Home Συνεντεύξεις-Άρθρα “Έκανε κορώνα το σλόγκαν : ‘’ βρήκαμε ελλιπής μελέτη’’ “
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 27 Φεβρουαρίου, 2021

“Έκανε κορώνα το σλόγκαν : ‘’ βρήκαμε ελλιπής μελέτη’’ “

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συνομιλία μας από την κλασική ερώτηση που κάνω σε όλους τους αυτοδιοικητικους που ανήκουν στην παράταξη «Ανανεωτική Δύναμη δήμου Δελφών». Ποιες είναι οι αιτίες που χάσατε στις εκλογές του 2019;

Νομίζω ότι δεν επικοινωνησαμε σωστα  το εργο μας.Δεν βγηκαμε εξω στο κοσμο να του πουμε και να του δωσουμε να καταλαβει ότι θελουν χρονο τα εργα και δεν είναι ετσι απλα τα πραγματα.Φυσικα τα εργα μας υλοποιουνται τωρα με τη νεα δημοτικη αρχη.Μερικα εχουν καθυστερησει να υλοποιηθουν και παρα πολλα εχουν εγκαταληφθει.

Ευτυχως τα εργα στη Δ.Ε. Παρνασσού  που αφησε πισω της η ομαδα του Θ.Παναγιωτόπουλου και εγω ως αντιδημαρχος Παρνασσου προχωρουν κανονικα.Κινδυνευσαν  βεβαια να χαθουν κι αυτά με διαφορες  ‘’τριπλες’’ της τωρινης δημοτικης αρχης.Ευτυχως το πηραμε χαμπαρι και με διαμαρτυρια στο δημοτικο συμβουλιο ενταχθηκαν κανονικα χωρις προβληματα και προφασεις του τυπου ‘’ελλιπης μελετη’’ που το εχει κανει κορωνα η δημοτικη αρχη στα εργα  Παναγιωτοπουλου και της ομαδας του.

             

Η νυν δημοτική αρχή συμπλήρωσε ήδη πάνω από ένα χρόνο στη διακυβέρνηση του δήμου Δελφών. Αυθόρμητα, ποια λέξη σου έρχεται στο μυαλό για να μπορέσεις να χαρακτηρίσεις την απόδοσή της  ;

 

Οι λεξεις που ερχονται στο μυαλο μου είναι πολλες.Η δημοτικη αρχη θελει χρονο και τον πηρε μεσα σ’αυτό το διαστημα του εναμιση χρονου.Απο δω και περα θα πρεπει να προσεξει πολύ να μη την ακολουθουν οι λεξεις που θα την κανουν να ακουγεται και να φαινεται  αναξιοπιστη  στους πολιτες,όπως είναι οι λεξεις του τυπου“ισως,μαλλον,μπορει,οκ,τελεια,εμ…χμ…,πραγματι,συγνωμη,ας ελπισουμε.Εγω δεν επιλεγω λεξη γι΄αυτόν τον εναμιση χρονο αλλα μια φραση ‘’Απένταξη έργων λόγω ελειπών μελετών” 

 

 

Κοιτώντας από την ασφάλεια που σου δίνει η χρονική απόσταση θα ήθελα να μου αναφέρεις ποια ήταν η μεγαλύτερη σου επιτυχία και ποιο το μεγαλύτερο λάθος κατά τη διάρκεια της θητείας σου στη θέση του αντιδήμαρχου της Δ.Ε. Παρνασσού.

Η μεγαλυτερη επιτυχια ηταν τα ενταγμενα εργα που αφησα πισω μου για την επομενη δημοτικη αρχη.Γνωριζετε φυσικα ότι εγω ημουν  αντιδημαρχος τον τελευταιο χρονο της θητειας Παναγιωτόπουλου.Στο μυαλο μου ειχα μονο να τρεξω οσα μπορουσα περισσοτερα για τον τοπο μου κι αυτό εκανα.Με τη βοηθεια του Δημαρχου και της  ομαδας του,δουλευοντας πολύ σκληρα και με πολλες προσωπικες στερησεις  ολο αυτό το διαστημα ,καταφεραμε να ενταξουμε τα εξης εργα:

1.)Προπονητικο εργο Παρνασσου (850.000€)

2.)Ηλεκτροφωτισμος γηπεδου ποδοσφαιρου Πολυδροσσου(200.000€)

3.)Κατασκευη γηπεδου ποδοσφαιρου 5χ5 στην Τ.Κ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ(123.985,26€)

4.)Αντικατασταση αγωγου υδρευσης και αναβαθμιση γεωτρησης με προοπτικη να παρει παροχη υδρευσης και η Τ.Κ ΛΙΛΑΙΑΣ στη θεση Αγ.Ελεουσας Πολυδροσου(184,831,92€)

5.)Αντικατασταση ηλεκτροφωτισμου πλατειας ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ(19,999,98€)

Συνολικο κοστος περιπου 1.379,000,00€.

Βρεστε μου την τελευταια 15ετια,20ετια αν εχουν ξαναπεσει τοσα χρηματα στη δημοτικη ενοτητα Παρνασσου.                                                                                                                                 

Οσο για το μεγαλυτερο λαθος ,νομιζω ότι για το χρονο που ειχα ως αντιδημαρχος  δεν εκανα μεγαλα λαθη.Καποια μικρο-λαθακια σιγουρα θα εκανα όπως κανουμε ολοι.Ισως το ένα και μοναδικο λαθος που μπορει να εκανα,να ηταν ότι δεν ‘’κατεβηκα’’ υποψηφιος στην Τ.Κ Επταλόφου ,οπου εκει χρειαζεται εδώ και χρονια μια αλλαγη.Αλλα όταν ακους τη καρδια σου και δεν το βλεπεις πολιτικα και φορωντας παντελονια επελεξα να ξανακατεβω με τον Παναγιωτοπουλο,αφηνοντας  πισω μου ολες τις προτασεις που ειχα.

 

Στη Δ.Ε. Παρνασσού δεν καταφέρατε να εκλέξετε ούτε ένα δημοτικό σύμβουλο και μάλιστα ηττηθήκατε με μεγάλη διαφορά; Που κατά τη γνώμη σας οφείλετε αυτό;

 

Ναι,δεν καταφεραμε να εκλέξουμε  συμβουλο γιατι ειχαμε να κανουμε με την απλη αναλογικη.Διαφορετικα θα ειχα εκλεγει.Εχασα την εδρα μου από άλλη δημοτικη αρχη των Δελφών ,και γι΄αυτό δεν εκλεχτηκα.Τωρα? για τα ποσοστα στη Δ.Ε. Παρνασσού ναι οντως ηταν μεγαλα.Σας το ειπα και πιο πανω,δεν καταφεραμε να επικοινωνησουμε το εργο μας οσο θα επρεπε.Εγω φυσικα το προσπαθησα και καταφερα να το δειξω(το εργο)και γι’αυτό ο κοσμος μ’εμπιστευθηκε.Αλλα ξερετε πως είναι οι μικρες κοινωνιες στα χωρια.Δεν πιστευουν στο εργο σου μεχρι να το δουν.Και ισως ηθελαν την αλλαγη.

 

Αλήθεια, πως βλέπεις την απόδοση του σημερινού αντιδήμαρχου κ Κούσουλα σε σχέση με την καθημερινότητα αλλά και την ανάπτυξη του τόπου;

Αχ ,με χτυπας στη καρδια!Θα κανω ένα μικρο προλογο για τη σχεση μου με τον φιλο και συναδελφο Βαγγελη.Με το Βαγγελη γνωριζομαστε από μικρα παιδια.Εφυγε και εκανε οικογενεια στην Αθηνα.Επιστρεφοντας για μονιμη εγκατασταση στην Πολυδροσσο γιναμε και συναδελφοι. Ειμαστε μαζι στη δουλεια και συνεργαζομαστε ακομα  και

τωρα.Αρα,φιλαρακια καλα κι αγαπημενα!Βεβαια καταφεραμε να κατεβουμε στις εκλογες αντιπαλοι,γνωριζοντας  το αυτό κι οι δυο μας.Ηρθε η μερα που ο φιλος μου εγινε αντιδημαρχος και με αντικατεστησε.Τον πρωτο καιρο,μεχρι να βρει τα πατηματα του ως αντιδημαρχος,με επαιρνε τηλεφωνο και του ελεγα τη γνωμη μου σε διαφορα θεματα που προεκυπταν στην Δ.Ε Παρνασσού .Τωρα,ολοι γνωριζουμε ότι το πουλι όταν βγαλει φτερα θα πεταξει! Ετσι εκανε και ο φιλος μου και δεν με ξαναρωτησε για τιποτα(και καλα εκανε!),πηρε την ευθυνη πανω του όπως επρεπε να κανει.Γνωριζοντας ότι είναι στην πλειοψηφια και γω εκτος δημοτικου συμβουλιου και στη θεση της αντιπολιτευσης,κοψαμε κάθε πολιτικη συζητηση που αφορουσε τον Δημο.

Κανοντας του αντιπολιτευση σε διαφορα θεματα του Δημου ηρθαμε σε μερικη ριξη της φιλιας μας.Και αφου δεν μπορουσε να με ‘’χτυπησει’’ πολιτικα με χτυπησε προσωπικα και οικογενειακα.Παρασυρομενος από συναδελφους,αντιδημαρχους και από το προεδρο της Τ.Κ Επταλόφου .Εκανε ένα μεγαλο λαθος!Βεβαια το κουβεντιασαμε  και δε χρειαζεται να αναφερθω σε λεπτομερειες.Απλως ραγισε η πολιτικη φιλια μας.Οσοι καταλαβαν…καταλαβαν…

Στο θεμα μας τωρα.Η αποδοση του κ.Κουσουλα στην καθημερινοτητα θα ελεγα ότι την εχει φτασει σ’ένα επιπεδο που δυσκολα καποιος αντικαταστατης του θα μπορεσει να τη φτασει.Εχει φτασει στα επιπεδα τα δικα μου και σε καποια σημεια τα εχει προσπερασει.Οσο για την αναπτυξη του τοπου μας,νομιζω ότι δεν ασχοληθηκε πολύ.Οταν εισαι αντιδημαρχος πρεπει να θυσιασεις πολλα για να πετυχεις.Μερικα από αυτά είναι ΄΄Η δουλεια και η οικογενεια.

Ο κ.Κουσουλας επελεξε τη σιγουρια της καρεκλας και μη αφηνοντας τη δουλεια του και την προσωπικη του ζωη,αφησε να περασει ο χρονος χωρις να φανει καποιο εργο ή πραγματικο ενδιαφερον για τον τοπο μας.

 

Μετά την παραίτηση του κ Παναγιωτόπουλου τα ηνία της παράταξης ανέλαβε ο κ Αναγνωστόπουλος. Θα τον ακολουθήσετε; Θα σας δούμε ξανά υποψήφιο;

Εδώ είναι δυσκολη η απαντηση!

Πιστευω ότι δυσκολα μετα τον κ.Παναγιωτοπουλο θα βρεθει αντικαταστατης του ‘’κομματος’’ και της εμβελειας του Θαναση.

Ο κ.Αναγνωστοπουλος εχει όλα τα προσοντα,με πλουσιο εργο στο ενεργητικο του ως εκλεγμενος αντιδημαρχος Δελφων,Ιτεας,Οικονομικων.Εχει χρονια μπροστα του να μας πεισει να τον ακολουθησουμε.

Οσο για εμενα αν θα ειμαι ξανα υποψηφιος θα εξαρτηθει από το ποιοι θα είναι υποψηφιοι για τον Δ.Δελφων.

 

Παραμένετε στο ΚΙΝΑΛ . Το  ερώτημα είναι διπλό:

Α. ποιον θα στηρίξετε στις εσωκομματικές εκλογές και

Β. Θεωρείτε ότι θα πρέπει να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του η να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα και αν ναι με ποιο;

 

Κοιταξτε,δυσκολα αλλαζεις ομαδα οποτε δυσκολα αλλαζεις και κομμα.Ναι οντως ειμαι ακομα στο ΚΙΝΑΛ.

Στις εσωκομματικες εκλογες θα αποφασισω ποιον θα στηριξω την τελευταια στιγμη.Θα εξαρτηθει από τις υποψηφιοτητες.Δεν θεωρω ότι το ΚΙΝΑΛ πρεπει να συνεργαστει με καποιο άλλο κομμα,εχει μαθει πλεον από τα λαθη του και νομιζω ότι πρεπει να προχωρησει αυτονομα.

 

Πως κρίνετε το βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη σε σχέση με τη δική σας περιοχή, τη Δ.Ε Παρνασσού

Ο κ.Μπουγας εχει ερθει και γνωριζει πολύ καλα τη περιοχη μας.Ξερει τι πρεπει να κανει και ειμαι σιγουρος ότι θα το πετυχει.Το μονο που φοβαμαι είναι ότι εκεινος εχει αναλαβει πολλες αρμοδιοτητες στο κομμα και δεν ξερω αν θα μπορεσει κι αν θα προλαβει να ασχοληθει με το νομό και τη περιοχη μας.

Τωρα οσον αφορα το κ.Δελμουζο θα πω ότι επιτελους στη περιοχη μας φανηκε ότι υπαρχει,με εργα,η περιφερεια της Στερεας Ελλαδας.Ειμαι σιγουρος ότι θα είναι ο πιο επιτυχημενος αντιπεριφερειαρχης τα τελευταια χρονια στη περιοχη μας.

Θελω να πω τα εξης…ετσι όπως είναι το τριπτυχο βουλευτης-αντιπεριφερειάρχης -δημαρχος,αν δεν καταφερουν να σχεδιασουν και να υλοποιησουν εργα για το νομό και τη περιοχη μας,θα εχουν αποτυχει παταγωδως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…