Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Ξενοδόχων Δελφών - Ζητούνται αντισταθμιστικά για τα μέτρα


Ημερομηνία δημοσίευσης:06/03/2020

 Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Ξενοδόχων Δελφών

Ζητούνται αντισταθμιστικά για τα μέτρα

-Αποστέλλουν την επιστολή τους στο Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο και τους αρμόδιους φορείς.

-Σοκαριστική είναι η αναφορά τους για ακυρώσεις κρατήσεων σε ποσοστό 90-95%, που παραπέμπει σε καθολική κατάρρευση του τουρισμού.

-Σε απόγνωση οι επισήμως 800 εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις της Φωκίδας. –Παγωμένη η αγορά από τους προμηθευτές ξενοδοχείων και εστιατορίων που δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα.

 

Διαστάσεις λαίλαπας λαμβάνουν οι επιπτώσεις από την κρίση που δημιουργούν τα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του κοροναϊού και που ως φαίνεται οι οικονομικές συνέπειες δεν μπορούν να είναι διαχειρίσιμες, πολύ περισσότερο σε περιοχές όπως η Φωκίδα με ασθενή και ασθμαίνουσα οικονομία, ακόμη και τις παλιές καλές εποχές.

Οι συνέπειες στον τουρισμό είναι τεράστιες και αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα για την τόνωση των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας οδηγούμαστε σε ολική καταστροφή. Ήδη η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών εξέδωσε επιστολή με την οποία ζητεί τη λήψη άμεσων μέτρων και κάνει λόγο για ακυρώσεις κρατήσεων σε ποσοστό 90-95%.

Στη Φωκίδα απευθείας με τον τουρισμό και με βάση τα στοιχεία του επισήμως δηλωμένου προσωπικού απασχολούνται 788 άτομα, εκ των οποίων οι 245 σε καταλύματα και οι 543 σε καφετέριες και εστίαση. Τα νούμερα αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα φυσικά, καθώς σε κάθε επιχείρηση απασχολούνται ή βοηθούν part time όλα τα μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη. Φυσικά, αν και οι άμεσα συνδεδεμένοι βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με το πρόβλημα, υπάρχει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων που αποτελούν τους προμηθευτές τους και οι οποίοι βρίσκονται σε αμηχανία, μη ξέροντας πως πρέπει να αντιδράσουν. Παράλληλα, οι συνέπειες είναι πολλαπλασιαστικές, καθώς επηρεάζονται όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι.

Αναλυτικά στην επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

 

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Μετά τις εξελίξεις με τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα και τη δέσμη μέτρων που έλαβε το Υπουργείο Υγείας, με ψυχραιμία και σύνεση συντασσόμαστε σε μια στάση συνέπειας και ευθύνης για να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στην απειλή για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η εξέλιξη των γεγονότων και τα αποτελέσματά τους πλήττουν όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα πόλεις και Νομούς που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίου ενδιαφέροντος, όπως η πόλη των Δελφών.

Όπως γνωρίζετε, το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο αφενός δημιουργούσε αυξημένη επισκεψιμότητα στην πόλη των Δελφών αλλά και στις γύρω περιοχές (Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξείδι, κλπ.), αφετέρου αποτελούσε και μια πολύ σημαντική προβολή του τόπου μας δεδομένου ότι προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας συμμετείχαν σε αυτό, ακυρώθηκε.

Επιπλέον οι ακυρώσεις των κρατήσεων από ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού αγγίζουν το ποσοστό του 90- 95%, καθόσον οι Ταξιδιωτικές Οδηγίες των Ασιατικών,  Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών χωρών δεν επιτρέπουν ή αποτρέπουν τις οργανωμένες μετακινήσεις των κατοίκων των χωρών αυτών. Περαιτέρω, οι σχολικές εκδρομές, πάσης φύσεως, ακυρώθηκαν εξ ολοκλήρου.

Οι αρνητικές επιπτώσεις λοιπόν της μηδενικής επισκεψιμότητας, για έναν τόπο που ζει αποκλειστικά σχεδόν από τον τουρισμό, είναι τεράστιες. Το μέγεθος της ζημίας είναι ανυπολόγιστο.

 

Η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών προτείνει και ζητά τα παρακάτω:

 

-αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων έως 31 Ιουλίου 2020.

-παράταση υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. των οποίων η προθεσμία λήγει την 31 Μαρτίου 2020 έως 31 Αυγούστου 2020, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.

-παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων και δημοτικών φόρων έως και 31 Αυγούστου 2020.

-αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων έως 31/08/2020 σε Εφορία και ΕΦΚΑ και ΟΤΑ.

-δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή, να εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.

-κεφαλαιοποίηση των καθυστερημένων μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα ασφαλιστικών εισφορών χωρίς των πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

-όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων για οκτώ (8) μήνες.

-αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες των εξής κατηγοριών:

   Εμπορικές Επιχειρήσεις,

   Μεταποιητικές  Επιχειρήσεις,

   Επιχειρήσεις Εστίασης,

   Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις,

   Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

-πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής έως 31 Αυγούστου για τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ κλπ.). 

-εφαρμογή του προγράμματος Business Recovery: αποζημίωση επιχειρήσεων για απώλεια εισοδήματος (από την ημερομηνία έκδοσης της ΚΥΑ 13776/27.02.2020 μέχρι και έξι μήνες μετά) είτε από Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε με ειδική άδεια να τεθεί υπό τον Κανονισμό 651/2014 της ΕΕ για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 107 108 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

 

Με εκτίμηση,

 

                        ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ "Α.Σ. ΗΝΙΟΧΟΣ".
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΓΚΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ ΤΖΕ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


weather

ΓΚΑΛΟΠ

Ποιο από τα παρακάτω μέλη της Δημοτικής Αρχής Δ.Δελφών θεωρείτε πιο αποτελεσματικό;


         
         
 
 
Υλοποίηση με το ecs Econtent Systems