Home Β & Γ Εθνική Αναδείχτηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές
Β & Γ Εθνική - 28 Φεβρουαρίου, 2018

Αναδείχτηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές

 Με απόλυτη επιτυχία και σημαντική προσέλευση πολιτών ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο η ημερίδα που διοργάνωσε ο Αστέρας Ιτέας στην Άμφισσα με θέμα : 

« Προοπτικές Ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού στο Δήμο Δελφών, Μέσω της πραγματοποίησης Ποδοσφαιρικού Τουρνουά»
Στόχος της ημερίδας ήταν  η παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας που πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα  του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ,σχετικά με την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.
Στην ημερίδα συμμετείχαν  με εισηγήσεις τους, φορείς του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών, του Αστέρα Ιτέας και της ΕΠΣ Φωκίδος.
 
Την οργάνωση άνοιξε ο πρόεδρος του Αστέρα Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σημειώνοντας  τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής από τη διοργάνωση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων φέρνοντας ως παράδειγμα την Καλαμάτα, στην οποία , όπως ισχυρίστηκε, ανέβηκε κατά 220% η εμπορική κίνηση τις ημέρες που διεξάγονταν ανάλογα καμπ.
Επιπλέον, ο κος Μαντούβαλος αναφερόμενος  στο γεγονός ότι επέλεξε την Άμφισσα για τη διοργάνωση της ημερίδας σημείωσε ότι «Ο αθλητισμός ενώνει. Η Άμφισσα είναι η πρωτεουσα του Νομού και καλώς την επιλέξαμε. Δεν είμαστε σε καμιά αντιπαράθεση ούτε με την Άμφισσα και τις ομάδες της, ούτε με το Φωκικό, Μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο να θέλω να κερδίσει η ομάδα μου, ο Αστέρας, αλλά έξω από το γήπεδο επιθυμώ να επικρατεί φίλαθλο πνεύμα»
 
Παρέμβαση-εισήγηση έκανε  και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δελφών και υπεύθυνη τουρισμού κα Έλλη Κοτσάνου Ρομβοτσάνου με θέμα «Η σημασία εναλλακτικών μορφών τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες, ο ρόλος της αυτοδιοίκησης» τονίζοντας επιπλέον ότι ο δήμος Δελφών θα είναι αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες, εξήροντας ταυτόχρονα το ρόλο του Αστέρα Ιτέας και του προέδρου του κ Μαντούβαλου.
 
Τη δέσμευση ότι θα βοηθήσει ο δήμος Δελφών με όλες του τις δυνάμεις επανέλαβε και ο αντιδήμαρχος, υπευθυνος στα αθλητικά κ Ν. Μίχος ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ Βασίλης Αυγερινός στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή επιτυχ΄ια στην προσπάθεια ευχόμενος οι νέοι της περιοχής να βρουν διέξοδο στον αθλητισμό και όχι σε άλλες δραστηριότητες, εννοώντας προφανώς τα ναρκωτικά, το αλκόολ κλπ
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φωκίδας κ Μπάμπης Κατσανάκης αξιολογώντας την ημερίδα ως σημαντικό γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην περιοχή. 
Χαιρετισμό , μέσω βίντεο, έστειλε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ Βαγγέλης Κατσαγούνος τονίζοντας ότι πάντα η Περιφέρεια είναι αρωγός σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες , όπως η συγκεκριμένη , όπως και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ιτέας κ Τεντ Γουωρθ ο οποίος απεκάλυψε ότι ακόμη και τώρα παίζει ποδόσφαιρο
Τέλος, τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασαν οι κκ Α Βλασακούδης, Σ.Τεμπονέρας, Σ. Σταυρόπουλος και Π Τσέκερη ενώ το συντονισμό της ημερίδας εκανε ο δημοσιογράφος κ Χαράλαμπος Μπέλιας
΄Ακόμη να σημειώσουμνε ότι την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φωκίδας κα Ανθή Ματσάκη,  αθλητές και παράγοντες του Αστέρα Ιτέας, του Αμφισσαικού, της Ακαδημίας 94, του Κρισσαίου Χρισσού., του Μάκαρου κλπ
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Also

Ο Δήμος Δελφών στο πλευρό των ελαιοκαλλιεργητών του Ελαιώνα  Π. Ταγκαλής: «Μνημείο Πολιτιστικής κληρονομίας ο παραγωγικός Ελαιώνας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 9.8.2022        Α.Δ.Τ.:60/202…