Home Δήμος Δελφών Ανανεωτική Δύναμη: «ΒΙΟ.ΚΑ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ. Όταν επικρατεί η κοινή λογική, όλα πάνε καλά»
Δήμος Δελφών - 19 Ιουνίου, 2020

Ανανεωτική Δύναμη: «ΒΙΟ.ΚΑ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ. Όταν επικρατεί η κοινή λογική, όλα πάνε καλά»

 Ανανεωτική Δύναμη: «ΒΙΟ.ΚΑ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ. Όταν επικρατεί η κοινή λογική, όλα πάνε καλά»

 

Η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Άμφισσας είναι γεγονός. Χθες υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου, όπως πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά.

 

Πρόκειται για ένα έργο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει εξαιρετική σημασία για το περιβάλλον και για τη δημόσια υγεία των συνδημοτών μας.

 

Το έργο αυτό σχεδιάστηκε εκ του μηδενός κατά τη δική μας δημοτική θητεία, μελετήθηκε διεξοδικά και αδειοδοτήθηκε πλήρως, μια διαδικασία που ξεκίνησε ήδη από το 2015.

 

Καταφέραμε τον Ιούνιο του 2018 να το εντάξουμε σε χρηματοδότηση της Περιφέρειας (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» – Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας).

 

Η πολυπόθητη τότε πρόσκληση της Περιφέρειας είχε «βγει στον αέρα» το Μάρτιο του 2017 και εμείς υποβάλαμε τη σχετική πρόταση τον Αύγουστο του 2017. Καταλάβαμε μάλιστα τη 2η θέση απ’ όλους τους Δήμους μέσα από μια πολύ ανταγωνιστική διαδικασία, κατά την οποία πάρα πολλές προτάσεις άλλων Δήμων της Στερεάς απορρίφθηκαν.

 

Το καλοκαίρι του 2019, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες προεγκρίσεις, δημοπρατήσαμε το έργο και τώρα πλέον, καθώς τελείωσαν και τα υπόλοιπα προβλεπόμενα στάδια, υπογράφτηκε και η σύμβαση με τον ανάδοχο.

 

Πέραν των πολλών άλλων ωφελημάτων που θα έχει αυτή η αναβάθμιση (η οποία ουσιαστικά θα αποδώσει έναν καινούργιο υπερσύγχρονο Βιολογικό Καθαρισμό Λυμάτων στην Άμφισσα, έπειτα από 35 χρόνια λειτουργίας της εγκατάστασης, που πλέον θεωρείται απαρχαιωμένη), οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν και τούτο:

 

Η μεγάλη μας αγωνία κατά το σχεδιασμό του έργου ήταν το πώς θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε σε επεξεργασία ένα σημαντικό μέρος των λυμάτων της πόλης, που σήμερα κατευθύνονται σε παντορροϊκό αγωγό (μαζί δηλαδή λύματα με όμβρια) και από κει περνάνε δυστυχώς ανεπεξέργαστα στον τελικό αποδέκτη.

 

Η τεχνική λύση βρέθηκε κατά τη φάση της μελέτης. Έπειτα λοιπόν από την εκτέλεση του έργου τους προσεχείς μήνες, θα είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά το σύνολο της πόλης θα διαθέτει αποχέτευση λυμάτων με πλήρη επεξεργασία και αυτό είναι καλό νέο όχι μόνο για την Άμφισσα, αλλά και για τον Ελαιώνα της, για το Δελφικό Τοπίο, για την Ιτέα και για το θαλάσσιο μέτωπό μας.

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία κατά την εκτέλεση του έργου!

——————————————————————-

 

Άμφισσα, 19 Ιουνίου 2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της

«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

Παναγιωτόπουλος Θανάσης

Αγγελόπουλος Άρης

Αναγνωστάκου Σοφία

Αναγνωστόπουλος Λουκάς

Ανδρεοπούλου Μαίρη

Κυριακίδης Αλέξανδρος

Κώνστα Κρυσταλλία

Μίχος Νεκτάριος

Ραβάνης Δημήτρης

Τσονάκας Θανάσης

Και τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής παράταξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…