Home Κοινωνικοί φορείς Άκαρπη η σύσκεψη στο ΤΕΙ Στερεάς – Ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και τον πρόεδρο κ. Αναστασίου
Κοινωνικοί φορείς - 24 Ιουνίου, 2014

Άκαρπη η σύσκεψη στο ΤΕΙ Στερεάς – Ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και τον πρόεδρο κ. Αναστασίου

 Άκαρπη η σύσκεψη  στο ΤΕΙ Στερεάς – Ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και τον πρόεδρο κ. Αναστασίου

– «Δεν με είχε ενημερώσει ο κ. Αναστασίου», επισημαίνει η Βουλευτής Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα

– Επικοινωνία Κουτσούμπα – Λοβέρδου για τα προβλήματα του ΤΕΙ

 

Δημοσιεύτηκε στην Ώρα της Φωκίδας, Αρ. Φυλ 1979/24-6-2014Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και εντάσεις πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Στερεάς, η ευρεία σύσκεψη για την επαναλειτουργία του ιδρύματος.

Αποτέλεσμα δεν υπήρξε ενώ ο πρόεδρος του ιδρύματος Ντίνος Αναστασίου δέχθηκε τα περισσότερα πυρά από τους σπουδαστές που τον θεωρούν υπεύθυνο για την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ καθώς δεν μερίμνησε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το κλείσιμο των οικονομικών βιβλίων στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας που συγχωνεύτηκε με αυτό της Λαμίας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Βουλευτή Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα, μας ενημέρωσε ότι την Παρασκευή αργά το μεσημέρι έλαβε σχετική πρόσκληση από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Στερεάς ώστε να παραστεί στη συνέλευση, ωστόσο όπως η ίδια επεσήμανε είχε από καιρό κλείσει άλλου σημαντικό ραντεβού την ίδια ώρα και δεν ήταν εφικτό να μεταβεί στη Λαμία.

Να σημειώσουμε πως το ίδρυμα έκλεισε από σήμερα και για μια εβδομάδα λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων και αναζητήθηκαν μάταια λύσεις εν μέσω διαμαρτυριών από τους σπουδαστές που επιβαρύνονται οι ίδιοι και οι γονείς τους οικονομικά.

 

Α. Μανδρέκα: «Ο κ. Αναστασίου ουδέποτε με ενημέρωσε για την κατάσταση του ΤΕΙ»

  

Όπως μας ενημέρωσε η Βουλευτής Φωκίδας κα Ασπασία Μανδρέκα, την Παρασκευή αργά το μεσημέρι έλαβε πρόσκληση από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Στερεάς κ. Αναστασίου, προκειμένου να παραβρεθεί στη χθεσινή συνέλευση, ωστόσο όπως η ίδια επεσήμανε από καιρό είχε κανονισμένο κάποιο άλλο ιδιαίτερα σημαντικό ραντεβού και τελικά δεν μπόρεσε να μεταβεί στη Λαμία. Η κα Μανδρέκα σημείωσε πως ουδέποτε κάποιος από τη Διοίκηση ήρθε σε επαφή μαζί της για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και για αυτό το λόγο επικοινώνησε κατευθείαν με τον κ. Αναστασίου και για να τον ενημερώσει ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στη συνέλευση αλλά και να πληροφορηθεί τους λόγους που κανείς δεν την ενόχλησε ποτέ για τα ζητήματα του ΤΕΙ. «Κάλεσα αμέσως τον κ. Αναστασίου, τον οποίο και ενημέρωσα ότι ήταν αδύνατον να παραστώ στη Συνέλευση. Επιπλέον ζήτησα να μάθω για ποιο λόγο ούτε εκείνος αλλά ούτε ο Διευθυντής του Παραρτήματος της Άμφισσας δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να με ενημερώσουν για την οικονομική κατάσταση του ΤΕΙ. Εκείνος μου απάντησε ότι όντως ήταν παράλειψή του που δεν με ενημέρωσε, παρότι όπως ο ίδιος παραδέχθηκε είχαν αποσταλεί σε όλους τους Βουλευτές της Στερεάς ενημερωτικά πακετάκια», ανέφερε η κα Μανδρέκα. Τόνισε δε, πως αμέσως έκανε έρευνα για το θέμα και από τις επαφές που είχε στο Υπουργείο Παιδείας, διαπίστωσε πως ο νέος Υπουργός κ. Λοβέρδος είχε ζητήσει από τον κ. Αναστασίου μία μικρή προθεσμία, προκειμένου να μπορέσει να βρει λύση στο ζήτημα του ΤΕΙ Στερεάς. «Το πρόβλημα του ιδρύματος είναι καθαρά οικονομικό και οφείλεται κυρίως στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, για το οποίο οι αγωγές ξεπερνούν τις 180. Υπάρχουν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες, δεν μπορεί καν το ίδρυμα να συντάξει οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμούς, απολογισμούς) κι γι’ αυτό το κράτος δεν μπορεί να δώσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Σίγουρα θα δοθούν λύσεις και θεωρώ εντελώς άτοπο το ότι ο κ. Αναστασίου προχώρησε σε αναστολή, χωρίς να δώσει στο υπουργείο την προθεσμία που ζήτησε για να διευθετήσει το θέμα», σημείωσε η κα Βουλευτής.

Τέλος η κα Μανδρέκα μας ενημέρωσε ότι την Τετάρτη έχει κλείσει ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να ενημερωθεί για τόσο για την ακριβή κατάσταση του ΤΕΙ Στερεάς αλλά και να συζητήσει το πώς θα βγει από το Ίδρυμα από το αδιέξοδο.

 

    

Επικοινωνία Κουτσούμπα – Λοβέρδου για τα προβλήματα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

 

Επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του ΚΚΕ για τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΤΕΙ έρχεται να προστεθεί το πρόβλημα που προκύπτει από τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις, με συνέπεια να υπάρχει απλήρωτο προσωπικό, χρωστούμενα σε τρίτους. Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης είναι η αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ για μια εβδομάδα με απόφαση του ΔΣ του ΤΕΙ και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής περιόδου που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στους σπουδαστές.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε στο Υπουργό Παιδείας ότι αποκτά επείγοντα χαρακτήρα η επίλυση αυτών των προβλημάτων ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το ΤΕΙ. Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση του ΤΕΙ, άμεσα να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους έκτακτους εκπαιδευτικούς και να προχωρήσει η προκήρυξη θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών, απαραίτητων για τη λειτουργία του ΤΕΙ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Προχωρά το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Δελφών

Σε εξέλιξη είναι η εκπόνηση της μελέτης του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) του Δ…