Home Ελλάδα Αντίπαλος – ελπιδοφόρος πόλος στον κάλπικο διπολισμό είναι ένα ΚΚΕ πολύ ισχυρό!
Ελλάδα - 16 Φεβρουαρίου, 2019

Αντίπαλος – ελπιδοφόρος πόλος στον κάλπικο διπολισμό είναι ένα ΚΚΕ πολύ ισχυρό!

 «Αντίπαλος – ελπιδοφόρος πόλος στον κάλπικο διπολισμό είναι ένα ΚΚΕ πολύ ισχυρό!» τονίζει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Στις εκλογικές αναμετρήσεις της επόμενης περιόδου το ΚΚΕ προτάσσει το στόχο: Ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχεται ο λαός μας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις τοπικές εκλογές, και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές.

Άλλωστε αυτές οι πολιτικές μάχες δεν χωρίζονται μεταξύ τους. Η μια είναι συνέχεια της άλλης. Και η πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης είναι εξίσου συνέχεια και απόρροια η μια της άλλης. Η ΕΕ κατευθύνει, η κυβέρνηση υλοποιεί, η τοπική διοίκηση εξειδικεύει.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ η οποία ακουμπάει και στα υπόλοιπα αστικά κόμματα επιδιώκει να κρύψει τη βασική στρατηγική τους σύγκλιση στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, ζητήματα. Ταυτόχρονα, η ευκολία με την οποία βουλευτές μεταπηδούν από το ένα αστικό κόμμα στο άλλο, είναι και απόδειξη ότι οι διαφορές τους είναι μικρές γιατί οι στρατηγικές συγκλίσεις τους είναι πολύ μεγάλες. Μαλώνουν μόνο για το ποιος είναι πιο ικανός να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, όπως επίσης ποια συνταγή θα αποδώσει καλύτερα στη διαχείριση της σημερινής βαρβαρότητας.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που βρίσκεται σταθερά απέναντι στο κεφάλαιο και την εξουσία του, σταθερά απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, σταθερά προσηλωμένο στα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, στην πάλη για να έρθει ο λαός πραγματικά στην εξουσία. Αυτή τη σταθερότητα, τη συνέπεια εκτιμούν άνθρωποι αγωνιστές που τα προηγούμενα χρόνια για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χωρίστηκαν, επέλεξαν άλλα κόμματα, όμως σήμερα παίρνουν ξανά τη θέση τους στους αγώνες, δίπλα και μαζί με το ΚΚΕ.

Πολλοί απ’ αυτούς που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μέλη, στελέχη, υποψήφιοί του, και σήμερα, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους ή τους διαφορετικούς προβληματισμούς τους σε κάποια θέματα, βλέπουν στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, οργάνωσης του λαού για ριζικές αλλαγές. Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε. Σ΄ αυτούς που γιόρτασαν μαζί μας τα 100 χρόνια μας και αναθάρρησαν, είδαν πως η ελπίδα είναι εδώ στο ΚΚΕ, στην πάλη για την ανατροπή.

Στο κάλεσμα μας έχουμε ήδη μεγάλη ανταπόκριση. Άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε άλλες δυνάμεις σήμερα δηλώνουν τη στήριξη τους στο ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι σηκώνουμε μαζί τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το κεφάλαιο, έχουμε βρεθεί δίπλα – δίπλα στην καθημερινή πάλη. Σε όσους δεν ανέχονται άλλο στο όνομα μιας δήθεν “αριστεράς” και “προόδου”, να λερώνονται αξίες, ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους κι ανιδιοτελείς αγωνιστές, δεν ανέχονται την υποταγή στους δολοφόνους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, θέλουν να εκφράσουν το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου και της εκμετάλλευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι έχασαν πλέον την όποια εμπιστοσύνη κι ελπίδα τους στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, άλλα κόμματα, αλλά θεωρούν ακόμη ότι η μόνη επιλογή τους είναι να στηρίζουν με βαριά καρδιά ένα δήθεν «μικρότερο κακό». Σε όσους ήδη προβληματίζονται ότι πάντα αυτό το μικρότερο δήθεν κακό, μας οδηγεί όλο και περισσότερο στο χειρότερο, στην υποχώρηση, στην αντίδραση τελικά.

Το ερώτημα είναι: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο γνωστό -σε όλες τις εκδοχές του- αντιλαϊκό δρόμο ή θα βαδίσουμε σε ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν της πάλης, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας;

Αυτό είναι σήμερα το πραγματικό δίλημμα. Όλα τα άλλα κάλπικα διλήμματα θέτουν μπροστά στο λαό ουσιαστικά μία και μόνο επιλογή, αυτή της συνέχισης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, του εγκλωβισμού σε ένα ψεύτικο δίπολο.

Ο λαός μας έχει πείρα από ψεύτικα διλλήματα.

Το “μνημόνιο – αντιμνημόνιο” οδήγησε στο τρίτο και χειρότερο μνημόνιο που όλοι μαζί ψήφισαν. Το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μέσα σε μια νύχτα έγινε ΝΑΙ από όλους. Το πιο πρόσφατο “νέο” – “παλιό” τώρα έγινε “πρόοδος – συντήρηση”, και “προοδευτικό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς”… που προσπαθεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαριεντίζεται με την ακροδεξιά. Είναι η άλλη όψη του “υπευθυνότητα ή λαϊκισμός”, που λέει η ΝΔ. Κι όλα αυτά με μοναδικό στόχο τον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων στις ίδιες αδιέξοδες επιλογές και ενσωμάτωσή τους στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που πλέον δεν εξανθρωπίζεται, μόνο ανατρέπεται εκ βάθρων.

Η δήθεν “πρόοδος” του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει καν υπερώριμους εκσυγχρονισμούς στο Σύνταγμα, όπως ο πλήρης διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας στον οποίο επιμένει το ΚΚΕ. Ενώ χωράει υπουργούς και παράγοντες προερχόμενους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με πλούσια αντιλαϊκή θητεία, μέχρι γνωστούς αντικομμουνιστές και εθνικολαϊκιστές, που όψιμα μετατράπηκαν και σε κοσμοπολίτες, την άλλη όψη δηλαδή του ίδιου νομίσματος.

Σήμερα το σύγχρονο και προοδευτικό είναι η πάλη να κατευθύνεται στην ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών, στην πάλη για την κατάργηση των μνημονιακών αντιλαϊκών νόμων, στην εναντίωση στα σχέδια ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ στην περιοχή. Είναι η πάλη που τελικά θα έχει ως προοπτική μια διαφορετική κοινωνική και οικονομική οργάνωση με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Πάντα προοδευτικό στην ιστορία των κοινωνιών, της ταξικής πάλης είναι να μην συμβιβάζεσαι, να μην υποτάσσεσαι σε αρνητικούς συσχετισμούς, αλλά να παλεύεις να τους αλλάξεις και να τους ανατρέψεις. Μόνο έτσι μεγαλούργησε ο λαός, απέσπασε κατακτήσεις.

Η μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, θα είναι ο βασικός δείκτης ότι περισσότερες εργατικές-λαϊκές δυνάμεις απεγκλωβίζονται από τα διάφορα δίπολα και ψευτοδιλήμματα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος. Θα είναι δύναμη που θα επιστρέφει στο λαό, δύναμη στη στήριξη της δράσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της αποκάλυψης και αντίθεσης στα επικίνδυνα για το λαό ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Η μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ είναι όρος απαραίτητος για να χτυπηθεί η ακροδεξιά στη ρίζα της, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ’ την τρίτη θέση, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε αυτό το σύστημα, στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν το φασισμό. Δεν μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό αντίπαλο της ακροδεξιάς όσοι της έδωσαν άλλοθι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού συγκυβέρνησαν με τους ΑΝΕΛ, όσοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια είτε για να ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, όπως η ΝΔ είτε για να την επικαλούνται, για να βαφτίζουν προοδευτική τη δική τους υποταγή και μετάλλαξη.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η απάντηση: Υπάρχει διέξοδος για το λαό, γιατί το ΚΚΕ παλεύει για δυνατό εργατικό κίνημα, για μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, όλων αυτών που τα συμφέροντά τους βρίσκονται αντικειμενικά απέναντι από τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις τους.

Η επιλογή είναι εδώ: Γιατί αντίπαλος “πόλος”, ελπιδοφόρος “πόλος”, στο σημερινό κάλπικο διπολισμό είναι μόνο ένα ΚΚΕ, παντού πολύ πιο ισχυρό.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …