Home Δήμος Δελφών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Δήμος Δελφών - 24 Απριλίου, 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 Αγαπητοί συμπολίτες,

 

 Εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών και με νέο δεδομένο την ξεχωριστή κάλπη για τις Κοινότητες, η οποία τις αποδεσμεύει από το κεντρικό ψηφοδέλτιο και επιτρέπει τη μη εμπλοκή τους με κομματικές αλλά και παραταξιακές λογικές, μια ομάδα ανθρώπων με γνώμονα την αγάπη μας για την Άμφισσα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη κίνηση, με σκοπό να ζητήσουμε την ψήφο σας.

Κινητήριο δύναμη μας αποτελεί η ανάγκη που αισθανόμαστε να προσφέρουμε στη πόλη που ζούμε και παράλληλα η επιθυμία μας να διαθέσουμε τους εαυτούς μας, αφενός στις απαιτήσεις της καθημερινότητας αφετέρου στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε επί της ουσίας με οποιαδήποτε δημοτική αρχή εκλεγεί  και ταυτόχρονα είμαστε αποφασισμένοι να απαιτήσουμε , αλλά και να διεκδικήσουμε με σθένος όλα όσα χρειάζεται η Άμφισσα σήμερα ώστε να προοδεύσει και να αποκτήσει νέες προοπτικές για τα παιδιά μας.

Βασικές αρχές της κίνησής μας είναι:

α) Η δημοκρατική διαδικασία και ο συστηματικός διάλογος σε επίπεδο Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας, αλλά και η ευρεία διαβούλευση με τους συμπολίτες μας για όλα τα ουσιαστικά ζητήματα της πόλης .Ο Κλεισθένης μας δίνει ένα σημαντικό εργαλείο, αυτό του δημοψηφίσματος της πόλης αλλά και των συμβουλίων των γειτονιών-ενοριών της.

β) Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Τοπικό Συμβούλιο , η θεσμική μας λειτουργία θα στηρίζεται στους ισχύοντες νόμους και  η πιστή ανταπόκριση μας στις θεσμικές μας υποχρεώσεις θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη της Άμφισσας και την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των δημοτών  όσο και των επισκεπτών της.

 Μερικοί από τους Στόχους  μας, πάνω στους οποίους θα εργαστούμε, είναι:

Να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητας ,  να δημιουργήσουμε μία  πόλη φιλική προς όλους, να κάνουμε τη χρήση των νέων τεχνολογιών των ευφυών πόλεων εφικτή για όλους, να συντηρήσουμε και να βελτιώσουμε παιδικές χαρές και  αθλητικούς χώρους της πόλης μας,  να δημιουργήσουμε χώρους πρασίνου και περιπάτου, να δώσουμε  έμφαση στην νεολαία αλλά και στη Τρίτη ηλικία, να ενισχύσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ,να δώσουμε έμφαση σε σημεία επισκεψιμότητας και να βελτιώσουμε τις παροχές τους ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους ξένους επισκέπτες π.χ. Χάρμαινα, Μουσεία κ.α.,    να τονώσουμε την τοπική αγορά, να στηρίξουμε την αγροτική οικονομία δίνοντας έμφαση στην ελιά,   να διοργανώσουμε  πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την πολιτισμική και πνευματική ανάπτυξη της περιοχής μας.

 Το όνομα που αποφασίσαμε να δώσουμε στο συνδυασμό μας είναι: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ», θέλοντας να εκφράσουμε την βασική μας βούληση να λειτουργήσουμε δημιουργικά και συνεργατικά, με απώτερο σκοπό το καλό της Άμφισσας.

Ακούμε στις μέρες μας για τις «ευφυείς» πόλεις , θεωρούμε ότι η πόλη μας μπορεί να αποτελέσει μια από αυτές. Η Άμφισσα αποτελεί μια περιοχή της οποίας η ιστορία και ο πολιτισμός επιβάλλουν τη συνεχή προσπάθεια όλων μας ώστε να αποκτήσει όλα όσα της αξίζουν.

Πιστεύουμε βαθιά σ’ αυτό που κάνουμε, πιστεύουμε ότι με την κίνησή μας επιτελούμε το καθήκον μας ως ενεργοί πολίτες , και ως  Αμφισσιώτες, ελεύθεροι από κόμματα και παρατάξει

 

Άμφισσα, 23 Απριλίου 2019

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ»

 

 1. Βενετσάνης Νικόλαος του Κρεμεζή

 2. Κουτσοχιώνης Ιωάννης ( Γιαννακός) του Ευαγγέλου

 3. Μερινόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου

 4. Μπακαλιός Χρήστος του Κωνσταντίνου

 5. Σταματέλλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου

 6. Στέφου Μαρία του Χαράλαμπου

 7. Τσάφου Μαρία του Γεωργίου

 8. Φουσέκη Φωτεινή ( Φανή) του Γεωργίου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …