Home Δήμος Δελφών Αντεπιτίθεται η πρόεδρος της Κίρρας κ. Μαντά:«Η κ. Καπαρέλη – Χαρίτου αρκείται στα επικριτικά δημοσιεύματα γιατί στερείται προσωπικών θετικών ενεργειών»
Δήμος Δελφών - 7 Αυγούστου, 2017

Αντεπιτίθεται η πρόεδρος της Κίρρας κ. Μαντά:«Η κ. Καπαρέλη – Χαρίτου αρκείται στα επικριτικά δημοσιεύματα γιατί στερείται προσωπικών θετικών ενεργειών»

 Με φουλ επίθεση η πρόεδρος της Κίρρας κ. Γώγα Μαντά ανταπαντά στην δημοτική σύμβουλο κ. Γεωργία Καπαρέλη – Χαρίτου τονίζοντας ότι «η κα Kαπαρέλη –Χαρίτου  όχι μόνο απουσιάζει από τα τοπικά Συμβούλια αλλά  και στα Δημοτικά Συμβούλια που πηγαίνει  καταψηφίζει σημαντικά θέματα του χωριού μας και εν συνεχεία αποκρύπτει την αλήθεια από τους πολίτες».

Επίσης αναφέρεται με λεπτομέρειες στα έργα που καταψήφισε η κ. Καπαρέλη – Χαρίτου και την εγκαλεί υποστηρίζοντας ότι με άρνηση και μη συνεργασία δεν προχωράει ο τόπος.

Αναλυτικά στο κείμενό της η κ. Μαντά αναφέρει τα εξής:

Όπως φαίνεται  η εκπαιδευτικός και  Διευθύντρια  8θεσιου Δημοτικού σχολείου Γαλαξιδίου, διανύει την πορεία της στα κοινά αρκούμενη στα επικριτικά δημοσιεύματα της απέναντι  στο πρόσωπο της Προέδρου της Κιρρας, ή της Δημοτικής Αρχής και αυτό ως εκπλήρωση των αυτοδιοικητικών της καθηκόντων, καθόσον στερείται προσωπικών θετικών ενεργειών, δράσεων ή  προσφορών στη γενέτειρά της τοποθεσία.  Ας αναλογισθεί λοιπόν  η ίδια, μήπως αυτή η  ολοένα εριστική στάση της συνοδευόμενη από κακοπροαίρετη κριτική είναι αυτή που απομάκρυνε  τους πολίτες από τα τοπικά συμβούλια .

Από τα γραφόμενά  της διαπιστώνεται   ότι έχει  άγνοια των επίσημων εξελίξεων των θεμάτων του Δ. Σ. Δεν φρόντισε να ασκήσει τα καθήκοντά της ως Σύμβουλος και να ενημερωθεί ορθώς. Αντί αυτού μεταφέρει λανθασμένες πληροφορίες στους πολίτες είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα.  Για την αποκατάσταση της αλήθειας , αναφέρω τα εξής:

-Για το Τεχνικό πρόγραμμα ποσού 4.000,00 ευρώ , έτους 2017  έχει γίνει η μελέτη , η διάθεση πίστωσης και βρίσκεται στο στάδιο της εκτέλεσης και της αγοράς αστικού εξοπλισμού.Ολα τα στοιχεία υπάρχουν στην Δ/νση Περιβάλλοντος

-Περιπτώσεις   καταπάτησης δημοτικής περιουσίας έχουν  καταγγελθεί επανειλημμένως και εγγράφως  από εμένα και όχι μόνο από  για τους  Ρομά αλλά και για   άλλους κάτοικους της Κιρρας όπως  και αντιμετωπίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο παρά την αντίθεση της ιδίας.

-Το ενυπόγραφο έγγραφο των πολιτών που  κρυφά  και με δόλο κατατέθηκε  δια της κας Καπαρέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο,  μπορεί κατά μια έννοια να ήταν νόμιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 (παρ. 6,7) αλλά δεν τίμιο  και ηθικά σωστό . Έτσι αντιμετωπίστηκε  από το Δ.Σ., όπου ομόφωνα  αναβλήθηκε  η συζήτησή του για να προηγηθούν οι  αποφάσεις των τοπικών.

-Το θέμα των Ρομά έγινε γνωστό στην κ. Σύμβουλο  διαβάζοντας το ως θέμα στην   (από 27-7-2017) πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου μας

-Τα τρία μέλη του τοπικού Συμβουλίου είμαστε πλέον σε θετικό κλίμα καλής συνεργασίας  για τα τοπικά μας θέματα , (από  το διάστημα απουσίας της Δημοτικής Σύμβολου ). Σε αυτή την κατεύθυνση ορίστηκαν  συναντήσεις συνεργασίας και συντονισμού εργασιών  με τους υπευθύνους καθαριότητας , κλαδεμάτων του Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας

-Ο κάθε ένας από τους  άλλους Δημοτικούς Συμβούλους και κυρίως της πλειοψηφούσας παράταξης, έχει  ήδη επιδείξει την  ενεργό  συμμετοχή του, κοντά στους  δημότες   και πέραν των  συμβουλίων, ενώ η συχνή ή μη παρουσία τους στα τοπικά  δεν παρακωλύει το έργο των Τοπικών Συμβούλων ούτε συντελούν στη διαστρέβλωση  των αποφάσεων  μας. 

 

Η κα Kαπαρέλη –Χαρίτου  όχι μόνο απουσιάζει από τα τοπικά Συμβούλια αλλά  και στα Δημοτικά Συμβούλια που πηγαίνει  καταψηφίζει σημαντικά θέματα του χωριού μας και εν συνεχεία αποκρύπτει την αλήθεια από τους πολίτες. Όπως συγκεκριμένα έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της  23-6-2017   που προτάθηκε από τα έσοδα μεταλλείας ποσό 46000,00 ευρώ να διατεθεί υπέρ Κιρρας ως εξής:

– 4400,00  ευρώ για την κατασκευή ραμπών πρόσβασης  ΑΜΕΑ στην Πλατεία Κιρρας ( είναι στο στάδιο της ανάθεσης εργασιών)

-40000,00 ευρώ για ασφαλτόστρωση της οδού Αγ, Ιωάννου Κιρρας

-1500,00 ευρώ για ανάδειξη της ιαματικής Πηγής στη θέση «Αγιόνερο» Κιρρας

Στα  ανωτέρω  η κυρία Καπαρέλη –Χαρίτου ψήφισε παρόν (λογίζεται ως αρνητική ψήφος σύμφωνα με το άρθρο 96 παρ. 5 του Ν.3463/2006 (ΔΚΚ).)  Η δημοτική Σύμβουλος  όχι μόνο τα καταψήφισε αλλά τα απέκρυψε από τους πολίτες. (ΑΔΑ: 65ΝΜΩ9Θ-6Ρ7)  Ας αναρωτηθεί μήπως  έχει κουράσει ο υπέρμετρος αρνητισμός  της.

    Με την άρνηση και τη μη συνεργασία δεν πετυχαίνουμε τίποτα καλό για τον τόπο. Ευτυχώς που λόγω της ιδιότητας της  Πρόεδρου  Κοινότητας και της  ιδιοσυγκρασίας μου  λειτουργώ με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και  θετική σκέψη. Περίτρανο παράδειγμα καλής συνεργασίας, είναι  το έργο αξιοποίησης του κτηρίου Μακεδών στην Κίρρα Από αρχές του 2017 υποβλήθηκαν αιτήματά μου προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προς το Δήμο Δελφών. Υπήρξε  θετική αποδοχή του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη. Ιδιαίτερα αποτελεσματική  στάθηκε η συμβολή και ο συντονισμός   της Περιφερειακής και Ειδικής Συμβούλου  κ. Αραβαντινού, έτσι το έργο  έχει ήδη ενταχθεί  σε χρηματοδότηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Απριλίου 2017.

Τo έργο έχει ως εξής ,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Περιφερειακή Σύμβουλος:   « Αποκατάσταση κτιρίου «ΜΑΚΕΔΩΝ» στην Τ.Κ. Κίρρας, προϋπολογισμού 288.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει την επισκευή του διωρόφου κτιρίου, καθώς και την προσθήκη κατ’ έκταση εξωτερικού κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ. Στον Α΄ όροφο δημιουργείται ενιαία αίθουσα, ενώ στον ισόγειο χώρο δημιουργούνται δύο αίθουσες και βοηθητικοί χώροι. Η υλοποίηση του έργου κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη, γιατί αφενός θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί το κτίριο χωρίς να αλλοιωθούν τα ιδιαίτερα μορφολογικά του στοιχεία και αφετέρου θα αναδειχθεί, με τη βοήθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, η σημαντική ιστορία του οικισμού, μέσα από μόνιμη έκθεση εξιστόρησης του ανασκαφικού έργου της Κίρρας. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως χώρος συνάθροισης κοινού, καλύπτοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για χώρο πολιτιστικών δρώμενων. Συντάσσεται η μελέτη του έργου και αναμένεται να δημοπρατηθεί στα μέσα του 2018.»

   Η  ολοκλήρωση και υλοποίηση ένας  τόσο σημαντικού  θέματος για την Κίρρα και τους  πολίτες εξαρτάται  απόλυτα από τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας και τη δική μου συμβολή. 

  Κατόπιν των ανωτέρω δηλώνω ότι   δεν έχω πρόθεση και χρόνο να απασχολούμαι με τα  φαιδρά δημοσιεύματα της Κας Καπαρέλη –Χαρίτου που σκοπό έχουν  να  αποπροσανατολίσουν  το ρόλο μου, όπως έχει ήδη  αποπροσανατολιστεί η ιδία.

Τέλος  οφείλουμε   και οι δυο να σεβαστούμε το γεγονός ότι υπηρετούμε το Κράτος ως Δημόσιοι Υπάλληλοι  και μάλιστα η κ. Καπαρελη –Χαριτου που ασκεί το λειτούργημα της παιδαγωγού, της εκπαιδευτικού της Διεύθυνσης σχολικής μονάδας, και  πρέπει να  διατηρούμε και να προβάλλουμε  μια πιο αξιοπρεπή στάση  απέναντι στους πολίτες -  δημότες.

 

                             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ

                                                ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …