Home Πολιτισμός Έως και 70% το ποσοστό εκπτώσεων στην Ιτέα
Πολιτισμός - 15 Ιουλίου, 2014

Έως και 70% το ποσοστό εκπτώσεων στην Ιτέα

 Χωρίς ιδιαίτερη κίνηση στα μαγαζιά έκαναν πρεμιέρα χθες, οι θερινές εκπτώσεις σε Άμφισσα και Ιτέα. 

Ο Εμπορικός και Εξαγωγικός Σύλλογος Ιτέας καλεί τους καταναλωτές να προτιμήσουν για τις αγορές τους τα τοπικά μαγαζιά, ενώ επισημαίνει πως οι επαγγελματίες, από την πρώτη κιόλας μέρα των εκπτώσεων προχώρησαν σε γενναίες μειώσεις τιμών. 
Να σημειώσουμε ότι η περίοδος των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως το Σάββατο 30 Αυγούστου, όπου σε αυτό το διάστημα οι δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις μέσα στη βαθύτατη κρίση ευελπιστούν να πάρουν μία ανάσα. 
Η Γραμματέας του Εμπορικού και Εξαγωγικού Συλλόγου Ιτέας, κ. Αργυρώ Καρακώστα εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξη ενώ όπως η ίδια τονίζει στην ΩτΦ, οι επαγγελματίες της περιοχής προσδοκούν από αυτές τις τακτικές εκπτώσεις μία ανάσα μέσα στην κρίση. «Καλούμε τους ντόπιους και μη καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις μαγαζιά της πόλης μας  και όχι το παρεμπόριο και τους διαβεβαιώνουμε ότι, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση και χαμηλότερη τελική τιμή πώλησης των προϊόντων που προσφέρουμε .  Ο εμπορικός κόσμος παρά τη μείωση του τζίρου στο λιανεμπόριο από την αρχή του χρόνου κατά 15% συγκριτικά με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο ελπίζει φέτος να πάρει μια ανάσα αφού σε πολλές περιπτώσεις το ποσοστό των εκπτώσεων θα αγγίζει έως και το 70%. Και μην ξεχνάμε ότι στηρίζοντας την τοπική οικονομία στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καρακώστα.
 
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
 
 
Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, οι καταναλωτές θα πρέπει:
– Να αγοράζουν, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές – οικογενειακές τους ανάγκες.
– Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά, κλπ.
– Να κάνουν έλεγχο αγοράς, πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.
– Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών των εκπτώσεων.
– Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.
– Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.
– Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.
– Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και, ιδίως, όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται, αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.
– Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες, γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.
– Να μην ξεχνούν να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…