Home Κοινωνικοί φορείς ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ
Κοινωνικοί φορείς - 14 Φεβρουαρίου, 2019

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

 Γράφει ο Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Συνδιοικητής της Πολιτικής

Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Όταν ο Καποδίστριας εγκατέλειψε τις τιμές και τα αξιώματα που απολάμβανε δίπλα στον Τσάρο της Ρωσίας και ήρθε να αναλάβει το τιμόνι της Ελλάδος του είπε:  «Δεν πηγαίνει στην Ελλάδα ένας πράκτορας της Ρωσίας. Να ξέρετε ότι όταν στραφείτε εναντίον των συμφερόντων της Πατρίδας μου, θα με βρείτε απέναντι σας»

Ο πρώτος και μοναδικός Κυβερνήτης αυτής της Πατρίδας, επετέλεσε ένα τεράστιο έργο ανασύνταξης του  Ελληνικού κράτους εν  μέσω απίστευτων δυσκολιών. Χρειάστηκε να σφραγίσει με το αίμα του το έργο αυτό, όπως το είχε σφραγίσει νωρίτερα με το πολίτευμα του Σταυρού. Την περιουσία του, την είχε ήδη προσφέρει στην Πατρίδα. Οι πιέσεις που εδέχετο ήταν τεράστιες, ιδιαίτερα μετά την έκδοση του εθνικού νομίσματος με το οποίο σφράγισε την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος. Έτσι λίγους μήνες μετά, οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, άλλαξαν τη βούληση του Ελληνικού λαού και ουσιαστικά καθαίρεσαν τον Καποδίστρια με το πρωτόκολλο του Λονδίνου(3-2-1830).Μετέτρεψαν το πολίτευμα της Ελλάδος από «Ελληνική Πολιτεία» σε «Βασιλική Μοναρχία», σε αρμονία με τα δεσποτικά καθεστώτα της Ευρώπης.

Ποια σύγκριση μπορεί να γίνει με όσους τον ακολούθησαν στα ύπατα  αξιώματα της Χώρας; Ιδιαίτερα μετά την μεταπολίτευση, για να μην μακρηγορώ, η σύγκριση θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αν δεν προκαλούσε οργή και θυμό. Οι πολιτικοί « νάνοι»  που κυβερνούν, για ποικίλους λόγους  προφανώς,  δεν έχουν καμία συναίσθηση των ευθυνών τους, δεν κατανοούν τι σημαίνουν τα όχι των προγόνων μας και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο των ξένων, κάτι που διαχρονικά επιβεβαιώνεται και μερικές φορές όπως τώρα,  με εκκωφαντικό τρόπο.

Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, οι πολιτικοί μας ακύρωσαν την Εθνική θέση του 1992, η οποία αντιπροσώπευε τη βούληση σχεδόν ολόκληρου του Ελληνικού λαού και σύρθηκαν  κατόπιν πιέσεων προφανώς, στη θέση του 2008 όπου τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού  τόξου , παραχώρησαν το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Η εθνική μειοδοσία κορυφώθηκε πρόσφατα,  με την παραχώρηση όχι μόνο του ονόματος αλλά και της Μακεδονικής γλώσσας και ιθαγένειας στους Σκοπιανούς. Το «πακέτο» προσφέρθηκε στον Ελληνικό λαό, που αντέδρασε δυναμικά,  με το περιτύλιγμα του… πατριωτικού καθήκοντος.

Πασχίζουν οι σύγχρονοι εφιάλτες να αποδείξουν με στημένες εκπομπές στα ΜΜΕ,  ότι λειτούργησαν για το συμφέρον της Χώρας, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι απλά ενέδωσαν στις αφόρητες πιέσεις «συμμάχων και εταίρων»  και υπηρέτησαν τελικά τα δικά τους συμφέροντα. Με τη Δυτική- υποκριτική- ευγένεια που τους διακρίνει, δεν ξέχασαν αυτοί και ευχαρίστησαν αμέσως  άπασες τις πολιτικές μαριονέτες της Ελλάδας για το καλό που τους έκαναν. Κάποιοι από τους πολιτικούς, όσοι εμφορούνται από διεθνιστικές και εθνομηδενιστικές ιδέες με χαρά υπέγραψαν την συμφωνία της ντροπής. Υπάρχουν όμως και άλλοι που μήδισαν,  προδίδοντας τις αρχές που έλεγαν ότι έχουν. Τελικά για αυτούς όλα έχουν το τίμημα τους.

Όσοι Έλληνες έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας βιώνουν τώρα μια έντονη ψυχολογική πίεση και απογοήτευση. Είναι κάτι διαφορετικό από την αγωνία της καθημερινότητας που ζουν εδώ και δέκα χρόνια,  λόγω των  μνημονίων που το ίδιο το πολιτικό προσωπικό,  με τις οδηγίες και πάλι των «φίλων και εταίρων»  φόρτωσαν στις πλάτες τους. Τώρα μια βαριά σκιά πλανιέται στις ψυχές τους.

 Αναρωτιούνται: Τίνος απόγονοι είναι αυτοί; Πως μπόρεσαν να δώσουν κάτι που δεν τους ανήκει; Πως μπόρεσαν να εκχωρήσουν ένα όνομα για το οποίο χάθηκαν ποταμοί αιμάτων; Πως το έκαμαν ενάντια στη συντριπτική βούληση του Ελληνικού λαού; Και τι θα γίνει αύριο; Τι άλλο θα ζητήσουν οι ξένοι και θα παραχωρήσουν, οι κατ’ όνομα Έλληνες πολιτικοί;

Ψηλά το κεφάλι όσοι Ρωμιοί! Ο Καποδίστριας μας έχει δείξει το δρόμο.

Ας δώσουμε τη μάχη να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας

«Η Ρωμιοσύνη θα χαθεί όντας ο κόσμος λείψη»  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …