Home ΕΠΣ Φωκίδας “Αν εκλεγώ θα είμαι πρόεδρος για όλες τις ομάδες”
ΕΠΣ Φωκίδας - 18 Ιουνίου, 2020

“Αν εκλεγώ θα είμαι πρόεδρος για όλες τις ομάδες”

 Την περασμένη εβδομάδα  το Δ.Σ. της ΕΠΣ Φωκίδας αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη των νέων του  οργάνων την Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Μια ημέρα που οι εκπρόσωποι των ομάδων της Φωκίδας θα κληθούν να αποφασίσουν ποιός και με ποιούς όρους θα πάρει στα χέρια του το τιμόνι της Ένωσης , στην ίσως πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της με δεδομένα τόσο τα πενιχρά οικονομικά που διαθέτει όσο  και τον μικρότερο αριθμό ομάδων, σε σύγκριση με  όλες τις ΕΠΣ της Ελλάδας ,  που θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα , εάν και εφόσον το επιτρέψει ο κορονοιός.

Στο πλαίσιο αυτό συναντηθήκαμε με τον κ Φάνη Αγγέλου, εκπρόσωπο του σωματείου “Αμφισσαικός” ο οποίος κατά δήλωσή του ενδιαφέρεται για την ανέλθει στο ύπατο αξίωμα της ΕΠΣ.

 

 

Ποιός είναι

 

Άνθρωπος του ποδοσφαίρου με όλη τη σημασία της λέξης.

Ξεκίνησε τα πρώτα του  βήματα   στο Φωκικό το 1990 σε ηλικία μόλις 14 ετών   όταν η ομάδα έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα και κατέκτησε  τον τίτλο ανόδου στην τότε Δ ΄Εθνική.  Συμπαίχτες του είχε τα «ιερά τέρατα» της εποχής: Στεφανόπουλο , Αναγνωστόπουλο , Μανέτα , Μαρκοδήμο , Ρίνη  , Λίβα  κλπ   ενώ πρώτη του επίσημη  συμμετοχή ήταν στην Άμφισσα με αντίπαλο τον ΑΟ Καλυβιών με  τελικό  σκορ 4-0

«Πραγματικά αξέχαστες στιγμές που έχουν χαραχθεί για πάντα στην μνήμη μου. Τότε το ποδόσφαιρο ήταν πιο ρομαντικό  και όλοι παίζαμε για τη φανέλα. Σήμερα τα πράγματα κάπως έχουν αλλάξει… » , θα σχολιάσει χαρακτηριστικά ο κ Αγγέλου με μια δόση μελαγχολίας ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Επόμενη ομάδα του ήταν ο  Άγιος Αθανάσιος Δράμας , στην πόλη που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Εκεί έμεινε μέχρι το 1997 όταν γύρισε στην Άμφισσα και εντάχτηκε στον Κεχαγιά Προσηλίου που έπαιξε μέχρι το 1999 όταν και τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να κάνει εγχείριση χιαστών βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην καριέρα του στα τοπικά γήπεδα. Ωστόσο, αυτή τελείωσε και τυπικά την επόμενη χρονιά  όταν και αγωνίστηκε στα Α.Ο. Σάλωνα.

Στη συνέχεια ο κ Αγγέλου ασχολήθηκε με τα διοικητικά του Κεχαγιά διατελώντας μέλος του Δ.Σ. για πολλά χρόνια   και στη συνέχεια μετεπήδησε στον Αμφισσαικό ,όταν συγχωνεύτηκε με την ομάδα του Προσηλίου. Στη νέα του ομάδα αναλαμβάνει χρέη προπονητή και ταυτόχρονα , μαζί με τον κ. Θωμά Αναγνωστόπουλο, δημιουργούν τις ενιαίες ακαδημίες του Αμφισσαικού που στην κυριολεξία έγραψαν ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο καθώς συνεργάστηκαν με την Άρσεναλ και μέχρι το 2015  διοργάνωναν το περίφημο τουρνουά «Ξενοφάνης ο Αμφισσευς» με συμμετοχή δεκάδων κορυφαίων σωματείων από Ελλάδα και εξωτερικό   . 

Ταυτόχρονα, ο κ Αγγέλου μαζί με τον κ Αναγνωστόπουλο δημιούργησαν κάτι πρωτοποριακό για τα τοπικά δεδομένα: το πρώτο ιδιωτικό προπονητήριο στο Σερνικάκι όπου και το χρησιμοποιούν για τις ανάγκες του Αμφισσαικού και της Ακαδημίας του αλλά το δίνουν και σε όποια άλλη ομάδα το ζητήσει.

 

 

Πρώτη φορά στην ΕΠΣ

 

 

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που εμπλέκομαι σε διοικητικό επίπεδο με την ΕΠΣ Φωκίδας. Ποτέ στο παρελθόν δεν εκπροσώπησα την ομάδα μου στην Ένωση» θα μας αιφνιδιάσει  ο κ Αγγέλου και όταν τον ρωτήσαμε πως αποφάσισε να βουτήξει κατευθείαν στα βαθιά η απάντησή του ήταν αφοπλιστική : «πάντα είχα στο μυαλό μου ότι κάποια στιγμή θα ανακατευτώ. Απλά τώρα θεώρησα πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, η κατάλληλη στιγμή ώστε να δώσω όλες μου τις δυνάμεις στο τοπικό ποδόσφαιρο.»

Όσο για το όραμά του θα μας ξεκαθαρίσει ότι είναι η εξωστρέφεια: «Πρέπει η Ένωση να ανοιχθεί στην τοπική κοινωνία. Να γεμίσουν ξανά τα γήπεδα με παιδιά. Να σταματήσει αυτή η κατηφόρα και να δοθεί ώθηση στα σωματεία να ξαναγίνουν ενεργά. Υπάρχουν τρόποι για να γίνει αυτό πραγματικότητα, Αρκεί να υπάρχει η θέληση» θα μας πει για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι σε τούτες τις εκλογές ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία οι εκπρόσωποι των ομάδων θα είναι από την πόλη – χωριό της κάθε ομάδας και δεν θα παρατηρηθούν φαινόμενα του παρελθόντος όταν τα σωματεία όριζαν εκπροσώπους από διαφορετικές πόλεις με βάση άλλες συμμαχίες ή απλές φιλίες.

“Τώρα η κάθε πόλη , το κάθε χωριό που έχει ομάδα θα εκπροσωπείται στην ΕΠΣ με τις δικές του δυνάμεις”, θα ξεκαθαρίσει ξέροντας προφανώς ποιούς θα ορίσουν οι ομάδες.

 

 

Ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου

 

 

Στην ερώτηση αν θα επιδιώξει να εκπροσωπηθεί αρχικά στο νέο Δ.Σ. και στη συνέχεια να διεκδικήσει τη θέση του νέου προέδρου ο κ Αγγέλου ήταν ειλικρινής.

«Ναι, με ενδιαφέρει να εκλεγώ στο νέο Δ.Σ. και στη συνέχεια να διεκδικήσω τη θέση του προέδρου. Αν τα καταφέρω να ξέρετε ότι θα είμαι πρόεδρος για όλες τις ομάδες της Φωκίδας και αποκλειστικό μου μέλημα θα είναι η άνοδος του επιπέδου στο  τοπικό ποδοσφαιρο »

Όσο για την κριτική που ακούστηκε από μέρος ανθρώπων του Φωκικού δεν θέλησε να το σχολιάσει λέγοντας απλά «κοιτάζω μπροστά και τους θέλω όλους δίπλα μου»

Το μόνο που θέλησε να πει ήταν ότι αν τελικά οι εκπρόσωποι του Φωκικού θελήσουν να κάνουν ένσταση για την υπόθεση του εκπροσώπου του Αστέρα Ιτέας

– ισχυρίζονται ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω αποβολής από το πρωτάθλημα – δεν μπορεί να κάνει κάτι και αν η ομάδα του Αστέρα νοιώθει ότι θίγεται θα πρέπει να προσφύγει στις νομικές υπηρεσίες της ΕΠΟ. Διευκρίνισε , ωστόσο, ότι από την ΕΠΣ Φωκίδας έφυγε χαρτί προς 11 ομάδες που τους ζητά  να ορίσουν εκπρόσωπο, χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβάνεται ο Αστέρας

 

 

Οι “προγραμματικές δεσμεύσεις”

 

 

 Κάποια στιγμή η συζήτηση πήγε στους δύο προηγούμενους προέδρους της ΕΠΣ με τον κ Αγγέλου να ισχυρίζεται ότι ήταν διαφορετικές οι περίοδοι των κκ Καλύβα και Κατσανάκη.

«Διαφορετικές εποχές. Όταν ήταν πρόεδρος ο κ Καλύβας όλοι ζούσαμε στον ενθουσιασμού της κατάκτησης του Euro 2004 και τότε υπήρχαν χρήματα. Όταν όμως ανέλαβε ο κ Κατσανάκης είχαμε ήδη μπει στην οικονομική κρίση και τα πράγματα στένεψαν. Παρόλα αυτά η τελευταία περίοδος θα μπορούσε να είναι και καλύτερη από την άποψη ότι , δυστυχώς, έμειναν μόνο 12 σωματεία στο νομό και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να  απασχολήσει το νέο συμβούλιο»

Επιπλέον, ο κ Αγγέλου θα μας εκμυστηρευτεί ότι ταυτόχρονα με τη θέση του προέδρου θα βάλει υποψηφιότητα για να είναι αυτός ο ένας και μοναδικός εκλέκτορας που θα έχει η Φωκίδας στις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΕΠΣ.“Είθισται τη Φωκίδα να εκπροσωπεί ο εκάστοτε πρόεδρος . Γιατί να αλλάξει τώρα;” θα αναρωτηθεί και στη συνέχεια θα μας πει ότι σε περίπτωση που όλα πάνε κατ ευχή για αυτόν θα ήθελε να έχει και μια θέση ευθύνης στην ΕΠΟ, όπως είχαν τόσο ο κ Καλύβας όσο και ο κ Κατσανάκης .(σσ ήταν υπεύθυνοι του γυναικείου ποδοσφαίρου”

Σε σχέση με την ΕΠΟ ο κ Αγγέλου θα μας αποκαλύψει κάτι που δεν ξέρει το ευρύ κοινό. “Μας χρωστά η ΕΠΟ περίπου 44.000 ευρώ. Θα τα διεκδικήσω όλα και με αυτά θα προσπαθήσω να ανατάξω το τοπικό ποδόσφαιρο” θα μας πει χαρακτηριστικά

 

 

Σε προτεραιότητα το γήπεδο της Ένωσης και η υγεία των αθλητών

 

 

Ένα από τα ζητήματα που θα τον απασχολήσουν είναι και αυτό του γηπέδου της Ένωσης ο αγωνιστικός χώρος του οποίου βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

«Έχω μιλήσει με ανθρώπους του δήμου Δελφών και της Περιφέρειας και έχω την υπόσχεση ότι θα ενταχθεί στο Leader που τοπικά διαχειρίζεται η ΑΝΦΩ. Αν τελικά διορθωθεί to g;hpedo  θα είναι προς όφελος όλων μας»

 

Ακόμη ο κ Αγγέλου , μετά από ερώτησή μας , θα τοποθετηθεί για τα υγιεινά πρωτόκολλα αλλά και τα πιστοποιητικά υγείας των αθλητών.

«Ήταν σωστή η απόφαση της πολιτείας και της ΕΠΟ να ζητούν πιστοποιητικά υγείας από τους αθλητές προκειμένου να αγωνιστούν . Δεν μπορούσε  το κάθε ερασιτεχνικό σωματείο να γνωρίζει ποιος αθλητής είναι υγιείς και ποιος όχι. Τώρα όλοι γνωρίζουν ότι αν δεν προσκομισθεί το πιστοποιητικό υγείας ο διαιτητής δεν δίνει το ΟΚ για τη χρησιμοποίηση του παίχτη.»

Όσο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοιό θα πει ότι και αυτά είναι αναγκαία για τη δημόσια υγεία και θα ευχηθεί η νέα ποδοσφαιρική χρονιά να ξεκινήσει στην ώρα της  αφού όμως πρώτα  εκμηδενιστούν οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον ιό.

Τελειώνοντας , ο κ Αγγέλου αφού τονίσει ότι μέλημά του είναι να υπάρξουν σε όλα τα γήπεδα της Φωκίδας απινιδωτές (σς σήμερα υπάρχουν μόνο στην Άμφισσα και στην Ιτέα) θα επαναλάβει με έμφαση ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα είναι πρόεδρος όλων των ομάδων και όχι μόνο αυτών που θα τον στηρίξουν

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…