Home Πολιτισμός Άνανδρη επίθεση από eponymous!
Πολιτισμός - 5 Ιουνίου, 2013

Άνανδρη επίθεση από eponymous!

 Την ιστοσελίδα της εφημερίδας μας έβαλαν στόχο κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι για τη μνησικακία και τη ζηλοφθονία τους και προσπάθησαν, «πειράζοντας» τη δημοσκόπηση να βλάψουν τη αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά μας. Φυσικά και δε μπορούν να το καταφέρουν, διότι όλοι εμείς που εργαζόμαστε καθημερινά για την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας στην τοπική κοινωνία και τις δίνουμε κάθε μέρα. Απόδειξη της αξιοπιστίας και φερεγγυότητάς μας, είναι ότι οι αναγνώστες της εφημερίδας διαθέτουν ένα σεβαστό ποσό τη μέρα ή το μήνα για να την αγοράσουν και να τη διαβάσουν. Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα, την εμπιστοσύνη τους στα πρόσωπά μας.

Η δουλειά που παρουσιάζουμε, σε ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αναλύσεις είναι καθαρά δημοσιογραφική, χωρίς παρωπίδες και εμπάθειες. Στεκόμαστε κριτικά στην εξουσία, χωρίς να διστάζουμε να πιέσουμε δυναμικά ή να δειλιάσουμε να πούμε  το «μπράβο», όταν και όπου λύνονται χρονίζοντα προβλήματα.

Προσεγγίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα τα τοπικά προβλήματα, δίχως κορώνες και φανφάρες, αλλά και με την πρέπουσα προσοχή, ώστε να προκληθεί το απαιτούμενο πολιτικό ενδιαφέρον με στόχο την προώθηση των λύσεων.

Η εφημερίδα αυτή αποτελεί κύριο και μοναδικό επάγγελμα όλων και ουδείς από εμάς είναι διπλοθεσίτης. Δεν συναλλάσσεται με το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, πέρα από τις δημοσιεύσεις που ορίζονται βάσει του Νόμου 3548/07. Κανείς δε, από εμάς δεν διατελεί εργολάβος, ούτε συμμετέχει σε διαγωνισμούς του δημοσίου, αλλά και ούτε παίρνουμε αναθέσεις από κεντρικούς ή τοπικούς άρχοντες.

Προφανώς ενοχλεί ότι δεν ασχολούμαστε με αστικούς μύθους. Ότι δεν πάμε να σφάξουμε τον κόκορα στη θεμελίωση του χιονοδρομικού κέντρου της Γκιώνας. Ότι δεν υπάρχουμε μόνο για να δημοσιεύουμε και να αναρτούμε δελτία τύπου. Ότι παρακολουθούμε στενά τα θέματα που αφορούν ολόκληρη τη Φωκίδα, χωρίς τοπικισμούς και ανόητες διαμάχες και δεν αναδημοσιεύουμε θέματα που αφορούν το νομό μας από μέσα ενημέρωσης της περιφέρειας και των Αθηνών. Ότι δεν έχουμε σπόνσορες και δεν λιβανίζουμε αυτούς που διαχειρίζονται εξουσία. Ότι επιδιώκουμε τον πολιτικό εκσυγχρονισμό της περιοχής μας, μέσω της απαλλαγής της από τα πολιτικά τζάκια, κατεστημένες αντιλήψεις και συμπεριφορές  που την κρατούν καθηλωμένη στη δεκαετία του ’50, με το «κατόπιν ενεργειών μου» να κυριαρχεί ακόμη σήμερα, ωσάν ν’ απευθύνονται σε κάφρους και υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

Όσο και αν ενοχλεί η Ώρα της Φωκίδας θα συνεχίσει απαράμιλλα την πορεία που χαράξαμε. Όσο για τις δολιοφθορές και αυτές στο πρόγραμμα είναι. Άλλωστε, οι anonymous έχουν παρέμβει σε sites υπουργείων, στην μικρή μας ιστοσελίδα θα κολλήσουν οι eponymous; Μόνο που δεν αντιλαμβάνονται βλακωδώς ότι στην προσπάθειά τους να πλήξουν την αξιοπιστία μας, γελοιοποιούνται οι ίδιοι, διότι αποκαλύπτεται η επαγγελματική τους ένδεια και έρχονται στην επιφάνεια οι πραγματικοί λόγοι της ύπαρξής τους στα κοινά. Δεν είναι κακό να βλέπεις το καλύτερο και να προσπαθείς να το φτάσεις. Είναι κακό όμως να είσαι μικρός, ασήμαντος, υποκλιμένος  ανθρωπάκος, να το γνωρίζεις και παράλληλα να  προσπαθείς να κατεβάζεις το καλύτερο στο επίπεδό σου για να μη γίνεται αυτόματα η σύγκριση και να μη φαίνεται η διαφορά.

Ζητάμε συγγνώμη από όλους σας για την ταλαιπωρία και σας ενημερώνουμε ότι η δημοσκόπηση θα αρχίσει από την αρχή, περισσότερο ατσαλωμένη και θωρακισμένη αυτή τη φορά, πιστεύουμε και ελπίζουμε, και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 15:00.

Τέλος να διευκρινίσουμε ότι αντιληφθήκαμε την εξωγενή παρέμβαση στη δημοσκόπηση την Τετάρτη στις 07:00 το πρωί. Θα έπρεπε όμως να μείνει αναρτημένη για να μπορέσει η εταιρεία που υποστηρίζει τεχνικά την ιστοσελίδα να τραβήξει στοιχεία που αποδεικνύουν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, ώστε να λογοδοτήσουν για την πράξη τους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…