Home Συνεντεύξεις-Άρθρα Ακόμη και αν δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία την Α Κυριακή αλλά εκλεγεί τη Β Δήμαρχος ο κ. Γ.Καπεντζωνης ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του: «Θα διοικήσω με την ομάδα μου»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 27 Απριλίου, 2019

Ακόμη και αν δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία την Α Κυριακή αλλά εκλεγεί τη Β Δήμαρχος ο κ. Γ.Καπεντζωνης ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του: «Θα διοικήσω με την ομάδα μου»

 Ακόμη και αν δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία την Α Κυριακή αλλά εκλεγεί τη Β Δήμαρχος ο κ. Γ.Καπεντζωνης ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του:

«Θα διοικήσω με την ομάδα μου»
-Δεν έχει την πρόθεση για μετεκλογική συνεργασία και δε μετακινείται από την αρχική του δήλωση, ωστόσο τονίζει ότι προεκλογικά είναι ανοικτοί στο διάλογο με τις άλλες παρατάξεις. 
-«Δεν θέλαμε να εκχωρήσουμε για χρόνια τα δημοτικά τέλη», δηλώνει για την απόφασή του να μην κάνει με σύμβαση τύπου ΣΔΙΤ την αναβάθμιση του οδοφωτισμού. 
-Τι λέει για τις ανεξαρτητοποιήσεις Μπρούμα, Καλλιαμπέτσου, τη στάση Μάμαλη, αλλά και το ψηφοδέλτιο της κ. Μπατζελή. 

Συνέντευξη στη Γιώτα Γιαννούλη


Τους λόγους που ακόμη δεν έχει προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για το θέμα των ανταποδοτικών τελών για την ύπαρξη της λίμνης Μόρνου, εξηγεί ο υποψήφιος δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης σε συνέντευξή του στην ΩτΦ.
Επίσης ο κ. Καπεντζώνης μιλάει για τη συμμέτοχη του δήμου σε όλες τις προσκλήσεις για χρηματοδότηση έργων,  τη δουλειά που έχει γίνει στο Λιμενικό Ταμείο, αλλά και τους λόγους που οδηγούν σε καθυστέρηση τα έργα των κοινοτήτων. 
Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτησή του για τις ανεξαρτητοποιήσεις των κ. Μπρούμα και Καλλιαμπέτσου, τη στάση του κ. Μάμμαλη, αλλά και το ψηφοδέλτιο της κ. Μπατζελή, όπου αποχώρησε από αυτό ο κ. Χρήστος Τσαμαντάνης. 


«Το έργο δεν έχει χρονικά όρια»

ΩτΦ: Δυο θητείες δεν σας έφτασαν να ολοκληρώσετε το έργο σας; Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε τρίτη θητεία;

Γ.Κ.: Το έργο δεν ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο, σε δυο ή σε τρία. Δεν έχει χρονικό ορίζοντα ούτε και φυσικά είναι μονοδιάστατο, με αρχή, μέση και τέλος. Υπάρχουν έργα που χρειάζονται δέκα χρόνια, όπως το φράγμα στο Χάρμισκο. Υπάρχουν έργα που κάνουν να προετοιμαστούν 15 χρόνια όπως είναι το έργο του αναδασμού, έργα, όπως η παραλία Τολοφώνος και είναι νέα έργα που έρχονται, προετοιμάζονται, ωριμάζουν και εκτελούνται. Δεν είναι λοιπόν ζήτημα να μιλάμε για μια, δυο ή τρεις θητείες, αλλά εναπόκειται στην ικανότητα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής να τα ιεραρχεί σωστά, να τα μελετά, να τα προετοιμάζει, να τα παρακολουθεί και φυσικά να τε εκτελεί. 
Είμαστε σε μια φάση με πολλές προτάσεις ώριμες και να ξέρετε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά πραγματικά σε αυτό τον τομέα.   
 
ΩτΦ: Η παράταξή σας είναι ανεξάρτητη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως έχουν συζητηθεί θέματα που έχουν διχάσει τους συμβούλους σας και τελικά φέρνουν στην επιφάνεια τη χαοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσά σας, όπως το μνημείο του ΚΚΕ στο Ευπάλιο, το Μακεδονικό και άλλα. Δε σας πειράζει όταν καταψηφίζονται οι προτάσεις σας;

Γ.Κ.: Έχει δυο διαστάσεις το ένα είναι το μέγεθος της ανεξαρτησίας μας και το δεύτερο οι διαφορετικές απόψεις. Δε κρυβόμαστε, δε φοβόμαστε. Ζητήματα αιχμής, με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις τα διαχειριζόμαστε χωρίς καμιά προκατάληψη, χωρίς ταμπού. Για τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του ψηφοδελτίου μας ο χρόνος που πέρασε μας δικαιώνει. Τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από χρόνια και βλέπετε ότι σήμερα όλα τα ψηφοδέλτια είναι ανεξάρτητα.
Βλέπουμε πολλούς υποψηφίους να παρακαλάνε τις νομαρχιακές κομμάτων για μια σταγόνα στήριξη. Βλέπουμε βουλευτές να παρακαλάνε κάποια άτομα για να πλαισιώσουν ψηφοδέλτια. Εμείς είμαστε καθαρά ανεξάρτητη παράταξη έξω από ιδεολογικές και κομματικές προσεγγίσεις με εξίσου καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. 
 
ΩτΦ: Η παράταξή σας μπορεί να είναι ανεξάρτητη εσείς όμως ανήκετε στο χώρο του ΚΙΝΑΛ. Στηρίζετε το ψηφοδέλτιό του στην Περιφέρεια και την επικεφαλής Κατερίνα Μπατζελή; Πως κρίνετε την παραίτηση Τσαμαντάνη;

Γ.Κ.: Δε θα μπω να σχολιάσω άλλα ψηφοδέλτια, προφανώς και γνωρίζω την κ. Μπατζελή, είναι ικανή υποψήφια, αλλά από εκεί και πέρα δεν έχουμε καμιά εμπλοκή με άλλα ψηφοδέλτια, εντάξεις υποψηφίων, παραιτήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Και οι ψηφοφόροι μας, αλλά και τα στελέχη της παράταξής μας θα κάνουν ο καθένας τις επιλογές του, τόσο στις περιφερειακές εκλογές, όσο και σε όλες τις κάλπες. 
 
ΩτΦ: Πρώτη φορά φέτος είχαμε ανεξαρτητοποιήσεις από την παράταξή σας. Είπατε ότι θα διεκδικήσετε τις δυο έδρες των κ. Καλλιαμπέτσου και Μπρούμα, το κάνατε;

Γ.Κ.: Το έκανα ζητώντας τους τις έδρες τους. Ο νόμος καλύπτει αυτή τη διαδικασία. Από εκεί και πέρα δεν θα έκανα κάτι περαιτέρω. Ούτε πραξικόπημα θα έκανα, ούτε θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αυτή τη συμπεριφορά. Κατήγγειλα αυτή τη στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι έξω από αυτό δεν πρόκειται να κάνω. Ό,τι συζητείται είναι πάντα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. 
 
ΩτΦ: Πως κρίνετε τη στάση του κ. Μάμμαλη απέναντί σας;
 
Γ.Κ.: Ήταν έμπιστος συνεργάτης μου, χειρίστηκε αρκετά θέματα με επάρκεια. Άσκησε σε πολλά συμβούλια την κριτική του, που σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια είναι άδικη, είναι δικαίωμά του. 
 
«Ανανεωμένο στο 60% το ψηφοδέλτιό μας»
 
ΩτΦ: Στις εκλογές συνηθίζεται να ανανεώνεται το ψηφοδέλτιο για να μην κουράζει. Εσείς είστε ικανοποιημένος από την ανανέωση που πετύχατε;

Γ.Κ.:  Η ανανέωση ξεπερνά το 60%, αλλά δεν είναι θέσφατο ότι οι παλαιότεροι πρέπει να φύγουν. Πάντα τηρείται μια ισορροπία των ανθρώπων που έχουν μια πορεία και εμπειρία. Ο εμπλουτισμός των συνδυασμών με νέα πρόσωπα είναι οξυγόνο αναζωογόνησης. Η εμπειρία πρέπει να συνδυάζεται με τις νέες ιδέες. 
 
ΩτΦ:  Την Τετάρτη 10/4/2019 ήμουν στη Δωρίδα και μίλησα με πολύ κόσμο. Διαπίστωσα ότι το παραλιακό μέτωπο του δήμου έχει παράπονα από εσείς κυρίως για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων. Για παράδειγμα έχετε υπογράψει σύμβαση με τον εργολάβο για την αποκατάσταση του οδοστρώματος εντός οικισμού, αλλά το έργο δεν ξεκινά. Που οφείλονται αυτές οι καθυστερήσεις;

Γ.Κ.: Οι καθυστερήσεις είναι μικρές και έχουν να κάνουν κυρίως με τις καιρικές συνθήκες. Για το συγκεκριμένο έργο, σας λέω ότι έχει ξεκινήσει, αλλά διακόπταμε γιατί έβρεχε. Όλοι γνωρίζουν ότι δε μπορεί και δεν πρέπει να συντηρούνται χωματόδρομοι με βροχές και λάσπη. 
 
ΩτΦ: Για ποια έργα της παρούσας θητείας σας είστε υπερήφανος;

Γ.Κ.: Προσπαθούμε πάντα να προετοιμαζόμαστε ώστε να καταθέτουμε προτάσεις σε όλες τις προσκλήσεις που ανοίγουν. Αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα στα μικρά έργα των κοινοτήτων που αναγκαζόμαστε να τα αφήσουμε πίσω. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε την πρόταση για τους βιολογικούς καθαρισμούς που πρώτη φορά πήραμε λεφτά για αυτό και μας έχει ήδη εγκριθεί ήδη έργο προϋπολογισμού 10 εκ ε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Κάναμε πρόταση 3,5 εκ ε για υδρεύσεις που έλαβε έγκριση, όπως και ένα σύστημα ελέγχου και τηλεμετρίας που μας εξασφαλίζει οικονομία στο νερό, που επίσης έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Ανταποκριθήκαμε για τις παιδικές χαρές, που έχουν εγκριθεί και είμαστε σε στάδιο δημοπράτησης. Να σας πω δε ότι με τη βοήθεια του βουλευτή πήραμε το πρόγραμμα για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε προαύλια σχολείων. Εκπονήσαμε μελέτη για την αγροτική οδοποιία με το πρόγραμμα του Χαρίτση. Ολοκληρώσαμε αθλητικές εγκαταστάσεις, νέο νηπιαγωγείο στην Ερατεινή, κλείσαμε οριστικά και αποκαταστήσαμε χωματερές. Αυτά και πολλά ακόμη ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του δήμου και εκτείνονται σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Είναι σωστά κατανεμημένα και γεωγραφικά μέσα στο δήμο Δωρίδας. 
 
«Δεν εκχωρούμε καμιά αρμοδιότητα του δήμου μας»

ΩτΦ: Λύστε μου αλήθεια μια απορία. Γιατί επιλέξατε να κάνετε το έργο του οδοφωτισμού με το Ταμείο Παρακαταθηκών και όχι με ΣΔΙΤ. Υπάρχουν εταιρείες που έχουν κάνει «σκούπα» αυτά τα έργα.

Γ.Κ.: Δεν είμαστε εμμονικοί, ούτε και έχουμε καμιά προκατάληψη, όμως σε ένα πράγμα είμαστε πολύ αυστηροί, δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε με τίποτε αρμοδιότητα του δήμου. Αν το κάναμε με σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΣΔΙΤ) θα έπρεπε να εκχωρήσουμε για πολλά χρόνια τα δημοτικά τέλη, κάτι που είναι αντίθετο στη φιλοσοφία μας. Εξάλλου μπορούμε να πάρουμε εύκολα το δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων. Μην ξεχνάμε ότι κάθε εταιρεία που θα έρθει να πάρει το έργο έχει υπολογίσει και το δικό της κέρδος, κέρδος που θα μετακυλήσει με κάποιο τρόπο στους δημότες μας, κάτι που δεν το θέλουμε. Αυτό το κέρδος στην περίπτωσή μας θα το καρπωθεί ο δημότης μας.  
 
ΩτΦ: Έχετε δηλώσει ευθέως ότι αν δεν συνεργαστείτε προεκλογικά με άλλη παράταξη, μετεκλογικά δεν θα προχωρήσετε σε συνεργασία. Χρησιμοποιήσατε μάλιστα μια πολύ σκληρή κουβέντα. «Προτιμώ να πάω σπίτι μου», είπατε. Αν οδηγηθείτε σε Β Κυριακή και δεν εξασφαλίσετε πλειοψηφία θα το κάνετε;

Γ.Κ.: Η Β Κυριακή, όπου χρειαστεί και αν χρειαστεί βγάζει δήμαρχο. Οι σύμβουλοι εκλέγονται από την Α Κυριακή. Εκείνο που έχω πει είναι πως αν είμαι δήμαρχος θα αναλάβω με τη δική μου ομάδα. 
 
ΩτΦ: Ο δήμος Δωρίδας κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας σας δεν διακρίθηκε για τα πολιτιστικά του δρώμενα, με εξαίρεση τα πανηγύρια, αλλά και ουδέποτε εκτελέστηκε πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Γιατί;

Γ.Κ.: Στη Δωρίδα αναλαμβάνονται πολλές πρωτοβουλίες από πολλούς φορείς, έχουμε την τύχη να έχουμε δεκάδες συλλόγους. Σε ένα πλέγμα δράσεων και πολιτιστικών παρεμβάσεων ο δήμος μας προτιμά να στέκεται αρωγός. Δεν πάει να καπελώσει τίποτε, ούτε και επιχειρεί να στήσει κάτι δικό του. Είναι δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες, όπου πάντα ο δήμος μας είναι στο πλευρό τους και υποστηρίζει. 
 
ΩτΦ: Βοηθάτε πολύ οικονομικά αθλητικούς συλλόγους και σωματεία. Πως καταφέρνετε να νομιμοποιείτε αυτές τις επιχορηγήσεις; Το ρωτάω αυτό, διότι έχουν απευθυνθεί ομάδες σε άλλους δήμους και τους λένε ότι αυτές οι δαπάνες δεν είναι νόμιμες και φεύγουν με άδεια χέρια. 

Γ.Κ.: Αυτό γίνεται μέσω των παραινέσεων που κάνουμε όπου μπορούμε με την υποστήριξη εταιρειών της περιοχής. Οι πόροι αυτοί εντάσσονται στα πλαίσια των προγραμμάτων τους για την κοινωνική εταιρική ευθύνη και με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω. 
 
ΩτΦ: Ποια είναι η ωφέλειά σας από τη συμμετοχή σας στο Δίκτυο Δελφών και γιατί αυτό δεν πληροί τον έτερο σκοπό του, τον τουρισμό;

Γ.Κ.: Είναι μια πρωτοβουλία που αγκαλιάσαμε οι δυο δήμοι της περιοχής και η περιφέρεια. Στα πρώτα του βήματα έκανε ένα Φεστιβάλ που πήγε αρκετά καλά. Έγινα κάποιες σημαντικές εκδηλώσεις και στη δική μας περιοχή. Κάθε αρχή και δύσκολη. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα. 
 
ΩτΦ: Ναι αλλά ούτε στο προϋπολογισμό του 2019 έχετε σημαντική ποσό για τουριστική προβολή, κάτι που συνεπάγεται ότι με 11.000 ε δεν μπορεί να εκτελεστεί κάτι αξιόλογο.

Γ.Κ.: Έχουμε πάντα τη δυνατότητα να κάνουμε αναμόρφωση προϋπολογισμού, αν αξιολογήσουμε ότι υπάρχουν δράσεις που πρέπει να γίνουν. Επιπλέον, μετά την υλοποίηση και απορρόφηση της συγκεκριμένης πίστωσης. 
 
ΩτΦ: Και ο δήμος γιατί δεν εκτελεί πρόγραμμα τουριστικής προβολής;

Γ.Κ.: Ο δήμος δεν μπορεί να πάει με επιμέρους μικρές παρεμβάσεις, λόγω του ανάγλυφου, αλλά και των πολλών μνημείων που έχουμε. Χρειαζόμαστε μια συνολική μελέτη που συνεπάγεται ένα γενναίο προϋπολογισμό, που μέχρι τώρα δεν είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. 
 
ΩτΦ: Εάν χάσετε τελικά τις εκλογές, ο διάδοχός σας θα βρει ένα πολύ μεγάλο ποσό στο ταμείο. Θα είστε ευχαριστημένος που δεν το κάνατε έργα και δράσεις;

Γ.Κ. Υποθετικά δεν θέλω να απαντήσω αν θα χάσω ή θα κερδίσω. Σε κάθε περίπτωση είμαι ικανοποιημένος γιατί πήραμε πολλές πρωτοβουλίες και σε πολλά θέματα. Για να μπορείς να μιλάς με φορείς, όπως τράπεζες, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ), πρέπει να έχεις μια αξιοπιστία. Εμείς μπορούμε να μιλάμε για έργα μεγάλα, όπως τα 10 εκ ευρώ των αποχετεύσεων που σας ανέφερα πριν, καθότι η χρηματοδότησή του είναι 50%, δηλαδή 5 εκ ε και οφείλουμε να πείθουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε την ίδια συμμετοχή, ασχέτως αν δεν χρειαστεί γιατί το έργο θα έχει έκπτωση. Εμείς οφείλουμε να τους δείχνουμε ότι αν χρειαστεί μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαπραγματευόμαστε και τελικά να εντάσσουμε έργο 10 εκ ε. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για ένα δήμο. 
Να σας θυμίσω δε, ότι πέρα από τα έργα που είναι πάρα πολλά, ο δήμος μας έχει ενισχύσει και έχει σταθεί ουσιαστικά στο πλευρό κρατικών υπηρεσιών, όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική με διάφορους τρόπους, ενώ για το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου είναι καταλυτική η αρωγή του δήμου, δεδομένου ότι εξασφαλίζει στέγη σε μέρος του ιατρικού προσωπικού και αυτό αποτελεί σοβαρό κίνητρο για τη στελέχωσή του.  
Παράλληλα μη ξεχνάμε ότι η κρίση δεν έχει περάσει οριστικά και οφείλουμε να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των εργαζομένων και την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.  
 
ΩτΦ: Είχατε πει ότι θα προσφύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα αντισταθμιστικά. Γιατί δεν το έχετε κάνει;

Γ.Κ.: Τα αντισταθμιστικά είναι μια παράλληλη διαδικασία για το δήμο μας. Είναι κάτι που δεν ολοκληρώνεται σε μια θητεία. Εκείνο που έχουμε καταφέρει είναι να εξασφαλίσουμε ομοφωνία και σύμπνοια του δίκαιου αιτήματος της περιοχής μας. Έχουμε ολοκληρώσει τις επαφές μας με τα κόμματα, τα υπουργεία, του άλλους δήμους που αφορά το θέμα και συνεχίζουμε με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε πάει στην επιτροπή αναφορών και μένει να πάμε στην επιτροπή περιβάλλοντος και την επιτροπή οικονομικών. Είναι προϋπόθεση να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες για να προχωρήσουμε σε ένδικη διεκδίκηση, που ακόμη ελπίζουμε ότι δε  θα χρειαστεί. 
 
ΩτΦ: Ο δήμος Δελφών πήρε όμως κάποια αντισταθμίσματα.

