς μιλάμε για ολοκλήρωση των εργασιών μεταφοράς γραμμής για διαδίκτυο και όχι ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως προεργασία από την αρμόδια εταιρία.
Πάντως σήμερα η Βουνιχώρα δεν έχει διαδίκτυο από τηλεφωνική γραμμή και όλοι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι της Βουνιχώρας εξυπηρετούμαστε με Usb Stick. Ακόμη και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων, που απαιτείται internet, προστρέχουμε σε διπλανά χωριά…


Στ). ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΥΣ Στο πρόγραμμα μας εμείς μιλάμε για έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών βάσει της μελέτης της ΑΝΦΩ. Άρα αναγνωρίζουμε ότι όντως έχει γίνει προεργασία. Υπενθυμίζουμε ότι κάποιοι από εμάς (Βαρβάτος Ιωάννης, Μαργαρίτης Γεώργιος) ήμασταν πρωτεργάτες σ’ αυτή την κίνηση ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουνιχώρας «Ο ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗΣ» και με σχετική μας πρόταση στον τότε Δήμαρχο Γαλαξιδίου κ. Αγγουρά είχε γίνει σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εντάχθηκε ως έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του τότε Δήμου Γαλαξιδίου το έτος 2010 και όχι το 2011 όπως αναφέρεται. Κατόπιν μεταφέρθηκε στον νυν Δήμο Δελφών και σήμερα έχουμε ένα έργο προς δημοπράτηση. Έτσι για την υπενθύμιση της πραγματικότητας…

Στο πρόγραμμα μας όμως μιλάμε και για άλλα πράγματα όπως το πρώην κοινοτικό κατάστημα το οποίο έχει λεηλατηθεί, αν και είχε επισκευαστεί με δημόσιο χρήμα και ποτέ κανείς υπεύθυνος δεν ενδιαφέρθηκε να δει ποιοι έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου, μιλάμε για κατασκευή ιατρείου που τώρα στεγάζεται σε κτίριο χωρίς θέρμανση, μιλάμε για αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων που παραμένουν ανενεργά, μιλάμε για επισκευή της παιδικής χαράς, η οποία είναι επικίνδυνη για χρήση από μικρά παιδία, μιλάμε για επιδιορθώσεις χώρων άθλησης οι οποίοι είναι ακατάλληλοι.

Είμαστε σίγουροι ότι τα προβλήματα του χωριού μας τα ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα, διότι όλοι εμείς που είμαστε υποψήφιοι με το συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» και επικεφαλής το Θανάση Παναγιωτόπουλο, είμαστε μόνιμοι κάτοικοι Βουνιχώρας και χρόνια ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά θέματα του χωριού μας.
Επισημαίνουμε ότι στα τρεισήμισι χρόνια διοίκησης της Βουνιχώρας με πρόεδρο τον κ. Τσελέ και αντιδημάρχους τον κ. Β. Καραγιάννη και την κ. Μ. Γουργουρή, δεν έγινε με πρωτοβουλία των ανωτέρω ούτε μια Τοπική Συνέλευση των κατοίκων του χωριού, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, παρά μόνο όταν πιέστηκαν ύστερα από συλλογή υπογραφών των κάτοικων της Βουνιχώρας σχετικά με τα έσοδα από τις Α.Π.Ε.
Όποιος ενδιαφέρεται, διαθέτουμε και σχετικό έντυπο και φωτογραφικό υλικά που αποδεικνύουν τα γραφόμενά μας.


ΟΙ Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι Βουνιχώρας με το συνδυασμό
«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»


Βαρβάτος Ν. Ιωάννης
Γκούλτας Αλκ. Αλέξανδρος
Μαργαρίτης Ν. Γεώργιος
Φραγκουλάκη Ελ. Ειρήνη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…