Home Δήμος Δωρίδας Έχει πολιτικό μέλλον ο Γιώργος Καπεντζώνης;

Έχει πολιτικό μέλλον ο Γιώργος Καπεντζώνης;

Έχει πολιτικό μέλλον ο Γιώργος Καπεντζώνης;
Οι δυνατότητες, οι συγκυρίες και οι επιλογές
-Δεν υπάρχει επιστροφή στο δήμο Δωρίδας μετά από 13 χρόνια διοίκησης και μια βαριά ήττα.
-Η περιφέρεια είναι ο πιο εύκολος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει ξανά στην εξουσία τον απερχόμενο δήμαρχο Δωρίδας.

Το ερώτημα που αυτονόητα έχει προκύψει μετά την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου επικεντρώνεται στο πρόσωπο του απερχόμενου Δημάρχου κ.Γιώργου Καπεντζώνη και έχει να πραγματευτεί το θέμα αν όντως έχει πολιτικό μέλλον;

Δήμος «τέλος»

Ο Γιώργος Καπεντζώνης διοίκησε το δήμο από το 2011 όταν και ανέλαβε με τη θητεία του να ολοκληρώνεται στις 31/12/2023. Όλα αυτά τα χρόνια παρήγαγε έργο. Δημιούργησε υποδομές, στήριξε τον πολιτισμό, χάραξε πολιτική εξωστρέφειας. Είναι ο δήμαρχος που θεμελίωσε το ζήτημα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την ύπαρξη της λίμνης του Μόρνου. Η επιμονή του όμως να διεκδικήσει τέταρτη θητεία αποδείχθηκε λανθασμένη εκ του αποτελέσματος. Εξάλλου και στατιστικά οι δήμαρχοι που πετυχαίνουν τέταρτη θητεία είναι ελάχιστοι. Το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν κατάφερε να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί τέταρτη θητεία;» Ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του για να κάνει πράξη το όραμά του για την περιοχή ήταν κάτι παραπάνω από αρκετός.
Δεδομένο λοιπόν πρέπει να θεωρείται πως μετά από 13 χρόνια διοίκησης και μια πολύ βαριά ήττα, ο Γιώργος Καπεντζώνης δεν μπορεί να βάλει ξανά στο κάδρο του δήμου τον εαυτό του και εννοείται ότι στην παράταξή του θα δρομολογηθούν εξελίξεις για τη διαδοχή του. Άλλωστε οι δελφίνοι είναι πολλοί και περιμένουν χρόνια τώρα τη σειρά τους.
Το μεγάλο λάθος του Γιώργου Καπεντζώνη είναι ότι δεν αποσύρθηκε εγκαίρως ώστε να εκλέξει η παράταξη νέο επικεφαλής και να κατέβει σε εκλογές με νέο αίμα, σηματοδοτώντας την ελπίδα που ζητούσε ο κόσμος της Δωρίδας για αλλαγή.

Οι επιλογές του

Μια πολιτική προσωπικότητα σαν τον Γιώργο Καπεντζώνη δεν απαντάται κάθε μέρα στη Φωκίδα, η οποία δεν έχει πληθώρα τέτοιων ανθρώπων και μυαλών. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θα αποσυρθεί να καθίσει στο σπίτι του. Εξάλλου και ο ίδιος στο μήνυμά του ξεκαθάρισε πως θα τιμήσει τη θέση στην οποία εστάλη από το λαό της περιοχής του.
Με τη συσσωρευμένη γνώση τόσων ετών και την εμπειρία που έχει συλλέξει θα είναι πολύτιμος από όποια θέση και αν αποφασίσει να ασχοληθεί. Δεδομένων των χαμηλών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ θα είναι δύσκολο να στρέψει το βλέμμα του στην έδρα. Η περιφέρεια άλλωστε ταιριάζει καλύτερα στο πολιτικό του προφίλ, αφού παραμένει βαθιά αυτοδιοικητικός.
Μην ξεχνάμε ότι ο κ.Σπανός συνεχίζει για δεύτερη θητεία και στατιστικά θα πρέπει να περιμένουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλό του, αν θελήσει να διεκδικήσει και τρίτη. Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στην περιφέρεια θα πρέπει να αναμένουμε εκπλήξεις ως προς τις υποψηφιότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Σαν το «τρένο που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν»…

Παρακολουθώντας κανείς διαχρονικά τα Περιφερειακά Συμβούλια, θα έχει καταλήξει στο συμπέρα…