Γ.Κ.: Εμείς δεν είμαστε πελάτης της ΕΥΔΑΠ, δεν έχουμε καμιά εμπορική σχέση Εμείς μιλάμε μόνο με τα υπουργεία και την ελληνική Πολιτεία. 
 
ΩτΦ: Συνηθίζεται όμως όπου υπάρχουν ΑΕ να κατευθύνουν κάποια κονδύλια από το πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Γ.Κ.: Η Δωρίδα δεν πήρε ποτέ και τίποτε.
 
ΩτΦ: Πως πάτε με το Λιμενικό Ταμείο που απέκτησε ο δήμος σας;

Γ.Κ.: Παρά τις όποιες δυσκολίες το Λιμενικό μας Ταμείο κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Έχουμε κάνει βελτιώσεις δρόμων, παραλιακών πεζοδρομίων, καθαρισμό λιμένων, βγάλαμε υπολείμματα ναυαγίων από το λιμάνι των Τριζονίων, και αρχίσαμε ήδη να εισπράττουμε τα πρώτα τέλη που δικαιούμαστε από τα πλοία που ελλιμενίζονται. Το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής έχει ενημερωθεί για όλα αυτά και για το νοικοκύρεμα που έχει γίνει στα Τριζόνια, το οποίο το αντιλαμβάνεται αμέσως όποιος μπαίνει στα νησί. Προ ημερών εγκρίναμε έργα 130.000 ε περίπου και παράλληλα είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε πρόταση για έργα στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ σε πρόσκληση που μας ήρθε μόλις προχθές Μεγάλη Τετάρτη. Σας είπα και πριν ότι δεν θέλουμε να βγαίνουν προσκλήσεις και να μην είμαστε παρόντες. Η ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδας είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής και αισθανόμαστε υπερήφανοι, τόσο ως δήμος, όσο και ως Δημοτικό Συμβούλιο για το σημείο που το έχουμε φτάσει και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.
 
ΩτΦ: Εκλεχθήκατε πρόσφατα αντιπρόεδρος στο Φορέα Διαχείρισης και προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου. Αυτό συνεπάγεται νέους περιορισμούς για την περιοχή; 

Γ.Κ.: Δεν ξεκινάμε με περιορισμούς. Όμως μια κλειστή θάλασσα όπως ο Κορινθιακός Κόλπος που από την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία έχει ενταχθεί στο δίκτυο περιοχών NATURA, με μεγαλύτερες ευαισθησίες και κίνδυνο για μεγάλα προβλήματα οφείλουμε όλοι να τη διαχειριστούμε με ιδιαίτερη προσοχή.  Τόσο σε ότι αφορά τους θαλάσσιους πληθυσμούς, όσο και σε ότι αφορά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος γύρω από το Κορινθιακό. Χωρίς ποτέ να παραγνωρίζουμε ότι αυτή είναι η θάλασσά μας, αυτή είναι η ζωή μας και θα πρέπει σε αυτό το χώρο να επιβιώσουν και οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι επαγγελματίες αλιείς και να προστατευτούν τα μνημεία μας και να διατηρηθούν οι παραδόσεις μας. 
Με τις παραπάνω σκέψεις και κριτήρια συμμετέχω εκπροσωπώντας την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση στο φορέα και θεωρώ ότι αυτή μου η εκλογή είναι πολύ ουσιαστική και  ιδιαίτερα τιμητική και για εμένα και για την περιοχή μας. 
 
ΩτΦ: Ποιο είναι το μήνυμά σας για τους συνυποψηφίους σας; 

Γ.Κ.: Καλό αγώνα σε όλους. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και  θέλουμε να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός. Ο κόσμος θα αποφασίσει τι θέλει και ό,τι επιλέξει θα είναι σεβαστό.  Να ευχηθώ στους συνυποψηφίους, τους δημότες μας, σε όλο τον κόσμο και σε εσάς φυσικά Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. 
Έντυπη έκδοση ΩτΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …