Έργα προϋπολογισμού 600.000 ε στη χερσαία ζώνη
Έργα συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ε περίπου προχωρούν από κοινού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, όπως τονίζει σε δηλώσεις της η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Πέγκυ Αραβαντινού.
«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μαζί με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, προχωράνε σε έργα «Επισκευής και Συντήρησης της Ζώνης Λιμένα Ιτέας», σε πέντε αυτοτελή σημεία. Τα προτεινόμενα προς χρηματοδότηση έργα αφορούν κατά το πλείστον αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, με την αντικατάσταση σπασμένων και κατεστραμμένων φωτιστικών, αντικατάσταση πίλαρ ηλεκτροφωτισμού με νέα ανοξείδωτα κατάλληλα για τις παραθαλάσσιες περιοχές, και έλεγχο και επισκευή του υπογείου ηλεκτρικού δικτύου», αναφέρει πιο συγκεκριμένα η περιφερειακή σύμβουλος.
Σημειώνει μάλιστα ότι «τα έργα συντήρησης στις περιοχές 1. Μαϊάμι 2. Μαρίνα Ιτέας 3. Αγκάλη και 4. Τροκαντερό έχουν προϋπολογισμό 471.000ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Οι μελέτες του έργου έχουν συνταχθεί, από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα και προχωράει η σύνταξη της προγραμματικής, προκειμένου να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το έργο.
»Επίσης, κατά την επίσκεψη των δύο γενικών γραμματέων του Υπουργείου Ναυτιλίας στην Ιτέα, μετά από κάλεσμα και αίτημα της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείο Ναυτιλίας και το έργο «Επισκευές Συντηρήσεις στην περιοχή Μαϊάμι έως Απόλαυση» , με προϋπολογισμό 124.000ευρώ. Και σε αυτό το έργο έχουν συνταχθεί οι μελέτες από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας σε συνεργασία πάντα με τον αρμόδιο φορέα το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και προχωράει η διαδικασία της έγκρισης από το Υπουργείο», λέει χαρακτηριστικά.
«Τα έργα αυτά είναι άκρως αναγκαία όχι μόνο για αισθητικούς και μορφολογικούς λόγους, άλλα και για λόγους ασφάλειας των πολιτών. Ο κίνδυνος τόσο από την πτώση των κατεστραμμένων φωτιστικών όσο και από τα εμφανή κατεστραμμένα καλώδια είναι μεγάλος, τόσο για τους διερχόμενους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Επίσης ο Λιμένας Ιτέας, αποτελεί την κεντρική πύλη εισόδου για κρουαζιερόπλοια από όλο τον κόσμο, που έρχονται να επισκεφτούν τους Δελφούς. Είναι λυπηρό επισκέπτες από όλο τον κόσμο να αντικρίζουν το θέαμα των κατεστραμμένων φωτιστικών, πλακοστρώσεων καθώς και να μην μπορούν να διασχίσουν τα σημεία παρέμβασης από λίμνες όμβριων η θαλάσσιων υδάτων», καταλήγει η κ. Αραβαντινού στη δήλωσή της. .
Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα
Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…