Home Δήμος Δωρίδας «Άτυπα» οκτώ οι αντιδήμαρχοι στη Δωρίδα
Δήμος Δωρίδας - 23 Σεπτεμβρίου, 2014

«Άτυπα» οκτώ οι αντιδήμαρχοι στη Δωρίδα

 Ορίστηκαν οι τέσσερις εντεταλμένοι σύμβουλοι στη Δωρίδα

«Άτυπα» οκτώ οι αντιδήμαρχοι
Α.Ευσταθίου στην καθαριότητα, Π.Φλέγγας στα αθλητικά, Π.Καλλιαμπέτσος στα πολεοδομικά και τις αδειοδότήσεις και Π.Ζέτος στα λιμενικά. 

Εξαιρετικός είναι ο τρόπος που βρήκε ο Δήμαρχος Δωρίδας να λειτουργήσει καλύτερα ο δήμος, να κατευνάσει τα πνεύματα και να γίνουν όλοι συμμέτοχοι στη διοίκηση του δήμου. 
 
Όρισε τελικά τους τέσσερις εντεταλμένους από τον ίδιο Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι αναλαμβάνουν ένα σημαντικό τομέα δράσης, μόνο που η αρμοδιότητα, δηλαδή το δικαίωμα υπογραφής εξακολουθεί ν’ ανήκει στο δήμαρχο και με τον τρόπο αυτό άτυπα οι αντιδήμαρχοι γίνονται οκτώ από τέσσερις που επιτρέπει ο νόμος. 
Να σημειώσουμε ότι η Δωρίδα, αν και πληθυσμιακά είναι μικρός δήμος, γεωγραφικά είναι πολύ μεγάλος. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να δουλευτεί καλά με τέσσερις μόνο αντιδημάρχους, καθώς σε τομείς που έχουν μεγάλη γραφειοκρατία, απαιτούν ένα άτομο να ασχολείται μόνο με αυτό. Εξάλλου, από την πρώτη θητεία του κ. Καπεντζώνη είδαμε σε κάποια σημαντικά σημεία μεγάλη υστέρηση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής. 
 
Ο  Ανδρέας Ευσταθίου θα εξακολουθήσει να διαχειρίζεται την καθημερινότητα των δημοτών, σε ένα τομέα που κατέγραψε υψηλές επιδόσεις από το πρώτο διάστημα που ανέλαβε. Όταν αποφασίστηκε για λόγους ισορροπιών να μην είναι αντιδήμαρχος ήταν κοινό μυστικό ότι στην καθαριότητα δεν μπορούσε να αντικατασταθεί από κανέναν άλλο και με την ιδέα του εντεταλμένου θα συνεχίσει να κάνει αυτό ξέρει άριστα. Επίσης θα εκπροσωπεί τον Δήμο στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ναυπακτίας – Δωρίδας καθώς και στην Αιολική Αναπτυξιακή Εταιρεία.
 
Ο Γιάννης Φλέγγας δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο ιδανικός άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να γνωρίζει καλύτερα τα θέματα αθλητισμού από αυτόν. Έτσι έλαβε εντολή να ασχολείται και να τρέχει τα θέματα που έχουν σχέση με αθλητικές δραστηριότητες και υποδομές.
 
Στους εντεταλμένους είναι και ο  Παναγιώτης Καλλιαμπέτσος, πρώην αντιδήμαρχος, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο κομμάτι της Πολεοδομίας και των αδειοδοτήσεων. Ως πολιτικός μηχανικός είναι στο στοιχείο του και έχει την επιστημονική κατάρτιση και επάρκεια να τα παρακολουθεί. Επίσης, αν δοθεί η δυνατότητα προσλήψεων είναι από τους καταλληλότερους να στήσουν Πολεοδομία στο δήμο. Να πούμε μόνο ότι αρχικά για τη θέση αυτή προοριζόταν ο κ. Μάμαλης.
 
Το όνομα του κ. Παναγιώτη Ζέτου για λιμενικά και παράκτια θέματα δεν εξέπληξε κανέναν, διότι όλοι γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος έχει δεσμευτεί όταν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες και ιδρυθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ότι ο κ. Ζέτος θα είναι πρόεδρος. Παράλληλα θα εκπροσωπεί τον Δήμο μαζί με τον Δήμαρχο στην Αναπτυξιακή Φωκίδας και στην Επιτροπή Διαχείρισης Απορριμμάτων Στερεάς Ελλάδος.
 
Τέλος να σημειώσουμε ότι η κ. Πένυ Σπυροπούλου θα είναι η Πρόεδρος  του Οργανισμού Παιδείας και Πολιτισμού στο 7μελές συμβούλιο με Αντιπρόεδρο τον Κώστα Παλασκώνη. 
Ο κ. Δημήτρης Καραχάλιος θα είναι ο Πρόεδρος της 7μελούς Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δωρίδας (ΔΗΚΕΔ). 
Ο κ. Ανδρέας Δημόπουλος θα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας καθώς και στην Επιτροπή για τα βοοειδή, που αποτελεί και από τα σοβαρότερα προβλήματα της Δωρίδας.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…